Håndlavet keramik hos WAUW design

Af Susanne

Hvis du interesserer dig for keramik, hvordan det skabes, og hvordan glasurer fungerer, bør du besøge WAUW design på Willemoesgade 13

I værkstedsbutikken kan du på nærmeste hånd opleve, hvordan designer Sussi Krull skaber sit helt eget keramikunivers. Alt i WAUW design bliver nemlig udviklet, skabt og solgt i de stemningsfyldte kælderlokaler. ”Jeg går meget op i at udvikle forskellige glasurer, som er levende og aldrig det samme. Det giver liv og kraft til produktet, at det er mig selv, der står 100 procent bag glasuren og laver alt i hånden. Man kan se produktionen, mens man handler her,” siger Sussi Krull, der er uddannet som designer på Danmarks Designskole i 2006 hvor hun også etablerede WAUW design. Værkstedet på Willemoesgade har hun haft siden 2008. Meget af hendes keramik minder om malerier og produkterne bliver på den måde lidt som billeder i sig selv. ”Det skyldes, at jeg som regel bruger mindst to slags glasurer, når jeg skaber noget. Dér hvor glasurerne mødes, skabes en tredje glasur, og det bliver nærmest til et landskabsbillede. Jeg elsker at lave produkter, der er unikke hver især, og selvom de har samme farve-kombination, falder de forskelligt ud. De er alle sammen deres helt egen”, fortæller Sussi.

Elsker kemien i glasurarbejdet
Det er ikke nogen tilfældighed, at WAUW designs keramik ofte har et landskabeligt udtryk. Sussi er meget inspireret af landskabet og de lange linjer i naturen, og med en barndom i det sydfynske morænelandskab, er inspirationen åbenlys. ”Jeg kunne være blevet maler, men jeg synes at det tredimensionelle udtryk virker bedre for mig end det todimensionelle,” griner hun og tilføjer: ”Selve formgivningsprocessen i keramik er super spændende, og jeg elsker den kemi, der er i glasurarbejdet, at leret skal spille sammen med glasuren og brændingerne. Du kan putte den samme glasur på to typer ler, og det ender vidt forskelligt. Det er utrolig fascinerende, at glasuren er en fortælling i sig selv.” Når man ser og mærker WAUW designs keramikprodukter, kan man tydeligt mærke det store arbejde, der ligger bag. Sussis keramik har utroligt levende og dybe farver, der spiller smukt sammen.

Inspiration til julegaver
Sussi Krull opfordrer til, at man kommer forbi butikken og bliver inspireret til årets julegaver. Sortimentet består af både vaser, kopper, skåle, julepynt, urtepotter og meget, meget mere, så der er noget for enhver smag. ”Folk på Østerbro er heldigvis rigtig gode til at handle lokalt. Vi kan tydeligt mærke, at østerbroere værdsætter, at der er forskellige specialbutikker i området. Og hvis man nu ikke har tid og mulighed for at kigge forbi, kan man også shoppe julegaver på wauw-design.dk,” fortæller Sussi.


Wauw Design · Willemoesgade 13 · Tlf. 32 21 97 76 · www.wauw-design.dk

Related Articles