Ilopa skaber design

Af Susanne

For designer og produktionsteknolog Joy Petersen, der står bag Ilopa Studio på Århus Plads 2, er det hendes meget stærke intuition, som bærer arbejdet igennem og skaber smukke og funktionelle designløsninger.

Hun går derfor ikke på kompromis med sin intuition og følger den og den fornemmelse, hun har med sine kunder. Det er altid vigtigt for hende, at kunden føler sig sat i centrum, når hun løser sine opgaver. “Jeg udfordrer gerne kunden og prøver at åbne deres mindset, men jeg træder altid varsomt, så jeg ikke overskrider deres grænser,” forklarer hun fra arbejdsstolen i det unikke hjørnelokale, som er hendes studio og showroom. Her er højt til loftet og store vinduespartier, der giver en masse lys, men da vinduerne ligger højt i lokalet, kan det udefra virke mørkt og derfor lukket. Joy pointerer, at alle er yderst velkommen til at kigge ind, her er åben adgang. I det flotte studio kan man blandt andet opleve eksempler på hendes snedkerinventar, grafiske arbejde, indretningsforslag samt designprodukter fra hendes forskellige samarbejdspartnere. Hun er nemlig meget fokuseret på at samarbejde med andre i branchen. “For mig handler det om at skabe, og jeg er ikke bange for, at andre er en del af processen. Jeg samarbejder meget gerne med andre partnere i forskellige design- og indretningsprojekter – arkitekter, ejendomsmæglere m.fl. At andres produkter er til salg i mit studio, handler om, at jeg gerne vil sætte fokus på lokale designere og kunsthåndværkeres arbejde og udtryk.”

VI ER SITUIDER

Når Joy skal løse en opgave for en kunde, sker det med udgangspunkt i, at vi som mennesker er definerede af, hvilken situation, vi agerer i. Vi er såkaldte situider, som forstår sig selv ud fra situationer. Vi kan ikke længere deles ind i kasser, fordi det ikke er hensigtsmæssigt i forhold til nutidens tilværelse. “Derfor handler det for mig som designer om at ramme mennesker, der hvor de er. Jeg skal kunne sætte mig ind i folks situation. Lad mig give et eksempel: Et ungt par, som skal have et badeværelsemøbel, tænker måske ikke på, at de skal have børn, men det er jo ikke en utænkelig situation om nogle år. Opgaven går ikke ud på, at jeg skal designe en pusleplads, men man skal som designer have omtanke for, at det kan blive aktuelt. I denne situation skal puslebordet ikke være synligt, men det skal være en mulighed. I den sidste ende er funktionalitet det vigtigste for mig, men samtidig forsøger jeg altid at gøre det så æstetisk som muligt, hvad end det er custommade løsninger eller tilpasset til standard møbler,” beretter Joy.

SIKRER AT DER IKKE SKER FEJL Når Joy løser opgaver inden for de forskellige områder  som snedkerinventar, indretning og møbler, er hun så  vidt mulig med i fremstillingsprocessen, så hun sikrer,  at der ikke sker fejl undervejs. “Det er derfor, jeg får  mine ting produceret tæt på, hvor jeg arbejder som for  eksempel træ håndværket hos Snedkerierne A/S i Glostrup  og stenpladerne hos Tornehøj Natursten i Veksø.  Det er steder, hvor håndværket er af bedste kvalitet, og  hvor jeg ved, de laver et ordentlig stykke arbejde. Når  jeg har en kompromisløs tilgang til detaljer og kvalitet,  får mine kunder altid den bedst mulige løsning.”    

Ilopa Studio Århus Plads 2, tlf. 26 82 31 97  www.ilopa.dk

 


 

Related Articles