Københavns Skole og Idrætsakademi

Fokus på high performance…

Af Susanne

Jeg bliver mødt med smil, af både lærere, elever og leder, Johnny Wetterstein. Denne dag fik jeg lov til at hilse på eleverne: Viktor Ildor Lyngbæk og Sophie Lech-Gade fra 3.klasse samt Zoe Helle Du Pasquier Jensen og Charlie Johannes Grønvall Lindgreen, fra 7. klasse.

Københavns Skole & Idrætsakademi arbejder med high performance, og har en forventning om, at man som elev på skolen stræber efter at yde den bedst mulige indsats i sin sportsgren og i undervisningen. Skolen har fokus på elevernes talentudvikling i tennis og fodbold.

Endvidere vægter skolen høj faglighed, der skal være afsæt til at kunne gennemføre en mellemlang eller lang uddannelse senere hen i studieforløbet. Skolen arbejder også med elevens individuelle kompetencer, hvor man skal udvikle sin egen personlighed og samtidig forstå sig selv i en social kontekst med andre.

Johnny Wetterstein forklarer blandt andet, at i forhold til undervisningen går de meget op i at man ikke skal være bange for, at sige noget forkert i timerne, sådan skal det ikke være, for hvis man tænker noget andet, sætter det gang i en proces både hos en selv og de andre, og som Einstein sagde: Enhver, der aldrig har lavet en fejl, har aldrig prøvet noget nyt.

Hvilket står soleklart på skolens væg, flere steder

Til og med 3. klasse har man endnu ikke valgt om specialet skal være fodbold eller tennis. Der dyrker man begge sportsgrene, plus de andre idrætsgrene, som børnene også har med i undervisningen. Efter træning findes skolebøgerne frem, og eleverne sidder på den almindelige skolebænk.

Formiddagen startede på fodboldbanen, hvor jeg mødte Viktor og Sophie. De er ude at spille sammen med deres hold, på denne solrige, men dog blæsende og kølige fredag. Trænerne er linet op ved siden af banen, hvor de holder skarpt øje med spillerne. Det var tydeligt at se, at både Sophie, Viktor og alle de andre giver alt hvad de har. Hver gang. Der var ikke en bold, der ikke blev løbet efter, eller en dribling, der ikke blev fremtryllet.

Efterfølgende kører vi ud til Lyngby, hvor tennisspillerne fra udskolingen, nærmere betegnet 7. klasse er ved at ankomme – her møder jeg Zoe og hendes klassekammerater. Zoe, der har en dansk mor og schweizisk far, har på trods af sin unge alder allerede en titel som Danmarksmester og en udtagelse til landsholdet på sit CV. Zoe fortalte mig, at hun ser meget op til Caroline Wozniacki.

Tilbage på idrætsanlægget møder jeg Charlie, som er klassekammerat med bl.a. Zoe – han er i gang med sin fodboldtræning. Han fortæller mig, at han spiller på højre kanten, og skal ud at spille kamp om aftenen. Der blev jongleret godt og grundigt med bolden – både af Charlie og hans medspillere.Udover deres træning på skolen træner eleverne også i
deres respektive klubber ved siden af, som skolen har et tæt samarbejde med.

Hvis man vil søge ind på skolen skal man til en optagelsesprøve. I optagelsesprøven til indskolingen vil der være fokus på en bredere motorisk tilgang, hvor det legende, bevægelsesmønstre, og det motoriske, indgår som kriterier for optagelse på Akademiet. I optagelsesprøven fra 3.-9. klasse vil der blive lagt vægt på ens sporslige kompetencer, specielt de kompetencer man har i fodbold eller tennis forklarer Johnny Wetterstein.

Til sidst, inden jeg mødes med dem alle for at runde dagen af, sidder jeg og taler med Viktor. Han fortæller mig, at selvom han lige nu træner både fodbold og tennis, så er det tennis han gerne vil gå efter, og han ser meget op til Roger Federer. Da jeg spørger hvorfor, svarer han. Fordi han er sej, god, og aldrig kaster med ketsjeren.

Udover den sportslige og faglige udvikling man opnår ved at gå på skolen er de alle sammen enige om, at det fede ved skolen er sammenholdet og de venskaber der er imellem dem. Alle kender hinanden – der er en fælles holdånd.

Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det mærker man tydeligt overalt på skolen. Både blandt lærere, ledere og børn. De brænder for det, de laver – og hinanden.


Københavns Skole & Idrætsakademi
Gartnerivej 9 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 50 50 87 93 · Du kan læse mere på www.kbhadakemiet.dk

Related Articles