Mægler vil have mere kunst i gadebilledet på Østerbro

Af Susanne

På billedet ses indehaver Britta Boye Jensen, billedkunstner Gunleif Grube og indehaver Thomas Boye Jensen

Østerbro er en smuk bydel, men den kan blive endnu smukkere, hvis vi bruger kunsten mere aktivt i gadebilledet. Sådan lyder det fra indehaver af Nybolig Østerbro, Britta Mari Boye Jensen, som er gået sammen med den lokale billedkunstner Gunleif Grube om at designe sadelcovers til Østerbros store mængde cykler. Målet er at dele dem ud til bydelens cyklister, så alle kan få lettere adgang til kunst og samtidig pryder gadebilledet. Britta Mari Boye Jensens far Preben Boye var selv billedkunstner, og med en stor interesse for kunst håber hun, at initiativet med sadelcovers med kunst på kan få endnu flere til at få øjnene op for kunsten.

“Gunleif Grube var min fars ven og kollega, og jeg ved, det ville have betydet rigtig meget for ham, at vi sammen med Gunleif slår et slag for kunsten på Østerbro, hvor min far var aktiv i mange år”, siger Britta Mari Boye Jensen.

Gunleif Grube, som er en færøsk billedkunstner og bosat på Østerbro, er en moderne ekspressionist, som bruger maleriet, som om det var et instrument, han spillede på. Her spiller han fra den dybe, mørke bas til den lyse diskant. Det at bruge alle tonerne er en kunstnerisk nødvendighed, og han håber, at folk på Østerbro vil tage godt imod hans kunst.

“Som kunster vil man jo gerne ud med sine billeder. Det er jo ikke alle, der besøger et galleri, og især under Corona tror jeg, der er endnu mere brug for kunsten, hvor vi ikke kan gå på museum og galleri. Jeg håber, at folk vil opleve en glæde ved at se kunsten, når de bevæger sig rundt i gadebilledet og ikke mindst cykler”, siger Gunleif Grube.

Ifølge Britta Mari Boye Jensen vil hun sørge for, at så mange cykler som muligt får monteret det kunstneriske sadelcover i løbet af sommeren. “Man er også velkommen til at kigge ind i en af vores tre forretninger på Østerbro, hvis man vil have et sadelcover med Gunleif´s design”, siger Britta Boye Jensen.


Nybolig Østerbro · Dag Hammarskjölds Alle 34 · Tlf. 48 48 21 00 · Østerbrogade 102 · Tlf. 35 25 45 00 · Nygårdsvej 52 · Tlf. 35 27 21 00
http://ww.nybolig.dk/ejendomsmaeglere/koebenhavn/nybolig-oesterbrogade-thomas-boye-jensen

Related Articles