Moderne nostalgi i Randersgaderne

Af Susanne

Øbro Træ, der ligger i en baggård på Randersgade, er et skønt miks af en meget velassorteret trælasthandel, charme og nostalgi.

Når jeg træder ind i baggården i Randersgade, kan jeg mærke duften af ny udskåret træ meget tydeligt. Og jeg kan sagtens fornemme, at her har ligget en trælast i hele 80 år, selv om deres mangfoldige varesortiment er fuldstændig opdateret i forhold til nutidens behov. Den gamle, hyggelige baggård har nemlig en charme og atmosfære, man ikke kan købe sig til, men som skyldes alderens patina. Der hersker også gode, gammeldags dyder i trælasthandel. Når jeg taler med personalet, er deres imødekommenhed og professionalisme i en klasse for sig. Det er tydeligvis mennesker, der ved noget om deres fag, og som nyder at give gode råd og vejledning til alle slags byggeopgaver.    

Bemandet med fagfolk
De forskellige afdelinger i Øbro Træ er da også kun bemandet med faguddannet personale, der i den grad ved, hvad de taler om. Her kan man få stort set alle materialer og værktøj til sin ombygning, udbygning og renoveringsprojekt, og her kan en snedker, tømrer eller maler hjælpe og rådgive om det meste, fortæller butikschef Almir Vojnikovic: ”Det er fagfolk, der dagligt rådgiver omkring små og store byggeprojekter i alle de specielle ejendomme, der ligger på Østerbro og i København. Så hvis man er i færd med eller skal til at gøre noget ved sin lejlighed eller bolig, kan vi hjælpe på stort set alle parametre,” siger han. Da Øbro Træ desuden også består af to store byggemarkeder og trælasthandler i Nordhavn og Greve, kan de levere træ til både private og til håndværkere, og til stort set hele Sjælland. ”Vi har kapacitet til at levere til både mindre, private husprojekter og til store projekter som hotelbyggerier. Det hele sker til konkurrencedygtige priser,” siger Almir Vojnikovic. 

Startede i 1940
Øbro Træ så dagens lys helt tilbage i 1940, hvor tømrer Jens Pedersen udvidede sin virksomhed, Hovedstadens Træ og Krydsfinerhandel, med endnu en tømmerhandel i Randersgade. Den hed Øbro Træ og Finerhandel efter varesortimentets fokus på forædlet finer i alle træsorter. 

I 1980’erne skifter den navn til Øbro Træ, og i 2001 åbner en stor tømmerhandel i Nordhavnen samtidig med, at Øbro Træ kommer ind under indkøbs- og markedsføringskæden XL-BYG’s vinger. I dag er Øbro Træ A/S en velkonsolideret familieejet tømmerhandel med en omsætning på ca. 300 mio. kr. med afdelinger i Randersgade, Nordhavn og i Greve. Selv om det er en topmoderne virksomhed med alt det nyeste inden for træ, værktøj og maskiner, kan du, når du besøger Øbro Træ i baggården på Randersgade, helt sikkert fornemme den nostalgi, historie og helt specielle duft af kvalitetstræ, som præger din lokale trælasthandel. 

Øbro Træ sætter fokus på bæredygtighed
Øbro Træ går stærkt op i bæredygtighed. De er både FSC® og PEFC™ certificerede og kan tilbyde stort set alle sine varer som FSC® eller PEFC™ certificerede. FSC er en international medlemsorganisation, der sætter standarder for bæredygtig og ansvarlig skovdrift. Et FSC certifikat er garanti for at skoven, hvor træet er fældet er drevet bæredygtig og at dyreliv og fauna blive beskyttet. PEFC er en international organisation, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og for at sikre, at de produkter, der kommer fra skoven, er produceret med respekt for både natur, sociale og økonomiske interesser.


ØBRO TRÆ A/S · Randersgade 23 · Kbh. Ø ·  www.obro-tra.dk

Related Articles