Et designmæssigt åndehul

Af Susanne

Den nye Bolia konceptbutik på Trianglen tilbyder blandt andet skandinavisk design i verdensklasse, et Design Atelier og en hyggelig lounge.

Selv om coronarestriktioner har betydet, at den nye Bolia-konceptbutik på Trianglen ikke har slået dørene op endnu, har Mit Østerbro fået lov til at aflægge butikken et lille besøg. Som altid er det en lækker oplevelse at træde ind i det skandinaviske designunivers, der er helt færdigindrettet i februar. I de to etager er der virkelig skruet op for det visuelle og kunde-venlige indtryk med blandt andet et stort atelier, der møder én, lige som man træder ind i de gamle banklokaler.

Design Atelieret er en kreativ legeplads, som samler elementer, som tæppeprøver, stofvæg af tekstilprøver, træplader med forskellige overfladebehandlinger, kombinationsmuligheder af modulsofaer og meget mere. Her kan butikkens medarbejdere sammen med kunderne gennemgå de forskellige løsninger f.eks. ved at tegne og fortælle på moodboards om boligforhold, og gør-det-selv indretning splanlægning. ”Det er noget af det, jeg glæder mig allermest til at komme i gang med,” fortæller Store Manager Line Fasmer og tilføjer: ”Design Atelieret og den kreative proces sammen med kunderne er kommet meget i fokus hos Bolia, hvor vi ønsker et endnu tættere samarbejde med vores kunder.” Den flotte og attraktive hjørneejendom ved Trianglen var eftertragtet af mange, så Bolia er meget taknemlige over, at de kunne overtage de tidligere banklokaler, fortæller Line Fasmer. ”Østerbro er et område, hvor nærmiljøet betyder meget, så derfor tror og håber jeg, at mange lokale vil lægge vejen forbi og fortælle hyggelige historier om, at de engang har været i banken og godt kan kende lokalerne, selv om vi har lavet meget om.”

Wauwoplevelse
I dag ligner Østerbrogade 78 ikke en bank indvendigt. Det er i stedet blevet til en kreativ butik med flotte installationer, der giver en wauwoplevelse til de besøgende. Trianglen-butikken har bl.a. nogle andre sofaer i et andet stof og andre størrelser end de øvrige Bolia-butikker, og generelt bliver den endnu flottere og endnu mere opdateret i forhold til de nye designs i Bolias kollektion. ”Vi får bl.a. en fire meter lang MR. BIG sofa i underetagen, som er et smukt stykke møbelkunst, der samtidig fylder godt i landskabet. Som den første Bolia konceptbutik får vi desuden et loungeområde, hvor vi serverer en god økologisk kop kaffe fra La Cabra. I loungen er der nogle indbydende lænestole, så kunderne kan komme ned i gear og slappe af i hyggelige omgivelser. Samtidig får vi også et orangeri med urtepotter fyldt med planter, så man får en ‘real life’ fornemmelse af, hvordan det tager sig ud,” siger Line Fasmer.

Bæredygtighed i centrum
Hos Bolia er der altid fokus på bæredygtighed. De har for eksempel kun FSC-certificeret massivt træ, 100% sporbare lædervarianter og stoffer, der er certificerede i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Alt sammen inspireret af naturens rene og ærlige materialer. ”Det hele er med i de to årlige kollektioner. Her er filosofien også ’less but better’. I stedet for at smide en masse i kollektionerne, bruger vi mere tid på at sikre, at det er de helt rigtige materialer, vi benytter,” understreger Line Fasmer. Samtidig har Bolia de seneste år arbejdet stærkt på at få den skandinaviske natur med ind i designet. Med naturen som beroligende kulisse ønsker de at give mulighed for at sænke farten, koble af og lade op. Derfor er deres materialer rene og bæredygtige, og deres møbelstoffer behagelige og indbydende. ”Det handler om at skabe balance og ro både i butikken og hjemme hos kunderne. Deres bolig skal være et åndehul, et hyggeligt sted, hvor man kan slappe af efter en lang og hård hverdag. Vi bruger designere fra hele verden, og fælles for dem alle er en passion for det skandinaviske design, naturlige materialer og bæredygtighed,” påpeger Line Fasmer.

God dialog med kunderne
Hos Bolia er god kommunikation med kunderne ikke et pr-ting, men en vigtig måde at drive forretningen på. Eksempelvis laver de hver enkel sofa til kunden, og der er som sådan ingen sofaer på lager. Det gør ifølge Line Fasmer udvalget og mulighederne meget større, da der er mange forskellige stoftyper og farver at vælge i mellem. ”Der skal derfor være en åben og frugtbar dialog med kunden. Vi kan altid give lidt ekstra vejledning, hjælp eller inspiration til at vælge den helt rigtige løsning til boligen.”

Line Fasmer er spændt over den snarlige åbning og glæder sig til at mærke Østerbro. Hun har været Store Manager i tre år på Vesterbro og kender ikke så meget til Østerbro, andet end at hun ved, det er et særdeles hyggeligt lokalområde, hvor nærheden betyder meget. ”Jeg har en ret sød lille historie fra netop Østerbro. Vi blev ringet op af en kunde, der spurgte specifikt efter mig. Hun havde set, at der var folie for vinduerne i butikken på Trianglen, hvor der stod, ’Bolia cooming soon’. Hun tænkte derfor, om jeg havde noget med det at gøre. Det var så sødt, at hun kunne huske mig, og det er virkelig dejligt, at jeg skal til Østerbro, når der sådan nogle skønne mennesker her,” siger Line Fasmer.

Bolia konceptbutik på Trianglen åbnede på nettet den 1. februar, mens butikkens fysiske åbning er afhængig af regeringens coronarestriktioner. Se mere på Bolia.com


Bolia konceptbutik · Østerbrogade 88 · Tlf. 88 96 02 34 · www.bolia.com

Related Articles