Gulvafslibning giver nyt liv til boligen

Af Susanne

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra Primo Gulvservice gøre underværker på en nem og billig måde.  

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslibning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. 

Det kan man forvisse sig om, hvis man bruger Primo Gulvservice, når ens gulv har brug for en behandling. De beskæftiger sig med gulvafslibning af alle former for trægulve og laver alle former for behandlinger. Gulv-branchen har ændret sig i de seneste år og udbuddet af løsninger til gulvet efter en afslibning er vokset markant, fortæller Dragan Djurisic, der er direktør i den familiedrevne virksomhed med fem ansatte: ”Hvor der før var lak, lud eller olie til gulvene, kan vi i dag behandle gulve i helt op til 36 forskellige nuancer. Så nu kan folk næsten få lige den farve, de ønsker sig på deres gulve.” 

Langt den største del af Primo Gulvservices kunder er beboere i leje-, andels- eller ejerlejligheder, der er ved at flytte ud eller ind i en ny lejlighed. ”På det område har vi en masse gode ordninger med vores kunder, da det er sjældent, at en kunde kan tømme en hel lejlighed på samme tid. Det skal ofte laves over 2 eller 3 omgange, hvor vi for eksempel kommer og starter med 2 af rummene, for siden at komme tilbage og ordne resten af lejligheden. Det fungerer rigtigt godt og kunderne er glade for vores service,” siger Dragan. 

At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning i forhold til ens behov og situation, siger han. ” Vi er ofte med indover og giver gode råd om hvilken behandling, der er bedst for én. Hvidpigmenterede gulve er for eksempel meget populære for tiden, men man skal være opmærksom på, at hvis man også har hvide vægge, hvide lofter og flere hvide møbler, kan det blive for meget hvidt i hvidt og klinisk at se på. Hvidpigmenterede gulve er især flotte, hvis man har lidt farve på væggene eller farvede møbler,” mener Dragan. 

Lud og olie sårbart

En anden vigtig faktor er hvem, der bor i boligen. Hvis der for eksempel er børn og/eller dyr i boligen, anbefaler Primo Gulvservice ikke lud eller olie, som er en forholdsvis sårbar behandling. Både olien og luden ligger nede i træet, så der er ikke så meget beskyttelse mellem træet og dem, der går oven på træet. ”Her anbefaler vi lak i stedet. Bor der unge par eller ældre mennesker uden børn, er det for så vidt underordnet, hvilken behandling, man vælger. Men man bør dog være klar over, at eksempelvis borde og stole kan lave mærker i gulvene, hvis der ikke er tæpper og man ikke bruger lak. Generelt gælder det om at vedligeholde gulvene og passe godt på dem. Det er i den sidste ende vigtigt for os, at kunderne ikke fortryder de valg, de har foretaget. Derfor rådgiver vi altid ud fra vores viden og mange erfaringer,” påpeger Dragan, der selv har 22 års erfaring i branchen. Hans medarbejdere i Primo Gulvservice, der typisk arbejder i København og Nordsjælland, har mellem 8 og 12 års erfaring. 

Godt tilbud til lejeboliger
Primo Gulvservice har et særligt godt tilbud til folk i lejeboliger. De kan nemlig ofte være nervøse for, om de får det fulde depositum tilbage, når de fraflytter og istandsætter deres lejlighed. ”Ift. gulvarbejdet har vi en garantiordning, der går ud på, at når udlejeren har informeret lejeren om, hvad der skal laves med gulvene, giver vi en garanti for, at man får sit depositum tilbage, efter at vi har behandlet gulvet. Betingelsen er, at vi er selv tilstede, når udlejeren informerer lejeren om, hvad der skal ske med gulvene, og at vi får det hele på skrift. Hvis man får fratrukket noget fra sit depositum på grund af gulvarbejdet, går vi ind og erstatter beløbet. Det er så ikke sket endnu,” beretter Dragan. 


Primo Gulvservice · Gedens Kvarter 8 · 2750 Ballerup
Tlf. 41 12 68 22 · www.primogulvservice.dk 

Related Articles