Lækre solbriller til fair og gennemskuelige priser

Af Susanne

Så er alle de spændende nyheder på solbrilleområdet landet i Democratic Eyewear butikkerne på Østerbrogade og Gl. Kongevej.

Alle de lækre brands som butikkens eget mærke Democratic Eyewear, samt velkendte eksklusive brands Ray ban, Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples m.fl. fås i de to butikker. Alle deres solbriller kan laves med styrke og i mange forskellige glasfarver – og til det samme faste og gennemsigtige priskoncept, som også gælder de almindelige briller, og som gør brillebutikken unik. Men hvorfor købe solbriller hos en optiker eller en brillebutik, når de kan fås meget billigere på en tankstation, spurgte vi Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear. ”De fås godt nok meget billigere visse steder, men tag ikke fejl af, at der er en enorm forskel på de billige briller og på de kvalitetssolbriller, man kan købe hos en optiker. Du kan nemlig aldrig være sikker på, at de billige modeller har beskyttelse med de forskellige UVA og UVB-stråler. Vi fører kun solbriller mod fuld beskyttelse mod solens UV-stråler, og solbrillerne fås både med og uden styrke. De fås også i en polaroid udgave for 500 kroner ekstra,” siger Stig Hansen.

Glasfarven er vigtig
Når man skal vælge en farve til sit glas, er det vigtigt at tænke over, hvad solbrillerne skal bruges til. Uanset hvilken farve, man vælger til sine solbrillers glas, er der den samme beskyttelse for det synlige lys. Men forskellen på de eksempelvis grå, brune eller grønne glasnuancer er, at den grå og grønne nuance gengiver farverne mere naturligt, mens der er skruet lidt ned for lyset. De rødbrune og orange spektre virker mere kontrast-fremmende og kan være effektive på en dag, hvor det er meget lyst, uden at solen rigtig er fremme. Alting bliver en lille smule rødere at se på, og de er f.eks. supergode, når man står på ski, hvor man skal kunne se kontrasterne i sneen og landskabet. ”Mørkhedsgraden i glasset betyder også noget for oplevelsen af solbrillerne. Jo mørkere de er, jo bedre beskyttelse får man mod det synlige lys. De mørke er rigtig gode, hvis der en dag er fuld knald på solen. Det er dem, man kategoriserer som kategori 4 solbriller, mens de noget lysere kategori 2 solbriller er det, man kalder cafésolbriller, som ikke beskytter nær så godt mod den skarpe sol. Hvor kategori 3 og 4 solbrillerne er gode mod det skarpe lys, er kategori 1 og 2 solbrillerne bedst, hvis man bruger dem, når det er lidt mørkt,” påpeger Stig Hansen.

Ærligt og transparent priskoncept
Democratic Eyewears vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller, -solbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i deres tre indbydende butikker, forklarer Stig Hansen. ”Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, om hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne,” fortæller han. Problemet er, at prisen på brillen først kommer frem til sidst i brillekøbet og ofte ligger meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. ”I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen.

Luksuskoncept uden luksuspriser
Democratic Eyewear leverer kort sagt et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikken er elegant og indbydende designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehand-linger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” siger Stig Hansen.


Democratic Eyewear · Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

Related Articles