Smukke og specialdesignede reoler

Af Susanne

ReolREOL skaber fleksible og unikke reolsystemer, som kan tilpasses alle vægge, uanset hvor skæve de er. Produktionen foregår lokalt i København, og der er fokus på bæredygtighed og nærværende service.

ReolREOL er en rigtig succeshistorie. De er en produktionsvirksomhed med en lokal og bære-dygtig profil samtidig med, at de skaber specialdesignede reolsystemer, der passer perfekt til boliger med skæve mål. Deres værksted ligger i Sydhavnen, så de er tæt på kunderne og nemt og hurtigt kan levere den gode service. Her er der ikke nogen træls oplevelse med at vente måneder på materialer fra lande langt fra Danmark. Samtidig er alle deres løsninger skabt i bæredygtige materialer, og der er næsten intet spild i produktionen.  

Reolsystemer havde potentiale

Virksomheden blev stiftet af Troels Vejby i 2019 og i 2020 kom Ida Emborg med. I årene inden arbejdede Troels med at skabe forskellige former for specialinventar, og han fandt med tiden ud af, at hvis man skulle producere inventar, der ud fra et økonomisk synspunkt var holdbart i længden, blev der nødt til at indgå brugbare skabeloner og standardprocesser. “Vi kom derfor frem til, at vores reolsystem havde det potentiale. Derfor brugte vi en masse krudt på at skabe gode algoritmer og effektive digitale systemer, så det var muligt for os at skabe specialdesignede reoler, uden at det koster en bondegård. Uanset hvor skæv ens bolig er, kan vi lave en løsning, der passer ned til 0,1 m præcision. Samtidig er det til en pris, der er yderst konkurrencedygtig. Vores løsning koster cirka det halve af, hvad en snedker skal have for det samme arbejde,” siger Troels.  Derfor gik reolREOL i gang med at producere reolerne i  en større målestok, og coronanedlukningen gjorde, at de fik meget at se til, da folk gerne ville forbedre deres bolig i perioden. Produktionen blev henlagt til Københavns Sydhavn med et håndværkerteam, som ikke laver andet end reoler. I dag har de skabt cirka 400 reoler til folk i hele Danmark og især mange på Østerbro, hvor målene ofte er lidt skæve og anderledes. 

Gevinst for miljø og service

“Vores reoler har et moderne, smukt og harmonisk udtryk, som også har den tidløse kvalitet. Det er eksempelvis indbyggede løsninger omkring døre, vinduer, skæve vægge, eller hvor der nu er behov for reoler med specialmål. Samtidig går vi stærkt op i, at materialerne er så gode og bæredygtige som muligt. Træet er FSC-certificeret, malingen er svanemærket, der er stort set ingen spild, da alle opgaver er unikke og produceret til den enkelte kunde. 

Da vi holder til i Sydhavnen, er der ingen unødig transport til og fra eksempelvis Europa eller Asien. Eller Jylland for den sags skyld,” påpeger Troels og tilføjer: “Det hele er skabt på vores 100 m2 store værksted i København. Det er både en gevinst for miljøet, men også for servicen. Hvis vi eksempelvis, mod forventning, beskadiger et emne under montage på vej til fru Hansen med en del, der knækker, kan vi i løbet af ingen tid være ude på værkstedet og producere en ny del. Så vi kan give en eksemplarisk service og, takket være vores digitale produktionsmetode, drage fordel af at masseproducere.” 

Tæt på kunderne
ReolREOL tror meget på idéen om, at Danmark skal være et sted, hvor vi selv producerer vores ting. På den måde er al knowhow lige om hjørnet, man kan uddanne lærlinge til at videreføre arbejdet, kunderne er tætte på og miljøbelastningen er minimal. “For en snedkervirksomhed som vores er det ideelt at ligge i København, og jeg ville ønske, vi fik selskab af mange flere produktionsvirksomheder. Vi er superhurtige og effektive, fordi vi er så tæt på vores kunder. Vi tror på, at møbler skal produceres lokalt, miljøvenligt og personligt. Det giver i den sidste ende langt det bedste resultat,” siger Troels. 

Man er altid velkommen til at besøge værkstedet, blot man ringer inden. 


reolREOL · Bådhavnsgade 38, port 1-2 · 2450 København SV · Tlf. 31 36 40 60 · www.reolreol.dk

Related Articles