5 små københavnske perler du ikke må misse over sommeren

Af Susanne

Lige nu tænker de fleste nok på sommerferie, hvad er dine planer sommeren over? Personligt kan jeg anbefale et par dage rundt på cykel i vores fantastiske hovedstad, hvor der altid venter et nyt eventyr rundt om hjørnet. Jeg giver her mine bud på nogle spots i de gamle brokvarterer, der vil forgylde din ferie. 

Start cykelturen, som en fransk Flaneur, i det hipster Vesterbro, der er under en rivende udvikling på såvel godt som ondt. Glem ikke turen forbi Kalvebod og Islands Brygge, og en dukkert i de mange havnebassiner, der ligger som perler på en snor på begge sider af vandet. København er det bedste sted om sommeren.

God sommer
X0 Helena Franck

1 Hop op på cyklen og tag ud
i det blå med klipklapper på og nyd Københavns pittoreske brokvarterer fra et nyt perspektiv. Hvis du mangler en god citybike, kan jeg varmt anbefale et besøg hos Cykelfabrikken på Vesterbro, der specialdesigner ud fra egne ønsker og behov. Det er en ægte klassiker.
Cykelfabrikken · Håndlavede kvalitetscykler Istedgade 82 · København V
Tlf. 27 12 323 2 · cykelfabrikken.dk


2Jeg holder bestemt ikke af,at mange skønhedsprodukter skal pakkes ind i plastikbeholdere fyldt med kemiske stoffer, der både er kræftfremkaldende og hormonforstyrrende. Alle produkter er håndlavede i København og er naturligvis økologiske, veganske og fairtrade, og al emballage er bæredygtig og genanvendelig. Tag gerne en snak med ejeren, Sundra Essien, hun har en ret interessant baggrund. 

Isangs Hair & Body · Flensborggade 22, Kld. th · 1669 Kbh. V · Tlf. 50 15 15 20 · isangs.com


3 Sving nu turen forbi Dansk Jødisk Museum(2004) en arkitektonisk fortryllende perle på Slotsholmen, tegnet af den amerikansk, polsk fødte, og anerkendte arkitekt, Daniel Libeskind (1946). Museets formål er at dokumentere de danske jøders lange historie i Danmark. Bygningen er opført i en spændende dekonstruktivistisk stil, der efter en større renove-
ring sidste år, relancerer 400 års jødisk historie i Danmark i en ny fortælling. Lige midt i Christian 4’s (1577-1648) Galejhus (flådeanlæg) fra 1622. 

Det Jødiske Museum · Proviantpassagen 6 · 1218 København ·Tlf. 33 11 22 18 ·  jewmus.dk 


4 Tag herefter vejen over den smukke Knippelsbro, der er tegnet i 1937 af den danske arkitekt, Kaj Gottlob (1887-1976). Her vil du bl.a møde det finurlige single-room Kaj Hotel, hvor du booker dig ind en enkelt nat eller flere. Hotellet er en sjov blanding af hotel og husbåd bygget i genanvendelige træmaterialer i skandinavisk stil. Nyd solnedgangen over vandet med et køligt glas rosévin. Anbefalelsesværdigt er vinen Ott fra Château Romassan Bandol. 

Kaj Hotel · Danneskiold-Samsøes Allé 57z · 1434 København K · Tlf. 61 68 33 36 
Book på kajhotel.dk eller info@kajhotel.dk


Fra kajen på Holmen kan du finde et pænt postkort og ligeledes finde din Montblanc Meisterstück frem, en fyldepen med næsten 100 år på bagen (1924). Det er altid hyggeligt at modtage et postkort, det er rart, at nogen tager sig tid. For i den her overdigitaliserede tid kan selv den mindste handling ses som et stort oprør. Man skal tillade sig at stræbe efter det ekstraordinære. Dét giver postkortet en vis tyngde at skrive med en sublim fyldepen ført med lette svungne strøg hen over papiret. Montblanc Meisterstück kan købes hos Stelling, der har mere end 160 års erfaring og tilmed et besøg værd. 

Stelling · Store Kirkestræde 1 · 1073 København K · Tlf. 33 63 74 85 ·  stellings.com

Related Articles