Sommeren indbyder til sol og oplevelser

Af Susanne

Danmark er fuld af smukke og hyggelige steder at holde sommerferie. Her får du nogle af RejsRejsRejs-redaktionens
favoritter i det smukke danske land.  

1 Nordens Paris

Nordjyllands hovedby Aalborg har et skønt kulturliv, et smukt gammelt bycentrum og ikke mindst en blomstrende gastronomisk scene. Er du til afslappet og uformel spise i hyggelige omgivelser, så skal du besøge Aalborg Street Food, der ligger ned til havnen i Aalborgs Vestby. Her er der dømt tour de verdenskøkken med fokus på lokale råvarer for alle pengene. I det hele taget er havnefronten et must see, for her har Aalborg gennemgået en omfattende forvandling fra gammel industri til en hub af kultur og oplevelser. Der er også gode ø-ferier i nord på Fur, Livø og Læsø.


2 Djursland · Hygge, historie og høje bjerge

Ude på sydkysten af Jyllands ‘næse’, Djursland, ligger en helt særlig egn af Sommer-Danmark: Mols. Her finder du nationalparken Mols Bjerge, som ud fra navnet at dømme måske lider lidt af ‘storhedsvanvid’, men de kuperede bakker skal nok få pulsen op på vandre- eller cykelturen.

Ude i vandet ligger den historiske Kalø Slotsruin fra 1300-tallet, og helt ude på spidsen af næsen ligger den smukke gamle havneby Ebeltoft. I Ebeltoft går du rundt midt i Danmarkshistorien og kan besøge Fregatten Jylland, det gamle rådhus, glasmuseet eller bare slentre gennem de gamle skæve brostensgader og langs havnen med en vaffelis i hånden. Det er 100% sommeridyl.

Tag fiskestangen med og fisk fra havnen i Ebeltoft eller tag et smut til Femmøller og kast snøren ud der. Her er nogle af de bedste sommerhuse og campingområder i landet, og så er Ree Safaripark, Djurs Sommerland, Randers Regnskov og storbylivet i Aarhus ikke langt væk. Anholt er også kun en færgetur væk, hvis du virkelig vil væk fra alt. 


3 Nordsjælland er oplagt til din sommerferie i Danmark

Nordsjælland i sig selv er et fantastisk område, men Hornbæk skiller sig ud fra flokken. En sommerdag på Hornbæk Havn er helt fantastisk. En gåtur langs havnen og på de små veje mellem husene er en oplevelse i sig selv. Husene ved Hornbæk Havn er sine helt egne. De er farverige, hyggelige og forbundet med små veje, som er perfekte til en gåtur i det gode vejr. Bageren ‘Bagt’ i Hornbæk laver i øvrigt den ultimative jordbærkage med browniebund – prisen er pebret, men det er alle pengene værd! Du kan også kombinere vandring med gastronomi på Gastrominoen! 

Hundested er i den grad også oplagt til en dag på havnen, i smukke Kikhavn og ude ved klitterne mod nord. Den nærliggende Lynæs havn og strandene derude er perfekte til en vandretur ved vandet.  


4 Fyn er mere end fin

Vi tager over Lillebæltsbroen til Fyn. At Fyn er fin, ved vi alle, men det er faktisk noget af en underdrivelse: Fyn er fantastisk – intet mindre. Især hvis du vælger at holde din sommerferie i Danmark. Odense er en storby, men en lille hyggelig en af slagsen. I centrum er der hyggelige shoppinggader, hvor du kan finde butikker inden for alt tænkeligt. Det er svært ikke at finde noget, som du bare bliver nødt til at købe. Storms Pakhus er det sted, vi anbefaler til andre, når de skal til Odense. Det er indendørs street-food i rustikke omgivelser. Der er mad fra næsten alleverdens køkkener, og ‘menuen’ bliver udskiftet med jævne mellemrum. Om sommeren er der også siddepladser udenfor, så du kan sidde i solen og nyde din lækre mad eller kølige cocktail. 

Fra Odense er der dejligt kort ned til det smukke Sydfyn, hvor hyggelige Svendborg og det sydfynske øhav med Tåsinge og de andre perler ligger.


For mere info besøg rejsrejsrejs.dk

Related Articles