Engholmene – Københavns nye kanalkvarter

Af Susanne

I Københavns inderhavn er en ny kanalby godt i gang med at blive opført.
Området består af i alt 11 boligøer omgivet af vand og grønne oaser i kort
afstand til den centrale del af byen.

Danskerne er vilde med København og står nærmest i kø for at få fingrene i byens mest attraktive boliger. Men hvor det tidligere især var store herskabslejligheder på broerne og i indre by, der var genstand for den enorme inte-resse, er det boliger nær vandet og havnen, som er særdeles ombejlet.

Det er simpelt hen blevet en trend at bo ud til vandet midt i storbyen. Her får man den gode udsigt og de mange rekreative kvaliteter, lys og ro samt en nærhed til storbyens mange fantastiske muligheder.

Nu er bygherren NPV A/S ved at opføre et projekt på fem af bolig-
øerne, som forener alle disse fordele og lægger yderligere til i kraft af sin unikke beliggenhed. Engholmene i Sydhavnen er byens nye kanalkvarter, hvor man er omgivet af vand, men alligevel fast forankret via hyggelige broer og smukke gennemgående kajpromenader samt uhyre tæt på den pulserende storby.

Inspireret af Christianshavn

De fem øer er navngivet efter de forskellige planter i området – Myrholm, Kærholmen, Lyngholmen, Tangholmen og Sivholmen – og de er fem individuelle øer i et kvarter, som blandt andet er inspireret af det stemningsfulde kanalkvarter på Christianshavn. ”Boligerne bliver lidt højere, men ellers vil vi gerne opnå noget af det samme liv som på Christianshavn. Samtidig er der også mulighed for at erhverve sig et rækkehus, idet én af øerne, Sivholm, er dedikeret til eksklusive rækkehuse med privat parkering og egen brygge med plads til båd eller kajak.

Der kommer desuden flere restaurations- og serveringsmiljøer, daginstitutioner og aktivitetsmuligheder på øerne. Den første daginstitution er klar midt i 2020, så området er også oplagt til børnefamilierne,” siger udviklingsdirektør Anette Krarup fra NPV A/S.

”Desuden har vi et 50.000 m2 erhvervsområde ind mod Sydhavnsgade lige ved Tømrergravsgade. Her kommer der flere dagligvareforretninger, et hotel og et kontorfællesskab. Faciliteter og handelsmuligheder, man som beboer vil kunne drage nytte af. Vi har just lavet aftaler med Irma og Fakta, så også her kommer der noget liv og aktivitet,” oplyser Anette Krarup.   

Vandet er allestedsnærværende

Når den sydlige del af metroen åbner i 2024, bliver det endnu nemmere at komme til og fra Engholmene, der er unik ved, at det ligger tæt på byen samtidig med, at der er stille og roligt ud mod vandet. Netop vandet tilføjer hele området en meget vigtig dimension. Her er der plads til vandsport, udendørsaktiviteter, lystbådehavn og afslappende spadsereture langs havnekanten. Vandet er allestedsnærværende på Engholmene. Uanset om man befinder sig indenfor eller udenfor, er vandet tilgængeligt i alle retninger. Desuden er den fantastiske beliggenhed i forhold til København med Fisketorvet ved siden af og Kødbyen lige bag ved med til, at området bliver en integreret del af byen.

Lyset ind i boligerne

Øerne har fået opført forskellige boliger med forskellige størrelser, men et gennemgående træk er, at der overalt kommer mest muligt lys ind i boligerne. Af den grund er der højere til loftet end i andre lignende boliger, forklarer Anette Krarup.

”Det gør, at lysindfaldet bliver endnu bedre, og da mange af boligerne er gennemlyste, så man får lys ind fra øst-vest eller nord-syd eller rundt om hjørnet betyder det, at man får nogle særdeles lyse og venlige boliger. Et andet fællestræk er boligernes høje standardkvaliteter både i forhold til badeværelsesindretningen og på køkkenfronten. Samtidig har folk stor valgfrihed, når det gælder de ting, de gerne vil have i deres bolig.

Det kan for eksempel være overfladerne på køkkenbordene eller lignende. I køkkenet leverer kvalitetsfirmaer som Multiform, Invita og HTH køkkenelementerne, mens vi bruger Dornbracht til badeværelser og blandingsbatterier samt Alape til badeværelsemøblerne.

 

Det er projektboliger der har kant og er ekstraordinære, hvilket falder helt i tråd med, at NVP A/S i dag ønsker at udvikle projekter, der er ekstraordinære,” slutter Anette Krarup. Det kan man forvisse sig om ved at gå ind på projektet Engholmenes hjemmeside www.engholmene.dk

 


NPV A/S · Jægersborg Allé 1A · DK – 2920 Charlottenlund · Tlf. 70 21 01 13


 

Related Articles