Kvalitet i alle faser af brillekøbet

Af Susanne

Brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade har en ambition om, at kvalitetsbriller skal have fair priser. Samtidig har de et meget gennemskueligt fastpriskoncept, så man som kunde ved, hvad brillerne helt eksakt koster, inden man går på jagt efter sine ønskebriller.

Når jeg træder ind i Democratic Eyewears næsten nye brillebutik på Østerbrogade 54 med udsigt over Sortedamssøen, glædes mine øjne ved det elegante og meget overskuelige design og indretning. Her ligger brillerne
enkelt og symmetrisk fordelt på de grå hylder, og den overskuelige opstilling er ikke en tilfældighed.

Democratic Eyewear har nemlig et meget ærligt, transparent – og stærkt konkurrencedygtigt for ikke at sige billigt – priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som både gør det til en nem og en inspirerende oplevelse at købe briller i den indbydende butik. ”Vi informerer folk, inden de går i gang med den eksplorative fase i et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så man uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, virker hæmmende på den mere eksplorative fase af et brillekøb. Det gælder især i forhold til den pris, man ender med at betale i forhold til, hvad der står i annoncerne. Det, man er blevet lokket ind i butikken med, er ikke det, man kommer til at betale. Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet. Sådan er det ikke hos os. Her ligger prisen fast, og vi skriver klart og tydeligt alle steder, hvad de forskellige kategorier af briller koster. Det giver en langt bedre ople-velse for kunden,” siger butikschef Lise Bojesen-Koefoed.

Ved hvad brillerne koster
Helt konkret indebærer priskonceptet, at man for eksempel betaler for brillestellet alt efter, hvad Democratic Eyewear har givet for stellet. Derfor er eksempelvis det kendte luksusbrand Tom Ford-stel dyrere end butikkens eget design, men når man går hen til Tom Ford brillehylden, ved man, hvad brillerne koster afhængigt af, om det er enkeltstyrkebriller eller flerstyrkebriller. ”Så hvis prisen er en afskrækkende faktor, går man ikke hen til Tom Ford hylden! Hvis du som kunde tænker, at du ikke vil give 3.995 kr. for en Tom Ford brille, går du hen til hylden med vores eget design, som for enkelstyrkebrillernes vedkommende koster 995 kr. Så enkelt er det,” siger Lise Bojesen-Koefoed, der understreger, at når de handler med store brands som Tom Ford, Matsuda, Gucci, Savile Row m.fl., sker det uden mellemled, hvilket er med til at holde priserne markant nede.

Nyeste og mest avancerede udstyr
Butikken laver både en præcis og professionel syns- og sundhedstest. De har det nyeste og mest avancerede udstyr og samarbejder med førende øjenlæger, da optikerbutikker som Democratic Eyewear ikke selv må foretagediagnoser, kun sende folk videre til øjenlæger, hvis de opdager noget. Udover en masse designerbriller fører butikken også designersolbriller og er eksperter på kontaktlinser.

Se mere på democraticeyewear.dk eller læg vejen forbi butikken på Østerbrogade 54.

Succes med koncept
Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen. Den lagde ud med en webshop og i oktober åbnede butikken på Østerbrogade. Selv om de kun har eksisteret i kort tid, har de allerede fået stor succes med deres koncept, og den 1. marts åbner den første franchisebutik i Odense, hvor en optiker har købt konceptet. ”Vi har fra starten haft som princip, at vi vil have kvalitet i alle faser af brillekøbet. Det har, sammen med fair priser for designerbriller, givet succes. I sidste ende er det vores ambition, at folk ikke bliver flået. Det gør vi blandt andet ved selv at designe mange af vores briller. Det er et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv.,” siger Stig Engelbrecht Hansen. ”Alt er klart og tydeligt markeret med priser alle steder i butikken. Desuden er for eksempel antirefleks behandling og hærdning af glasset med i prisen. Syns-testen er også med i prisen, og vi har fået utrolig god respons på begge dele.”


Democratic Eyewear · Østerbrogade 54 · tlf.: 3929 2100 www.democraticeyewear.dk

Related Articles