Rema 1000 satser på dyrevelfærd & økologi

Af Susanne

Dyrevelfærd er vigtigt for discountkæden Rema 1000. Derfor har de under temaet jord til bord iværksat et samarbejde med udvalgte producenter, der er landmænd med fokus på dyrevelfærd og/eller økologi. 

Samarbejdet gør det muligt, at kunderne kan købe varerne i REMA 1000s butikker og samtidig få et indblik i, hvordan visse af kædens produkter produceres, hvor de kommer fra, og hvad den gode historie bag dem er. ”I vores butikker har vi en masse gode basisvarer til gode priser,” fortæller indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen. 

”Samtidig er der også nogle ting, som vi alle sammen arbejder på, og som vi gerne vil have danskerne til at prioritere og købe ind. Det er blandt andet, at folk begynder at købe produkter, hvor der er en højere dyrevelfærd. Derfor arbejder vi med at bakke op omkring det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke, hvor forbrugerne kan afkode, at ved at betale lidt ekstra, får de noget ekstra dyrevelfærd. Det er den ene ting. Det næste er noget, vi alle kan lide, nemlig historien om, hvor kyllingen eller flæskestegen, ægget eller mælken kommer fra.” 

Forstå hvad det vil sige at opdrætte
Samtidig er det vigtigt, at der bliver sat fokus på de producenter, der hver dag går og laver nogle rigtig gode produkter, og at man eksempelvis får folk til at forstå, hvad det vil sige at opdrætte kyllinger og høns, at have en æggeproduktion eller en mælkeproduktion, siger Anders René Jensen: 

”Den bedste måde at gøre det på, er, at vi nu har lavet et samarbejde med forskellige producenter. Det gælder dels Gram Slot, hvor vi også er medejer, og så gælder det Rokkedahl Kylling, Peter og Lenes frilandsgrise og Vallø Slot. Det er producenter, vi er gået tæt sammen med og har iværksat et strategisk samarbejde, hvor vi sætter fokus på dem og fortæller historien om jord til bord.”

Her kan man dels gå ind på REMA 1000s hjemmeside under menupunkterne ’Social ansvarlighed’/ ’Dyre-velfærd’ og få et indblik i, hvordan arbejdet hos producenterne foregår, dels arrangerer REMA 1000 åbne gårdbesøg, hvor man kan aflægge besøg. Gram Slot kan man for eksempel besøge hver lørdag (dog ikke i øjeblikket pga. coronavirus, red) – og endda overnatte, hvis man har lyst til et par hyggelige dage på det økologiske landbrug. De andre producenter, som REMA 1000 samarbejder med, holder løbende åben gård. Man kan se mere på
www.rema1000.dk for tidspunkter.


REMA · Æbeløgade 11 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 39 29 84 99 · Find os på facebook: REMA1000Aebeloegade

Related Articles