Kender Østerbro indgående

Af Susanne

Ejendomsmæglerfirmaet Paulun er byens uafhængige mægler med et stort lokalkendskab og mange års erfaring inden for salg og vurdering af boliger.  

Paulun er byens uafhængige ejendomsmægler med seks butikker fordelt over hele København heriblandt Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro. Selv om ejendomsmæglerkæden så dagens lys i august 2019, går historien helt tilbage til 1973, da ejendomsmægler Niels Hald startede sin første mæglerbutik. 

Den voksede sig hurtigt større, og sønnen Torben Hald, der i dag er indehaver af Paulun, kom med i virksomheden. De indgik et kæde-samarbejde med danbolig, 13 butikker i alt, og stod for tæt på 20% af kædens omsætning på landsplan. På sit højeste var der 120 ansatte, og butikkerne havde mere end 1500 handler årligt. I 2019 udtrådte familien fra det kædesamarbejde, som havde varet små tre årtier og skar antallet af butikker ned for at finde tilbage til kernen. De ville være en uafhængig mægler med den fleksibilitet og det nærvær, der er behov for på et boligmarked, hvor det ofte kan gå hurtigt, og hvor man kan mangle dybden i relationerne med kunderne og medarbejderne.

Fordybelse og kendskab
Vi er som uafhængig ikke underlagt en masse regler om at vi ikke må markedsføre os og vores boliger i andre postnummer for at ramme de rigtige købere. Samtidigt kan vi reagere meget hurtigere på nye trends i stedet for man skal have det forbi et stort kædekontor til godkendelse. Det gør faktisk at vi har mere tid …

En anden stor fordel ved Paulun er, at de takket være deres store erfaring, kender byen og Østerbro særdeles godt.
”Vi har solgt og vurderet boliger på Østerbro i rigtig mange år. Jeg vil for eksempel gerne fremhæve vores indsats med at sælge boliger i Kartoffel-rækkerne mellem Østre Anlæg og Sortedamssøen, hvor der ligger 480 unikke huse bygget i slutningen af 1800-tallet. Vi er den ejendoms-mægler, der har solgt flest af Kartoffelrækkernes boliger, og vi har solgt dem til de højeste priser. Det gjorde vi allerede, da vi var en del af danbolig, og det gør vi den dag i dag. Det skyldes blandt andet, at vi kender historien om Kartoffelrækkerne, vi kender husene ned til den mindste detalje, og vi kender hver eneste vej i kvarteret,” pointerer Torben Hald. 

Solgt eller 0 kr. Intet med småt
Konceptet er lige så enkelt, som det lyder. Paulun tilbyder alle de kunder, der sætter deres hus til salg hos dem, at hvis det ikke bliver solgt, skal de ikke betale noget som helst. Det gælder alt, der har at gøre med markedsføring, fotografering og administrative oplysninger i forbindelse et boligsalg. Det tilbud har man også hørt hos andre mæglere, men i de fleste tilfælde ender man alligevel med en regning, hvis ens bolig ikke er solgt, eller man skifter til en ny mægler. ”Det bliver hurtigt et sted mellem 5.000 og 10.000 kr. 

Sådan er det ikke hos os. Kunden skal ikke betale, hvis huset ikke sælges. Det kan vi tilbyde, fordi vi tror så meget på os selv og vores kompetencer i forhold til at sælge boliger. Selvfølgelig kan det ske, at et hus ikke bliver solgt, men vi har nogle meget rutinerede og dygtige mæglere, der kan deres arbejde rigtig godt. Rent faktisk sælger vi 8 ud af 10 boliger, vi har til salg, inden for 6 måneder. Det hjælper helt sikkert på salget, at vi kan tiltrække købere fra seks butikker over hele København,” slutter Torben Hald. 


Paulun Østerbro · Dag Hammarskjölds Allé 37 · Tlf. 35 38 14 50 · www.paulun.dk

Related Articles