En elevator er en enorm gevinst for ejendommen

Af Susanne

Selv om det ligner en umulig opgave, kan de fleste gamle etageejendomme nemt få en elevator installeret i ejendommen. Elevatoren giver stor gevinst i det daglige liv og kan også medføre en øget økonomisk gevinst.

Vi ved alle sammen, hvor lang og hård turen op ad trappen til de øverste etager kan være i en etageejendom. For mange beboere er den daglige tur op og ned ad trapperne lidt af en overvindelse, især hvis man bærer på noget tungt eller er dårligt gående. Men heldigvis er der en rigtig god løsning til den lange tur. Nemlig en elevator, som kan være med til at forbedre livskvaliteten for beboerne i etageejendomme med mange trappetrin.

“Der er selvfølgelig de indlysende fordele for ældre, handicappede og børnefamilier, men der er faktisk store fordele for hele ejendommen. Det øger livskvaliteten, fordi alt bare bliver nemmere, og hvis ejendommen for eksempel har en tagterrasse eller hyggelig gårdhave, kan alle nemmere bruge de rekreative områder”, siger Ulrik Knudsen, marketingchef i Altan.dk, som både installerer elevatorer og etablerer altaner i eksisterende ejendomme.

Mere for kvadratmeterne
Selv om mange synes, at brug af en elevator i det daglige liv er en enorm gevinst, kan den også betyde, at den er økonomisk gevinst for boligejere og andelsforeninger. Erfaringerne og adskillige undersøgelser viser, at kvadratmeterprisen for en lejlighed med elevator er cirka 2.200 kr. højere end en lignende lejlighed uden elevator. Faktisk kan installation af elevator typisk få en ejerlejlighed på de øverste etager på Østerbro til at stige med godt 400.000 kr.

“En elevator er også med til at fremtidssikre boligen, fordi der simpelthen er en større køberskare til en lejlighed med elevator”, tilføjer Ulrik Knudsen. I mange ejendomme kan det ligne en umulig opgave at få plads til en elevator, men ifølge Altan.dk’s marketingchef forholder det sig ikke sådan. “Der er stort set ikke den ejendom, som ikke kan få en elevator. Vi tilbyder tre løsninger, som kan tilpasses alle typer af ejendomme. Hvis der er plads på fortrappen, kan vi installere elevatoren der, eller vi kan erstatte køkkentrappen med en elevator og naturligvis brandsikre fortrappen, og endelig kan vi installere den klassiske løsning med et elevatortårn uden på bygningen, hvis man ønsker at bevare bagtrappen”, fortæller Ulrik Knudsen.

Klarer alt omkring indbygning af elevatorer
Beboersammensætningen i mange etageejendomme ændrer sig i disse år, hvor børnefamilierne og den mere modne del af befolkningen gør sit indtog i de større byer og især i København, som er blevet et utroligt attraktivt sted at bo. Det betyder, at behovet for elevatorer fremover kun vokser. Der er naturligvis altid en række udfordringer ved at opføre elevatorer i for eksempel ældre ejendomme, som ofte rummer skjulte skavanker. Hos Altan.dk er er de eksperter i at indbygge elevatorer i byens ældre etageejendomme, og de klarer alt lige fra første besigtigelse, til elevatoren kører. Når ejendomme har fået et tilbud, er prisen altid fast og inkluderer hele processen, konstaterer Ulrik Knudsen. Læs mere på www.altan.dk


altan.dk · Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 · www.altan.dk

Related Articles