Rekordstore altaner opført i gammel ejendom

Af Susanne

Altan.dk har i et stort prestigeprojekt på Østerbrogade 103 opført nye altaner på helt op til 20 m2 og givet den gamle ejendom store og brugbare uderum i forlængelse af lejlighederne.

Østerbrogade 103 er en fin, gammel bevaringsværdig udlejningsejendom, som er familieejet. Lejlighederne er på et par hundrede km2, og de familiemedlemmer, som selv bor i ejendommen, har længe savnet et større uderum end de oprindelige altaner fra 1907, hvor ejendommen Ll. Vibenhus er opført. Familien, som bor i ejendommen er blandt andet Hans K. Henriksen, der ligeledes ejer og driver cykelforretningen Cykelmarked i samme ejendom. Derudover bor advokat Tobias Jelsdorf Henriksen også med sin familie i ejendommen, ligesom han arbejder i familiens advokatvirksomhed, der drives fra kontorer på ejendommens første sal. Tobias’ lillebror Magnus bor også i ejendommen. Resten af lejlighederne og butikkerne udlejes. Så med altanerne får familien selv et uderum og en mere fuldendt bolig samtidig med at lejlighederne er mere attraktivt for både nuværende og fremtidige lejere. ”Når vi nu skulle lave altaner, så kunne vi lige så godt gå all in og få så store altaner som overhovedet muligt. Derfor kontaktede jeg Altan.dk, som jeg var blevet anbefalet af flere venner. Efter nogle møder og et besøg i ejendommen, udarbejdede Altan.dk et oplæg på nogle store altaner,” siger Tobias Jelsdorf Henriksen.

Gavlen blev inddraget
Baggården er formet som en hestesko og lejlighederne er L-formet, og derfor lavede konsulenten et oplæg, hvor altanerne var inde i hesteskoen. ”De så store og fine ud, men da jeg, som bor, lever og arbejder her hver dag, gik og funderede over løsningen, indså jeg, at vi kunne skabe en endnu bedre og større løsning, hvor gavlen også blev inddraget. Projektet blev herefter tilrettet efter mine ønsker, og der røg derefter en ansøgning afsted til kommunen,” forklarer Tobias. Der gik en del tid hos kommunen med at behandle ansøgningen, blandt andet fordi et par af altanerne ikke kunne blive lige så store som de andre, da de i forvejen havde både altan og karnap ud mod gaden. Det tog næsten ét år at bokse med kommunen, og det endte desværre med, at to af altanerne blev lidt mindre end de andre, men overordnet set var det tilfredsstillende, at familien fik tilladelse til at opføre de øvrige altaner i den ønskede størrelse.

Dialog har været fin
”Det er blevet et super godt projekt. Jeg er især imponeret af de folk, der har været på byggepladsen. De har været meget dygtige, venlige, imødekommende og flittige, og dialogen med Altan.dk har været rigtig fin. Der har været MEGET dialog med dem, da jeg nok har været en af de mere krævende kunder – som blandt andet har ønsket at sætte eget præg på Altan.dk’s standardløsning.” Familien har helt naturligt gået ekstremt meget op i, at resultatet skulle blive godt. Derfor overvejede de, om altanerne skulle have en bund af fiberbeton, men der var nogle bygningsmæssige begrænsninger, så det blev gjort i stål, men endte i stedet med at få indfarvet bundprofilen og bundpladen i samme farve som facaden, så de falder mere ind i ejendommens oprindelige arkitektur og udseende.

Ikke i tvivl
I en så stor proces, er det næsten umuligt ikke at støde på nogen bump på vejen, men de to parter mødte altid hinanden, og da projektet endelig gik i gang, forløb det rigtig fint. ”Nu lyder det måske som om, at vi er købt og betalt af Altan.dk, men det er jo faktisk os, der har købt og betalt Altan.dk,” griner Tobias og fortsætter: ”Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at det var dem, der skulle lave det, da jeg andre steder har kunnet se, at folk har været tilfredse og anbefalet dem. De har været selvkørende i hele byggeprocessen, men omvendt har de involveret os i alle beslutninger, helt ned til mindste detalje, og de folk, de har, er en slags multihåndværkere og kan udføre lidt af det hele, så processen bliver meget effektiv. De startede omkring september og er færdig her i januar måned, så når man tager hensyn til, hvor store de ni altaner er, er det virkelig hurtigt og effektivt udført. De største af altanerne er næsten på 20 m2, mens de andre er på 15 m2, så de fylder godt i landskabet. Det er vist også de største altaner, Altan.dk nogensinde har sat op på en eksisterende ejendom, men til trods herfor synes jeg, at løsningen klæder vores ejendom, ja faktisk pynter på den.”
”Der er selvfølgelig altid nogle småting, som jeg efterfølgende synes kunne være gjort lidt bedre eller anderledes, men jeg er også meget detalje-orienteret. Den viden kan jeg selvfølgelig bruge fremadrettet, hvis jeg udvider vores advokatforretning med altanrådgivning,” smiler Tobias. 

Altaner i gårdene fremtiden
”Selv om vi har taget altanerne i brug her i de kolde måneder, er vi allerede meget glade for dem. Det er dejligt, vi kan gå ud og trække noget frisk luft direkte fra lejligheden, og vi ser frem til at kunne bruge dem endnu mere til foråret, sommer og efterår. Jeg tror, at det er fremtiden for byen, at man kan få lavet altaner i gårdene, så man kan få uderum og finde ro på den måde.” 

”Jeg bor med min forlovede, vores tvillingedrenge på fem år og har en lille på vej, men vi kan sagtens se os blive boende i byen i mange år fremover, efter vi har fået vores store altan. Det er rart, at vi ikke fremover behøver at gå ned i parken for at få lidt luft, da vi har fået vores helt eget uderum, hvor vi også kan spise udenfor hele sommeren,” siger Tobias.

For yderligere oplysninger eller eventuel kontakt se mere på www.altan.dk


www.altan.dk · Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

Related Articles