Danskproducerede kvalitetssommerhuse gennem 60 år

Af Susanne

Siden tømrermester Keld Nielsen byggede det første fritidshus i 1962, er det blevet til mere end 4.000 fritids- og sommerhuse for Stenhøj Husene, der er et af de ældste firmaer i branchen. 

Det er en stor beslutning at skulle investere i et nyt fritidshus. Der er mange ting at forholde sig til både indretningsmæssigt og økonomisk. Hvor stort skal det være? Hvordan skal det se ud? Hvilke muligheder er der for individuelle løsninger? Og hvad koster det egentlig? 

Det ved man hos Stenhøj Husene i Frederikshavn, der er et af Danmarks ældste byggefirmaer inden for fritids- og sommerhuse. Her har man bygget fristeder til familier i mange år – fristeder der ofte er gået i arv fra generation til generation. Og opskriften er klar. Det fortæller Rasmus Thomsen, byggerådgiver i Stenhøj Husene:

“Hos Stenhøj Husene sætter vi en ære i at levere et resultat, vi er stolte af, og som vores kunder bliver glade for og kan trives i. Derfor gør vi os altid umage, både med at finde frem til den rette løsning for den enkelte kunde og med at producere den. Og derfor er alle vores huse også bygget af vores egne håndværkere på selve grunden og efter stolte håndværksmæssige traditioner og altid til tiden.”

Fritidshuse for enhver smag

Som udgangspunkt tilbyder Stenhøj Husene fritidshuse inden for fem overordnede designlinjer, der alle består af yderligere en række forskellige modeller. Her finder man både det helt klassiske sommerhus uden så mange dikkedarer og det mere moderne og luksuriøse. Og har man særlige ønsker til sit kommende fritidshus, er der også mulighed for det.


“Vi siger selv, at vi er et typehusfirma. Men et meget fleksibelt et af slagsen,” forklarer Rasmus Thomsen og fortsætter: “Vores mange års erfaring med fritids- og sommerhuse betyder, at vi har netop den viden og erfaring, der gør, at vi kan passe stort set ethvert ønske, vores kunder måtte have, ind i vores rammer.”


Fælles for alle Stenhøj Husenes løsninger er dog, at de er bygget med omtanke og af gode, gedigne materialer. Sådan har det været, siden det første hus stod færdigt. Og sådan er det den dag i dag 61 år efter, at Keld Nielsen opførte Stenhøj Husenes første fritidshus. 

Byggede sommerhus i sin fritid

Stenhøj Husene så nemlig dagens lys i 1962, da stifter Keld Nielsen startede virksomheden i Stenhøj nær Frederikshavn. Keld arbejdede egentlig som tømrer hos en tømrermester, hvor han byggede et sommerhus i sin fritid, da det var hans store passion. Derfor valgte han i en alder af kun 22 år at gøre sommerhusbyggeriet til sin levevej. Keld tog tømrermesterens kontorelev Margit med sig, og hun blev senere medstifter af virksomheden og hans hustru. På det tidspunkt boede han i Stenhøj, så virksomheden blev født i den lille by. Senere, da Stenhøj Husene blev større og øgede sin produktion betydeligt, flyttede de til Frederikshavn, hvor de stadig holder til.  

Stort gennembrud efter udstilling

Det første år byggede Keld og Margit Nielsen seks sommerhuse, som var på 35 m2 og uden isolering, vand og kloak, som dog kunne tilkøbes. Prisen var 7.800 kr. og efterspørgslen var god. I 1965 fik Stenhøj Husene et stort gennembrud på udstillingen ’Nordbo’. Kongefamilien var på besøg og ville gerne se udstillingens mindste hus, som var et hus fra Stenhøj Husene. Besøget gav en masse omtale og ordrebogen blev fyldt med 50 sommerhuse i 1965. Virksomheden voksede støt gennem årene, og selvom perioder som f.eks. ’fattigfirserne’ igennem tiderne har påvirket byggebranchen og dermed også Stenhøj Husene, er de i dag i fineste form og har stået bag opførslen af mere end 4.000 huse gennem de 61 år, de har eksisteret. 

Læs mere på www.stenhoj-husene.dk


Stenhøj Husene A/S · Industrivej 11 · 9900 Frederikshavn · Tlf. 98 47 90 55 · www.stenhoj-husene.dk 

Related Articles