Bekvem besparelse: Få hurtigt og stabilt internet i boligforeningen

Af Susanne

Streaming, hjemmearbejde og gaming har det til fælles, at de kræver hurtigt og stabilt internet. Internet fra Fiberby lever op til de krav ovenikøbet til en pris, der er fordelagtig. Og mens det økonomiske overskud skrumper hos mange, er billigt internet en bekvem måde at spare, uden at gå på kompromis med livskvaliteten.

Stabilt og hurtigt internet er særdeles vigtig, når man streamer tv, film og serier, som de fleste efterhånden gør. Enhver tv-station har efterhånden sin egen streamingtjeneste med programmer både live og on demand. De fleste som gør brug af streaming ved, at det er uhyre vigtigt, at man har et stabilt og hurtigt internet.

Stabilt og hurtigt internet er også nøgleord i hjemmearbejde, som vi så under coronapandemien. Hjemmearbejde, skole eller studier bliver bare besværligt, hvis der er knas med internetforbindelsen. Gaming var engang mest for teenagere, men i dag er gaming en almindelig fritidsaktivitet, som også kræver høj hastighed og stabilitet. Hvis du selv eller en du kender, gamer i fritiden, har du sandsynligvis hørt, at fornøjelsen hænger sammen med at hastighed og stabilitet er i top.

Klogt at eje internetstikket
Fiberby leverer hurtigt og stabilt internet for 125 kr. om måneden og har oplevet kraftig vækst i efterspørgslen. Fiberbys grundfilosofi er, at når beboerne i f.eks. en andelsforening går sammen om at få internet, får de et lynhurtigt, stabilt internet med kompetent og hjælpsom kundeservice – til en rigtig fornuftig pris. Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetstikket (kablerne i ejendommen) og ikke lejer dem af f.eks. Yousee, Norlys eller en anden internetudbyder. ”Hvis man f.eks. er kunde hos Fastspeed eller Hiper, går en del af abonnementsprisen til en lejeudgift til f.eks. Yousee eller Norlys. Men når boligforeningen selv ejer netværket, er beboerne fri for lejeudgiften til teleselskabet, og det adskiller Fiberby fra de dyrere konkurrenter,” siger Jakob Frederiksen, direktør i Fiberby, som i dag leverer internet til over 900 boligforeninger i Storkøbenhavn.

”Er man ikke er tilfreds med Fiberby, kan man nemt skifte os ud. Men hvis man er utilfreds med en internetudbyder, som ejer kablerne i ejendommen, kan man reelt ikke skifte dem ud. Fordi man bare kan fravælge Fiberby, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er optimal, og ikke mindst at vores kundeservice er god. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke med de store, landsdækkende leverandører,” påpeger Jakob Frederiksen.

Kundeservice skal spille
Hvis man som internetkunde har brug for hjælp, er det vigtigt, at der er kort ventetid i telefonen og at man får vejledning som er venlig og kompetent. Dér oplever kunderne ofte forskel på udbyderne, fortæller Jakob Frederiksen. Forbrugernes bedste mulighed for at vurdere serviceniveauet hos en udbyder, er nok deres anmeldelser på Trustpilot. Hvor mange stjerner har udbyderen, og hvad skriver kunderne? siger Jakob Frederiksen, og fremhæver at Fiberby er lidt stolte over at være kundernes favorit på Trustpilot.

Nemt og bekvemt at spare
Jakob Frederiksen opfordrer andels- og ejerforeninger i Storkøbenhavn til at overveje at installere deres egne stik. Der ligger nemlig en besparelse på et par hundrede kroner om måneden til hver beboer. ”Det koster ca. 3.500 kr. per lejlighed at få installeret. Man kan derefter regne ud, hvornår den omkostning er tjent ind i forhold til at leje internetstikket hos en udbyder.” Bor man i en andels- eller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen får installeret et netværk, som tilhører foreningen. ”I den nuværende situation, hvor mange oplever stigende priser, er en blivende, årlig besparelse på et par tusinde kr. en nem og bekvem måde at spare, og mange kan samtidig opleve en forbedring af forbindelsen og servicen,” siger Jakob Frederiksen.


Fiberby · Tlf. 88 77 87 58 · www.fiberby.dk

Related Articles