Specialdesignede dørtelefoner

Af Susanne

Videx tilbyder forskellige smukt designede dørtelefonsløsninger, der øger trygheden og er meget funktionelle i brug.

Dørtelefoner handler meget om tryghed for brugeren. Når man har et telefonanlæg i sin ejendom, får man sikkerhed, fleksibilitet og overblik. Dørtelefonerne skal samtidig rent designmæssigt matche ejendommen, være enkel at betjene og nem at installere. Østerbrovirksomheden Videx, der holder til på Hammershusgade 15, sælger, servicerer og supporterer forskellige dørtelefonsløsninger skræddersyet til den specifikke ejendom, uanset om man ønsker klassiske dørtelefonanlæg, videoanlæg, GSM-løsninger til mobil eller fastnet samt adgangskontrolløsninger. De er en rigtig familievirksomhed, som Hans Albertsen startede for 35 år siden, og som hans datter Julie Albertsen i dag er direktør for med far Hans med på sidelinjen som konsulent. Videx har det danske agentur på produkter fra et italiensk firma, som er specialister i dørtelefonanlæg, og som på typisk italiensk vis har et smukt og funktionelt design, der passer perfekt til de mange fine københavnske ejendomme.

Fremstillet efter kundens ønsker
Videx har stor erfaring med at udskifte gamle anlæg til nye med stor fokus på, at det er så nemt for el-installatøren som muligt, fortæller Julie Albertsen. ”Hvis man har en gammel plade – også kaldet et dørtableau – i sin ejendom, kan Videx lave specielplader, som kan tilpasses efter ønsket mål, så det så vidt muligt passer i det eksisterende. Pladerne bliver fremstillet i rustfrit stål, messing og kobber. Både messing og kobber laves ’råt’ og bliver ikke overfladebehandlet, så de kan patinere smukt,” siger Julie Albertsen.

Efterspørgsel efter videoløsninger
Den teknologiske udvikling har også indflydelse på telefonanlæg, der i dag er blevet langt mere avancerede end tidligere tiders dørtelefoner. Videx
tilbyder blandt andet en bred vifte af forskellige svartelefoner med video, hvilket der er stor efterspørgsel på i disse år. ”Mange føler sig mere sikre og trygge, når de kan se, hvem de lukker ind i deres ejendom via et video-anlæg. Samtidig har videoanlæggene flere intelligente løsninger, der giver tryghed og funktionalitet på et højt niveau,” siger Julie Albertsen, som dog understreger, at mange stadig vælger de traditionelle anlæg, som er enkle at benytte – når dørtelefonen ringer, har beboeren mulighed for at tale med vedkommende, som ønsker adgang til ejendommen. Derefter kan døren enkelt åbnes med et tryk på en knap.

”Fleksible GSM-anlæg, der kan køre over mobilen og fastnettelefonen, er også i fremmarch. De fungerer ved, at man nede fra gaden ringer fra en trykknap og i stedet for, at der sidder en telefon i lejligheden, ringer det på ens mobil- eller fastnettelefon. Så kan man åbne døren via sin telefon, hvilket betyder, at man i princippet kan lukke folk ind i sin ejendom og lejlighed, selv om man rent fysisk befinder sig i Rom, Rusland eller Rudkøbing. Det gør det mere fleksibelt og smidigt,” fortæller Julie Albertsen.

Aktiv telefonservice og support
Hvis man er interesseret i Videx’ produkter, skal man gå igennem ejendom-mens el-installatør, som er Videx’s hovedkunde, pointerer Julie Albertsen. ”Vores dygtige teknikere yder aktiv telefonservice og support, og vi er altid klar til at hjælpe el-installatøren, som skal have den bedste og hurtigste løs-ning, så det kommer slutbrugeren til gode. Hurtig og effektiv betjening er et nøglebegreb hos os. Desuden øger vi vores fokus på at hjælpe slutbrugeren, altså beboerne i ejendommene, så de takket være vores oplysninger om an-læggene kan tage en kompetent beslutning om, hvilket anlæg, de ønsker at anskaffe. Men skal man hente løsningen hjem til ens ejendom, skal det gå via en el-installatør og gerne med os på sidelinjen,” slutter Julie Albertsen.

Adgang til rum uden en nøgle
Adgangskontrol, der er koblet til GSM nettet, er en anden smart løsning, der vinder mere og mere frem. Det er en løsning, mange foretrækker fremfor en gammeldags nøgleløsning. Med et GSM-adgangskontrol system kan man styre alt fra en central enhed, og koble nye brugere på nemt og sikkert. ”Ved at benytte adgangskontrolløsningen med en nøglebrik, kan man få adgang til flere af ejendommens lokaler som bagtrappen, kælderlokaler, vaskerummet osv. uden at skulle bære rundt på et tungt nøglebundt. De administreres af én person, der enkelt skifter nøglebrikken, hvis den forsvinder i modsætning til hvis en nøgle forsvinder, hvor man måske skal udskifte flere låse,” påpeger Julie Albertsen.


Videx Hammershusgade 15 · 2100 Ø · Tlf. 39 29 80 00 · www.videx.dk

Related Articles