De skaber det gode liv

Af Susanne

Altan.dk, der både sætter altaner op og indbygger elevatorer i eksisterende ejendomme, er med til at skabe glæde, komfort og tilgængelighed for beboerne.   

De senere år er efterspørgslen efter mere lys og luft i vore boliger vokset markant. Folk vil gerne bo i byen, men de vil samtidig også gerne have åbenhed og frihed til at være udenfor. Det er især aktuelt på Østerbro, hvor en meget stor del af boligerne er ældre lejligheder uden en have eller altan. Derfor kan en løsning med en ny altan i boligen være en fantastisk mulighed for at skabe det gode liv.

Altan.dk er førende herhjemme i forhold til at opføre altaner på eksisterende ejendomme samt til at indbygge elevatorer i byens ældre etageejendomme. Der er mange fordele ved at have sin egen altan. En altan er med til skabe livsglæde, fordi man får mulighed for at få noget frisk luft og nyde det fantastiske udeliv i forlængelse af ens bolig. Mulighederne er mange og glæden endnu større. Samtidig giver en altan – og en elevator – ejendommen en værdi-stigning, som kommer oven i alle glæderne ved løsningerne. 

Selv om Altan.dk er markedsførende i Danmark, er ingen altan- eller elevatorprojekt for stort eller småt. Alle er uanset projektets størrelse mere end velkommen til at kontakte dem og blive lidt klogere på at opført en ny altan eller elevator, hvis det skal foregå i en allerede eksisterende ejendom.

Altaner giver en anden ro

I en elegant herskabslejlighed på Østerbro bor Julie og Mike Lindberg-Levin med deres tre børn. Parret drømte om mere lys og luft året rundt, hvilket de fik med nye altaner. Nu kan familien blandt andet lange bøffer til grillen eller varm kaffe “over disken” til hinanden direkte fra køkkenet.

“At vi har uderum og kan slå dørene op om sommeren, er utroligt rart. Når man har børn, er det en stor fordel, at vi kan åbne dørene til altanerne uden at være bange for, at de falder ned. Vi bor nemlig på på 4. sal. Der er i det hele taget mange fordele ved en altan. Vi behøver ikke at gå ned i gården, når vi gerne vil slikke lidt solskin, og det giver en anden ro, når vi bare kan åbne dørene, og så er vi ude i den friske luft. Vi spiser frokost ude på altanen og griller meget om sommeren, hvor vi har lavet en ret sjov detalje med, at man kan lange maden ud gennem vinduet. Og så er det rart, at vi hele året rundt kan tørre vores tøj derude,” fortæller Julie. Selvom de kun har haft altanen i små tre år, er der mange små, sjove minder i forbindelse med de små uderum. 

“Da jeg i sommer var på barsel og hentede min datter tidligt fra børnehaven, syntes hun, det var sjovt at kunne sætte sig ud i et badekar på altanen,” beretter Julie. 

Altan.dk tog dialog med myndigheder

Da de fik opført altanerne, var Julie med i den ’styregruppe’, som stod for at etablere dem i Østerbrolejligheden. “Samarbejdet med Altan.dk gik rigtig fint. Der var en del sager i forhold til myndighederne, og det var dejligt, at de tog dialogen med myndighederne, da Altan.dk ved en masse om, hvad der skal gøres. Hele processen omkring opførelsen af en altan tager tid, og det var en stor lettelse, at Altan.dk var så involveret i al arbejdet omkring tegninger, beregninger, tilladelser osv.,” siger Julie, der bestemt ikke fortryder, at de har fået to ekstra altaner. “Faktisk køber vi formentlig en del af ejendommens loftrum, og i den forbindelse får vi en ekstra altan deroppe!” 

Stort elevatorprojekt på Østerbrogade 102

Det er en kompliceret proces at indbygge en elevator, og mange mennesker tror ikke, det kan lade sig gøre i hovedtrappen, men da Altan.dk har så stor erfaring med løsningen, er det ikke noget problem for dem, fortæller projektchef Kurt Andersen. “Faktisk kan vi løse det på en sådan måde, at man bagefter næsten ikke kan se, at der er forskel på de gelændere, der er på trappen. Vi bruger nemlig mange af de gamle ting igen, så trappen ligner sig selv bagefter. Mangler der nogle håndlister eller balustre, går vi ud og får fabrikeret nogen, der er helt identiske med de eksisterende.”

Stopper lige ved hoveddøren

Den aktuelle løsning på Østerbrogade er lavet i glas, hvilket er meget normalt. På den måde kan man ’kigge igennem’, så man både kan se den gamle opgang og få tilført en moderne løsning.

“Fordelen ved Østerbrogadeløsningen er, at når elevatoren er ved hovedtrappen, så stopper man direkte ud for hoveddøren, når man kører op. Det er en stor fordel for de ældre mennesker, der gerne vil blive boende i deres ejendomme, men som har problemer med bentøjet. Eller hvis man har ældre familiemedlemmer, der ikke kan klare turen op ad trapperne. Så det kan både være for ens egen skyld eller familiens, at man får indbygget en elevator i en ældre ejendom.

Samtidig kan investeringen hurtigt tjene sig ind igen, da ejendommen bliver mere værd,” fortæller Kurt Andersen, som kalder installation af elevatorer ’det nye sort’. “Der er i dag en stor efterspørgsel efter dem i ældre ejendomme. Nu har man fået lavet facader, tage, vinduer, badeværelser, køkkener og altaner, og næste step, når man vil opgradere sin ejendom er, når man får indbygget en flot og praktisk elevator.”


Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V ·  Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 · www.altan.dk

Related Articles