Ordrup Greb & Beslag

Landets største udvalg af greb & beslag

Af Susanne

Ordrup Værktøjsmagasin har et kæmpe udvalg af unikke greb og beslag til især ældre boliger. De er eksperter indenfor f.eks. dørgreb til klassiske Østerbrohuse.

Østerbro er fyldt med boliger af lidt ældre dato. Det er boliger, der oprindeligt var indrettet med mange fine detaljer. Men mange af disse boliger er indretningsmæssigt blevet præget af skiftende tiders modepåvirkninger, så de originale detaljer er væk og erstattet andre løsninger.

I de seneste år er det blevet populært at indrette sin bolig, så der både tages hensyn til beboernes ønsker og til de originale udtryk. Det gælder gulve og stuklofter, og i høj grad beslag og dørgreb. Når de udskiftes nænsomt og med respekt, kan det være med til at genskabe boligens originale smukke kvaliteter.   

Gamle københavnergreb

Ordrup Værktøjsmagasin, på Ordrupvej 85, er blandt Danmarks største forhandlere af boligbeslag til alle formål. Lige fra solide dørgreb af fineste træ- og messingkvalitet til vinduesbeslag, møbelbeslag og mange andre typer beslag til boligen. ”Beslag er et meget vidt begreb, og vi fører alt fra gamle københavnergreb designet i slutningen af 1700-tallet, til Julie Brandts nye serie af dørgreb. Vi er førende på markedet inden for messingbeslag, hvor vi har et kæmpe sortiment. Det er en niche, hvor vi gør en stor forskel for kunderne med vores erfaring, ekspertise og store udvalg,” fortæller Niels Josephsen fra Ordrup Værktøjsmagasin.

Den familieejede virksomhed, der drives af Michael, Niels og Jens Josephsen har i mere end 50 år ligget på Ordrupvej. Den blev oprindelig startet af deres far, Finn Josephsen, tilbage i 1955. ”Vi brødre er jo nærmest født ind i beslagenes verden, og beslag er fortsat et meget stort indsatsområde for virksomheden,” siger Niels.

Østerbrogreb

Butikken har et stort udvalg af gamle trædørgreb med de relevante titler ’Svanemøllen’ og ’Østerbro’. ”Der sad rigtig mange som dem i de gamle lejligheder, men nogle er blevet udskiftet med greb, som ikke altid passer i stilen. I dag vil mange gerne installere de gamle greb i boligen, og her kan vi hjælpe.

Vi fører stort set alle de originalt udseende greb. De greb, vi får produceret og som ligner de originale greb fuldstændigt, er meget nemmere at montere end de gamle, hvilket kan have en stor betydning, da de gamle greb ofte skulle monteres af en snedker. Samtidig har vi dem i flere typer og med flere forskellige overflader som i for eksempel sort og i udvalgte træsorter,” fortæller Niels, der tilføjer, at de også fører dørgreb, som er mere over i det klassiske, strømlinede skandinaviske design, som matcher både nye og ældre døre og vinduer. Det kan eksempelvis være dørgreb tegnet af Arne Jacobsen eller af Julie Brandt. 

Eget mærke

Mange af de greb og beslag, Ordrup Værktøjsmagasin fører, er deres eget mærke, som de får fremstillet af engrosvirksomheden Kyner & Co, som de selv ejer.  Her kan de fremstille ældre greb og beslag, som man ikke finder andre steder.

Udover dørgreb vælger mange i dag også at skifte beslag til forsatsvinduer. ”Folk udskifter ikke de gamle vinduer mere, de monterer i stedet en ordentlig forsatsrude, som har næsten samme isoleringsevne som termoruder. Med forsatsruden kan man bevare de oprindelige vinduer, og hvis man benytter de rigtige beslag, er det et kæmpe plus for designet og for udtrykket,” påpeger Niels Josephsen. 

Råd og vejledning

Hvis man søger hjælp omkring greb eller beslag, er det en god ide at besøge butikken med et billede af det, man gerne vil have skiftet. Så kan de ansatte nemt se, hvilke beslag eller greb, der skal benyttes, og hvordan det skal monteres. ”Vi har et så stort udvalg og så meget erfaring, at vi kan hjælpe med det meste inden for området. Det er også muligt at besøge vores hjemmeside ovm.dk for at blive inspireret. I forhold til at få monteret ældre dørgreb på de nye døre, har vi udviklet nogle smarte løsninger. Hvilket både funktionelt og designmæssigt er en kæmpe fordel. Så kig forbi vores butik, hvor vi også fører alt inden for søm, skruer, værktøj og lignende samt er blandt landets ypperste inden for Stihl robotplæneklippere, som vi både sælger og monterer,” slutter Niels Josephsen.


Ordrup Værktøjsmagasin · Ordrupvej 85 · 2920 Charlottenlund · tlf. 39 63 42 76 · www.ovm.dk

Related Articles