Design dit eget tæppe online

Af Susanne

Hos tæppevirksomheden WeRug kan man nemt designe sit eget kvalitetstæppe online – med egne mål, farver og former. Indtil videre kan man vælge mellem syv tæppekollektioner, der alle kan skræddersyes. 

Vi er alle sammen unikke og har forskellige behov. Og heldigvis for det, for mangfoldighed giver kulør på tilværelsen og gør os til de mennesker, vi er. Den kommer til udtryk mange steder i vores tilværelse, blandt andet i indretning af vores bolig, som skal være personlig og udtrykke, hvem vi er. Den trend har tæppevirksomheden WeRug taget til sig og skabt et dansk online tæppeunivers, hvor man selv kan tilpasse farver, størrelser og former på sine tæpper.

”Vi gør det, fordi vi synes, det er skønt, at vi er forskellige og bor forskelligt. At vi ikke er ens. Vores tæpper er for så vidt et opgør med de traditionelle standardmål, der findes i branchen. Det sker ofte, at et standardtæppe ikke passer ind i folks indretning. Gamle, smukke lejligheder har f.eks. nogle skæve vinkler, sjove kroge eller hjørner, hvor et normalt standardtæppe ikke passer ind,” fortæller Gustav Svendsen, der driver WeRug og fortsætter: ”Vi ønsker med vores forretningsmodel at gøre det enkelt at købe specialdesignede tæpper online. Man bestiller let og ubesværet et tæppe i sine egne mål, farver, former og teksturer på www.werug.dk, og cirka 10 dage efter bestillingen er tæppet klar til levering til døren – pt. med gratis forsendelse.”

Bæredygtig produktion
WeRug-tæpperne er meget slidstærke, og alle tæpper har mindst 5 eller 10 års gennemslidsgaranti. Da de kun producerer efter ordre i den bæredygtige produktion, brænder de aldrig inde med restordrer. ”Da vi startede virksomheden, var det essentielt, at vi ikke bare fandt en eller anden produktions-virksomhed i Kina til at lave tæpperne. De skulle produceres lokalt med danske arbejdspladser i en bæredygtig produktion og med socialt ansvar. Det gør vi, fordi vi vil være bæredygtige, og fordi vi ved, at så er det ordentlige produkter, vi leverer,” pointerer Gustav.  

Gustav arbejdede oprindelig for Brand New Ventures, der ejer WeRug sammen med Gustav. Brand New Ventures er med til at starte andre virksomheder, og da de skulle have tæpper til deres nye kontor på Dampfærgevej på Østerbro, synes de, det var besværligt at få det rigtige tæppe med den rigtige kant. Da de endelig fandt ét, kunne de ikke købe det over nettet, men var nødt til at besøge tæppebutikken. Derfor besluttede de sig for, som de iværksættere de nu er, selv at starte en virksomhed, der sælger tæpper på mål online. 

Ubesværet specialdesign
”Ofte når man ser et billede af et tæppe, spørger man sig selv, om det vil passe ind i ens hjem. Det er man ikke i tvivl om hos os, for her kan man vælge den farve og det materiale, man ønsker, og få det i præcis den diameter, længde eller bredde, man ønsker. Man kan få et rundt tæppe, et ovalt, eller selv indsende en tegning eller et billede af den form, man ønsker sit tæppe i. Vi vender så tilbage med en skitse, som kunden skal godkende,  inden vi går i gang – selvfølgelig uden merpris.” siger WeRugs designer, Julie Virkus. Hun rådgiver indimellem kunder, der er i tvivl om, hvilket slags tæppe, de ønsker. ”Vi er meget nede på jorden. Send os en sms på 40 55 19 95 med billede af hvor tæppet skal ligge, og vi kommer hurtigt retur med bud på tæpper, vi mener passer ind,” forklarer hun. Den gode rådgivning, den lette måde at bestille sit tæppe på online, og den gode service er nøgleord for WeRug, der også sender gratis tæppeprøver ud til kunderne.

Skræddersyet til Østerbrohjemmet
WeRug’s tæpper er perfekte til de klassiske Østerbro lejligheder, der ofte er ældre, finurlige perler med nogle lidt andre vinkler og hjørner, end f.eks. et nybyggeri. ”Her er vores skræddersyede tæpper optimale, fordi der ofte er nogle unikke behov. Samtidig er københavnerhjemmet blevet et mere varigt og personligt indretningsprojekt, hvor man ikke vil gå på kompromis med møbler og interiør. Og det behøver man jo heller ikke med WeRug tæpper. Der bestemmer du selv det hele.” siger Gustav, der også fremhæver, at virk-somheden er Cradle to Cradle®-certificeret, hvilket er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske kredsløb  til gavn for både mennesker, miljø og økonomi.


WeRug  · Dampfærgevej 3, 1. · 2100 Ø · Tlf.  40 55 19 95 www.werug.dk

Related Articles