Flügger Professionel og miljøvenlig maling til private

Af Susanne

Hos Flügger Farver på Jagtvej og Lyngbyvej på Østerbro får du en både professionel og personlig vejledning. Her har personalet mange års erfaring i det brede sortiment af blandt andet miljøvenlig maling og træbeskyttelse i en professionel kvalitet.

Egentlig skulle Flüggers maling kun være forbeholdt professionelle malere. Derfor skulle kvaliteten være helt i top fra starten i 1890, hvor Flügger kom til Danmark fra Tyskland. I 1948 bliver de til en dansk virksomhed med fabrik i bl.a. Kolding. I dag kan private heldigvis også købe maling fra Flügger fra blandt andet to Flügger Farver butikker på Østerbro på henholdsvis Lyngbyvej og Jagtvej, som begge ejes af Thomas Jacobsen.

Flügger Farver-kæden opstod i 1975, da en række malermestre, som fik sin maling leveret af Flügger-fabrikken, på opfordring fra daværende administrerende direktør, Ulf Schnack, startede flere butikker, der både rådgav og solgte maling direkte til private. Butikken på Lyngbyvej er nummer fire butik i Flügger Farver-kæden, og det var Thomas’ far og en arbejdskammerat, der stod bag denne og butikken på Jagtvej, der åbnede året efter. I dag består Flügger farver af godt 380 butikker fordelt i Norden, Østeuropa og Kina.

Miljøvenlig maling
Flügger lancerede strategien ’Going Green’ i sommeren 2020. Det indebærer blandt andet, at kæden er helt opdateret omkring miljøvenlig maling. De senere år har fokus eksempelvis været på biocider, som i visse situationer kan være allergifremmende. “Vi er på forkant med udviklingen, og de fleste produkter til indendørs brug har Ecolabel og er svanemærket, som er brugernes objektive mål for, om der kan være sundhedsfare ved at bruge produktet. Selv den tonepasta, vi putter i malingen for at tone farverne, er 100% uden konserveringsmiddel. Det er også forholdsvist nyt i branchen, så vi er virkelig gået foran også på den grønne linje,” siger Thomas Jacobsen.

Bedre holdbarhed
Maling i dag dækker stort set ens uanset prisen, men det helt store spørgsmål er, hvornår væggen skal males igen? Hvis man bruger den superbillige maling, skal væggene måske genmales efter få år, mens Flüggers kvalitetsmaling, alt efter produkterne, kan holde i rigtig mange år. Malingen holder således meget længere, inden det er nødvendigt at genmale det. Samtidig får kvalitetsmaling også en langt bedre finish end billig maling – det ser simpelt hen bedre ud.

Maling med muligheder
Hos Flügger farver på Lyngbyvej og Jagtvej kan man få maling til alle slags brug – vægmaling, gulvmaling, vådrumsmaling, træbeskyttelse, metalmaling, olie m.v. Mulighederne er mange, og butikkerne kan hjælpe med ethvert malerprojekt. Thomas fremhæver blandt andet Dekso 1, som er en superstærk maling, der er meget kalket at se på. “Mange private har efterspurgt muligheden for en kalket overflade. Kalk i sig selv er meget afsmittende, så det er ikke en løsning, vi anbefaler indendørs. Dekso 1 derimod er både meget vaskbart, har et kalket look og er et rigtigt godt produkt. En anden løsning kan være indfarvet spartelmasse KC14 med DETALE Topcoat, der kan give et flot råt look på væggene med en unik dybde i overfladen. Variationen Kabric kan man spartle på ligesom KC14, men man kan også bruge pensel eller rulle til Kabric, så det er lidt nemmere at påføre væggene.”

Professionel viden
Hos Flügger Farver arbejder enten kun uddannede farvehandlere eller malere, der har været i branchen i mange år, og som har været på forskellige kurser i forhold til at dygtiggøre sig inden for malerbranchen. Det er derfor altid kun professionelle folk, der sælger og rådgiver omkring brug af maling og tilhørende produkter.
Thomas Jacobsen startede selv som 10-årig med at feje i kælderen på Lyngbyvej butikken, så han har næsten hele sit liv vidst, at det var maling, han skulle beskæftige sig med. Han ejer i dag i alt seks Flügger Farver butikker på Sjælland. Samtidig er han også godt i gang med at give faklen videre, da hans søn også er involveret i malerfirmaet.


Flügger Farver · Lyngbyvej 72 · Tlf. 39 29 69 95 eller Jagtvej 219 · Tlf. 39 18 41 13 · www.flugger.dk

Related Articles