Sommerland Sjælland En familiepark med plads til fordybelse

Af Susanne

Sommerland Sjælland er ikke som de andre forlystelsesparker. Det skinner igennem i alt lige fra stemning til materialevalg og forlystelser. Det er ikke bare endnu et koncept, men det er noget andet og noget mere end det: En familiepark med plads til samvær, fordybelse og glæde.

Hos Sommerland Sjælland er alle forlystelser og faciliteter nøje udvalgt. Der er ikke noget, der bare er taget ned fra hylden eller valgt fra et katalog. Her gør man sig umage for at være en park for børnefamilier med lyst til fordybelse og leg. “Her i vores park må man bruge sin krop og være i bevægelse. Det er noget, vi overvejer, hver eneste gang vi kigger efter forlystelser,” fortæller ejer af Sommerland Sjælland Kåre Dyvekær og fortsætter: “Vi har f.eks. en balancebom, hvor hele familien kan være med til at lege. Det er også en forlystelse hos os. Her skal man selv være i bevægelse og ikke bare trykke på en knap. Vi har selvfølgelig også dem, hvor der trykkes på en knap og så kører det afsted.” Den familieejede park slog dørene op i 1985 af Kåres forældre. Efterfølgende købte Kåre og hans hustru Mette Dyvekær parken i 2007 og er stolte af at være med til at føre den videre og være med i alle beslutninger: “Vi finder gode løsninger og er med inde over det hele. Vi vil ikke bare være endnu et koncept. Vi vil gerne skille os ud som noget mere og være dem, der kommer med lidt sjove og skæve løsninger. Min hustru står for æstetikken, og jeg er praktikeren, der lige fikser et hegn eller noget andet,” forklarer Kåre.

Årets sjoveste nye forlystelse
Udover de klassiske forlystelser som vandrutschebaner og radiobiler har Sommerland Sjælland også forlystelser, der kræver, at mor eller far involverer sig. Den nyeste i parken er ifølge Kåre én, som de forventer sig meget af: “Vi har anskaffet os en lille bitte rutschebane med spinningcykel. Når barnet vil have en tur, er det mor, far eller en anden voksen, der må trampe i pedalerne. Rutschebanen er cirka 2,5 m høj, og selve banen er cirka 25 m. Når man har kørt banen rundt, stopper man igen foran mor eller far, og så må man håbe, at de gider give en tur igen. Hvis ikke den voksne gider at deltage, så bliver der ikke noget sjov. Vi synes, det
er en sjov forlystelse med fokus på, at man skal yde, før man kan nyde – og være fælles om det,” fortæller Kåre. Det er kendetegnende for Sommerland Sjælland. Her er samværet i fokus, og det kan mærkes ved alle forlystelser og alle boder. De ansatte er nemlig en del af familien og fungerer som værter for alle gæsterne. Du kan derfor være sikker på, at du får god behandling og bliver mødt af mennesker, der gør sig umage hele vejen rundt.

Kæpheste-bane hvor leg er tilladt
Inden længe åbner Sommerland Sjælland også op for endnu en forlystelse. De er i gang med at bygge en kæphestebane, hvor børn med fantasien i god behold kan mødes med andre kæpheste-entusiater og lege på banen, der kommer til at byde på både spring og dressur.
“Vi vil skabe et alternativ til skærmene og i stedet sætte fokus på leg og fantasi,” fortæller Kåre og fortsætter: “Jeg har dyb respekt for de børn, der går meget op i at lege med kæpheste, for de har deres fantasi i god behold. Det vil vi gerne skabe et community omkring. Et sted, hvor man kan være lige den, man er, og lege med ligesindede.” Sommerland Sjælland stiller kæpheste til rådighed, men håber også at børnene medbringer deres egne til leg på kæphestebanen.

Unikt streetfood-marked med kæmpe legeplads
I slutningen af juni i år åbner Sommerland Sjælland for endnu en nyhed. Gaardhaven Streetfood slår dørene op lige uden for familiehaven. Dermed kan du nyde den lækre kvalitetsmad som gæst i forlystelsesparken, men også besøge de lækre madboder uden at være gæst i Sommerland Sjælland. Når Sommerland Sjælland lukker klokken 19.00, åbnes dørene for de spisende gæster i Gaardhaven. Alle ubemandede forlystelser bliver dermed åbne for alle. “Fra klokken 19-20.30 er det gratis at besøge vores ubeman-dede forlystelser i minilegeland,” fortæller Kåre. “Vi skaber et unikt streetfood-marked med en kæmpe legeplads. Der er fri adgang for spisende gæster.” Hos Gaardhaven kan du både få vegansk mad, en klassisk burger, lækker mad tilberedt i wok eller italiensk mad, vel at mærke tilberedt af en italiener. Alle madboderne tilbyder også en børnemenu, så der er noget for hele familien.

En velbevaret hemmelighed
Sommerland Sjælland er meget andet end de klassiske forlystelser. Kåre Dyvekær udtrykker det enkelt og præcist: “Vi er en velbevaret hemme-lighed. Dem, der kommer her og kender os, bliver ved at komme. Vi har fundet det gode spot og skabt en park, hvor det er rart og sjovt at være.” Find den velbevarede hemmelighed i Sommerland Sjælland.
Læs meget mere her: www.sommerlandsj.dk


Sommerland Sjælland · Gl. Nykøbingvej 169 · 4572 Nørre Asmindrup

Related Articles