Altan.dk sikret for både kunder og medarbejdere

Af Susanne

Gennem årene har Altan.dk opført mange altaner på Østerbro, så det kom så et chok, da virksomheden blev konkursbegæret for nylig. Heldigvis har en række erfarne erhvervsledere sikret virksomhedens fortsættelse, så der omgående kommer fokus på at levere de mange altaner, som virksomhedens kunder venter på at nyde. Som blandt andet et stort projekt på Nygårdsvej og Tåsingegade, hvor virksomheden skal sætte både beton-, stål- og tagaltaner op. 

Med den nye ejerkreds indtrædelse er der samtidig skabt sikkerhed bag virksomhedens store ordrebeholdning. Det har været afgørende for den nye ejerkreds, at der blev handlet hurtigt, så usikkerheden for medarbejderne og kunderne fjernes og erstattes af sikkerhed og tilfredshed.

Derfor har Altan.dk allerede genoptaget flere af de spændende projekter, de har i gang på Østerbro og andre steder i København. Som for eksempel et stort altanprojekt i en ejendom, der både ligger på Nygårdsvej og Tåsingegade på Østerbro. Opgaven omfatter mere end 60 altaner, der skal opføres, og det drejer sig om både tagaltaner, betonaltaner, stålaltaner. Altanerne skal opføre på forsiden, i baggården og på taget af ejendommen. Projektet er blevet godkendt af alle parter inklusiv Københavns Kommune og beboerne og selve byggeriet gik i gang mandag den 25. september.  

Altan.dk har to teams på projektet. Vi har talt med Team 10, der består af montørerne Nicolas og Ken, som glæder sig stort til opgaven foran dem. De glæder sig også over, at det er lykkedes af videreføre Altan.dk, som de har arbejdet for i mange år. Nicolas og Ken er det team, der skal opføre betonaltanerne på forsiden af bygningen, mens det andet team fra Altan.dk skal opføre stålaltaner i baggården og på taget. På grund af projektets store omfang forventes det færdigt engang i det nye år. 

Udskifter vindue til dør

Opgaven med at opsætte altanerne omfatter naturligvis en lang række mere eller mindre komplicerede arbejds-
opgaver, men Nicolas og Ken, der har stor erfaring i opsætning af altaner, fortæller, at arbejdet på Nygårdsvej og Tåsingegade i hovedtræk ligner det arbejde, de har udført andre steder i København. 

”Når vi opfører betonaltanerne, som Ken og jeg står for, udskifter vi vindue til dør og hænger altanen, der får
en bund af beton, op med rækværk hele vejen rundt. I gården, hvor tagaltanerne og stålaltanerne skal opføres, går vi ind i taget, monterer døren og viderebygger på kvisten samt monterer rækværk, mens stålaltanerne får en udskiftning af vindue til dør, lidt indvendigt arbejde, muring op til det oprindelige og siden stålaltanen på med værn og håndlister. Stål- og tagaltanerne i gården får størrelsen 4 meter gange 1,5 meter, mens betonaltanerne bliver på 2,5 meter gange 1 meter,” fortæller Nicolas.   

Selvkørende teams

Når et team fra Altan.dk går i gang med arbejdet, starter en byggeleder projektet op, men derefter er teamet i princippet selvkørende og tager al kommunikationen med beboere, beboerformand og eventuel byggerådgiver m.fl. ”Men vi har selvfølgelig vores byggeleder i ryggen, hvis dukker noget op, der er uden for vores entreprise,” pointerer Nicolas. Han har arbejdet i otte år for Altan.dk og har rigtig gode erfaringer med samarbejdet med beboerne.

”Hvis det samarbejde går godt, som det næsten altid gør, får projektet et virkeligt godt og smidigt forløb. Så vi bestræber os derfor altid på at få etableret et rigtigt godt samarbejde med beboerne,” fastslår han. Og med udsigten til, at Altan.dk fortsætter, kommer han og de andre medarbejdere i virksomheden til at skabe mange nye gode samarbejdsforhold på Østerbro og i resten af København. For der er stadig rigtig mange københavnere, der drømmer om at få et uderum, hvor de kan nyde det gode udeliv samtidig med, at de bor i storbyen. 


www.altan.dk · Gl. Kongevej 17 · 1610 Kbh V  · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 

Related Articles