Multiform – Individuelt og imponerende design

Af Susanne

Multiforms nye flagship store på Grønningen er en betagende udstilling af designklassikere fra den midtjyske køkkenvirksomhed.

Det er uden sammenligning den flotteste køkkenbutik, jeg nogensinde har besøgt, Multiforms nye flagship store på Grønningen 1 lige ved Kastellet. Der er højt til loftet i de billedskønne lokaler med stuk, høje paneler og sildebensparket i patineret egetræ. Elegante blomsterdekorationer og dragende kunst af dansk-chilenske kunster Marco Evaristti, som blev herostratisk berømt på sine sværddrager i en blender. Som kronen på værket står alle Multiforms designikoniske køkkenløsninger rundt om i de elegante lokaler.

En svævende køkkenø i sort gennemgående egetræ åbenbarer sig og skjuler diskret alle hårde hvidevarer bag sine funktionelle låger og skuffer skabt på traditionel dansk snedkermanér, hvor man bygger tingene op fra bunden af. Da jeg prøver de forskellige smidige skuffer og låger, kan jeg mærke, at her er kælet for detaljen, og her er der ikke sparet på kvaliteten.

Designklassikeren der bygges ud fra

Den brunt røgede egetræs køkkenø er Form 1, Multiforms designklassiker, som grundlægger Carsten Michelsen skabte for 35 år siden. ”Det er stadig de håndværksmæssige traditioner, vi bygger alle vores designlinjer ud fra, og vi går ikke på kompromis med noget som helst. Kvaliteten er tårnhøj. Igennem årene har vi fornyet Form 1’s materialer som finéren, det massive træ, hængsler, beslag og overfladerne, men selve designet er fuldstændig det samme. Form 1 er massivt træ hele vejen igennem, fronterne er massive og korpuskanterne er massive, hvilket understreger den danske snedkertradition,” fortæller indehaver Lene Halse Hornemann.

Vinder af stor international designpris

Multiform har ikke lænet sig tilbage og nydt succesen med Form 1. De har udviklet en række nye modeller som eksempelvis Form 45, der vandt designprisen Archiproducts Design Awards i 2017. Form 45 er blevet en stor succes i messing, sortoxideret stål, marmor og planskåret gennemgående finér.

”Vi værdsætter det stramme, klassiske design med rene linjer. For at få ny inspiration og holde os orienteret om nye internationale materialer og overflader, tager vi konstant på messer. Alle ansatte her og butikken i Lyngby, som jeg også er indehaver af, er uddannet inden for arkitektur, møbeldesign eller indretning og har mange års erfaring i branchen. Så man får altid kompetent rådgivning i sit indretningsprojekt hos os. Vi arbejder ikke kun med køkkener, men også med indretning og ombygning af hele huset lige fra bryggers, badeværelse, entré til garderobe og stuen. Eller kan rådgive om indretning generelt,” pointerer Lene Halse Hornemann.

Ligner ikke det normale

Det er klart, at med så gennemført høj kvalitet og tidløst designer er Multiform Køkken ikke det billigste køkken. De koster fra 200.000 kr. og opefter, og priser på 500.000-600.000 kr. er ikke unormalt. ”Det skyldes også, at vi samarbejder med hvideproducenterne Miele og Gaggenau, som er det ypperste for design og funktionalitet. Multiform står for individuelle og imponerende designløsninger, som skiller sig ud. Vi ligner ikke det normale, men har kun unikt design,” slutter Lene Halse.


Multiform. Grønningen 1. 2100 København Ø. Tlf. 32 50 10 21. www.multiform.dk

Related Articles