Lev smukt og grønt med minimal indsats

Af Susanne

SQUARELY Copenhagen er et dansk design brand, der udvikler og producerer højkvalitets plantemøbler i træ og med en unik selvvandende teknologi.

Flot design og grøn bæredygtighed kan mange af de samme ting. Det skaber gode oplevelser, taler til vores følelser og komplimenterer hinanden på flere planer. Agnieszka Szwarczewska, der er kvinden bag SQUARELY, tænker derfor, at det var oplagt at føre de to inspirerende verdener sammen. Med SQUARELY har hun skabt et univers, hvor man både kan nyde designet og få sig en grøn oplevelse i sin bolig eller på kontoret på en nem og bæredygtig måde. 

Agnieszka, der er færdiguddannet arkitekt, kom til Danmark fra Polen for 12 år siden. Som studerende vandt hun dengang en konkurrence udskrevet af den verdenskendte danske virksomhed VELUX. Agnieszka rejste her til for at tage sit praktikophold, og hun fik med det samme tilbudt et job, da hun blev færdig med uddannelsen. 

”Det var et rigtigt spændende arbejde hos VELUX, hvor vi over hele verden udviklede rammer for sunde og bæredygtige bygninger med titlen ’Healthy Homes’. Så jeg har arbejdet meget med bæredygtighed, der ligger mig stærkt på sinde. Samtidig har jeg altid drømt om at have min egen virksomhed, og da mine projekter ofte har handlet om wellbeing, naturlige materialer, planter og spændende former, var plante-møblerne SQUARELY en måde at kombinere alle elementer på. Danmark er et fantastisk designland, men i forhold til grønne planter har fokus altid været på noget funktionelt og ikke designmæssigt. Jeg ønskede at skabe et grønt univers til boligen og kontorer, der både var funktionelt, repræsenterede dansk design og var bæredygtigt. Det synes jeg, er lykkedes over al forventning med SQUARELY,” siger Agnieszka, der i dag driver virksomheden sammen med salgschefen Barbara Rombach, der har stor erfaring inden for kendte brands som Broste Copenhagen og Menu.    

Smart vandingssystem

Alle SQUARELY’s produkter har et skjult selvvandingssystem, som gør det utroligt nemt at have planter i sin bolig eller på kontoret. Det smarte system medfører, at man kun behøver at fylde vandbeholderen med vand 1-3 gange om måneden. Vandingssystemet er enkelt, men meget effektivt og fungerer på en nem og ukompliceret måde. Det gør, at man ikke behøver at bruge særlig meget tid på planterne, og at de nemme at holde i live. ”Ideelt til folk på farten og med begrænset tid til vanding,” forklarer Agnieszka. Hun kalder selv sit design for dansk, selv om hun er fra Polen. Som hun påpeger, ligger hele hendes professionelle karriere her i landet, hvilket har påvirket hende meget. 

”Det ligger i dansk og skandinavisk designs DNA, at det skal være holdbart, enkelt, der skal være fokus på detaljerne, og det må gerne være varmt i udtrykket. Jeg har taget en masse nyttig viden med fra min tid i byggebranchen, som f.eks. hvordan design og funktionalitet fungerer i forhold til genbrug og bæredygtighed. I SQUARELY bruger vi træ som en vigtig del af designet, og her er genbrug helt oplagt. Meget af det træ, vi benytter, er overskudstræ fra nye produktioner med ask eller eg af høj kvalitet. Vores plast er genbrugsplast, og alle vores produkter er nemme at reparere, hvis der skulle ske noget med dem. Delene kan udskiftes uden problemer. Alt træ er desuden behandlet med olie og ikke med nogen skadelige kemikalier,” siger Agnieszka og tilføjer: ”Så udover at skabe noget sundt og smukt i boligen, tænker vi meget på at skabe en bæredygtig fremtid.” 

Omgivet af grøn natur

Agnieszka ser SQUARELY som den optimale og alsidige indretningsløsning til hjemmet. Kasserne kan bruges på gulvet, i vindueskarmen, på væggen, i reolen eller som rumdeler. Hvis man for eksempel bruger den smarte løsning med at have dem hængende oppe på væggen, føles det som om, man er omgivet af en grøn voksende natur.  

De grønne planter er også oplagte at bruge på kontoret, dels fordi de er så nemme at holde, dels fordi de skaber et sund og stilfuldt rum, der bidrager til et godt arbejdsmiljø. ”Vores løsninger kan bruges som afskærmning på kontoret, de forbedrer akustikken med de forskelle trælameller, og de skaber et grønt og naturligt miljø. Når man sidder på kontoret eller derhjemme og arbejder, kan man godt komme til at savne naturen. Her kan vores løsninger med grønne planter være med til at skabe en følelse af, at naturen ikke er så langt væk,” understreger Agnieszka. 

Kommet på markedet i andre lande
Hos SQUARELY arbejdes der konstant med at videreudvikle kollektionen, da man mener, det har et enormt potentiale i forhold til sundhed og design. For tiden udvikler de et projekt, de kalder en ’Table Organizer’. Det er en plantekasse, der skal stå på bordet, og hvor der skal være plads til alt muligt som eksempelvis salt og peber, servietter og lignende samt bruges på kontoret og rumme kontorartikler af enhver art. Helt i tråd med SQUARELY’s øvrige produkter, skal de være smukke at se på, bæredygtige og meget funktionelle. SQUARELY er blevet et stort hit herhjemme, og de har også kommet på markedet i lande som Tyskland, Holland,Frankrig, Norge og USA. 
Hvis man gerne vil vide mere om SQUARELY og nyde deres produkter i virkeligheden, kan de ses i deres showroom i Århusgade 131 i Nordhavn, hvor man også kan købe produkterne. 


SQUARELY CPH · Århusgade 131 · 2150 Nordhavn · Tlf. 21 68 94 47 · www.squarely-copenhagen.com

Related Articles