ATBO indtager Bredgade

Af Susanne

Den danske møbelklassiker ATBO har fået vokseværk og er flyttet til Bredgade 65, som er landets førende møbel- og designgade. Her skal ATBO i større og mere eksklusive rammer fremover markedsføre og sælge deres ikoniske ATBO Reoler.

Flytningen af showroomet fra Strandboulevarden til Bredgade skyldes ganske enkelt, at ATBO i endnu højere grad vil fokusere på, hvad de står for og hvilke fantastiske muligheder, den fleksible reol har, fortæller medejer og administrerende direktør Peter Mondrup. ”Vi vil dels gerne komme ’ned i gadeplan’, dels have endnu flere kvadratmeter til vores mange spændende produkter. Samtidig vil vi gerne tættere på kernen af dansk design, hvor ATBO Reolen hører hjemme. Derfor har vi valgt at flytte vores showroom til Bredgade, hvor vi har fået 300 flotte m2 lige over for Designmuseum Danmark.

“Med flytningen forener vi på bedste vis alle de ønsker, vi har til vores produkter fremover. Bredgade er jo en slags ’møbelboulevard’, hvor der er danske møbelklassikere som Carl Hansen, Montana, Erik Jørgensen, Bruun Rasmussens Auktioner, Klassisk og lignende butikker. Parallelgaden St. Kongensgade har også butikker som Finn Juhl Showroom, NytiBo m.fl., og området er blevet et centrum for nyere, klassisk design,” siger Peter Mondrup.

Kommunikere i gadeplan

Den 50 år gamle danske møbelvirksomhed ATBO blev tidligere i år overtaget af Peter Mondrup og Sebastian Gubi. De er henholdsvis tidligere medejer af og administrerende direktør i designsuccesen Gubi, og de har både en branchemæssig og økonomisk baggrund for, at den enkle, stilrene og klassiske reol har fået et ejerskab, der sikrer en varig og optimal løsning. Det er de kommet særdeles godt i gang med, og flytningen til Bredgade, de mange kvadratmeter og det nemt tilgængelige og åbne showroom giver flere muligheder for at kommunikere i gadeplan, fortæller Peter Mondrup. ”I Bredgade har vi en større samhørighed med mange af de øvrige butikker, som har mange af de samme værdier, som vi har. Så vi føler os rigtig godt hjemme her.”

Dynamiske udstillinger

Det nye showroom på godt 300 m2 rummer stort set hele ATBO’s kollektion af reoler og diverse tilbehør og er sat så inspirerende sammen, at man straks man besøger butikken, får en overvældende lyst til at indkøbe indtil flere reoler til sin bolig. ”De fine rammer i Bredgade gør, at vi både har mulighed for og lyst til at ændre dynamisk på vore udstillinger. Vi har besøg af kunder, der kommer for at købe, men også af kunder, der bare kommer forbi for at se på vores udvalg. Den sidste gruppe så vi ikke meget til på Strandboulevarden, så det er en superspændende udfordring at appellere til kunder, der måske i første omgang ikke går målrettet efter ATBO reolerne, men bare vil sondere terrænet,” beretter Peter Mondrup.

Nye muligheder for samarbejde

ATBO har udover flytningen til den nye adresse og de flotte lokaler også indledt sonderinger i forhold til nye samar-
bejdsmuligheder med andre designere, og planen er, at de meget snart har helt nye produkter i deres portefølje. De kan endnu ikke oplyse, hvilke produkter  det drejer sig om, men de er i en meget spændende udviklingsfase, fortæller Peter Mondrup. ”ATBO er i en fase, hvor der sker mange interessante ting, og vi ser en særdeles lys fremtid for reolen, som har et tidløst designudtryk, der er utroligt populært for tiden,” slutter Peter Mondrup.   

Del af en solid snedkertradition

ATBO reolen er klassisk dansk møbeldesign og del af en solid snedkertradition siden 1967. Den fremstilles på ATBO’s eget snedkerværksted i Danmark, hvor den fingertappede reol gennemgår en omhyggelig proces, der garanterer for den høje kvalitet. ATBOS’s reoler fremstilles i massive træsorter som ask, bøg, eg, mahogni og amerikansk valnød, i krydsfinér og i en malet udgave. Sidste nye skud på stammen er reoler i lys bambus. Bambus er et miljøvenligt produkt med et smukt æstetisk udseende. Bambus er desuden den hurtigst voksende plante i verden og optager mest CO2 – og er dermed med til at reducere drivhuseffekten effektivt.


ATBO · Bredgade 65 · 1260 København K · Tlf. 33 15 66 01 · www.atbo.dk


Related Articles