Slidstærke, smukke og naturtro laminatgulve

Af Susanne

I Tarketts nye laminatkollektion finder man alt fra klassiske træplanker til stenmønstre og sildeben. Med både et smukt udseende og et design med fokus på funktionalitet.

Valget af gulv har ikke kun betydning for æstetikken og helhedsindtrykket i din bolig. Det er samtidig den overflade, der slides mest intensivt. Derfor betaler det sig at gøre noget ekstra ud af gulvene, når du renoverer eller bygger nyt. De nye naturtro laminatgulve fra Tarkett kombinerer praktik og æstetik, og er med deres udtryk som skræddersyet til de mange fine boliger, der findes på Østerbro.

Gulvproducenten Tarkett, der har mere end 130 års historie inden for fremstilling af gulve i bag sig, har valgt at skyde året i gang med lanceringen af en række helt nye laminatgulvdesigns, der består af i alt 33 smukke og naturtro træ- og stenmønstre. Gulvene er en praktisk løsning til det moderne hjem, idet de først og fremmest er slidstærke. Samtidigt har flere af gulvene en akustisk bagside, der gør dem støjsvage at gå på. Udover et væld af designmuligheder byder de nye designs også på ekstra brede planker, der er op til to meter i længden.

”Vores nye laminatgulvdesigns kan benyttes i de fleste af hjemmets rum og passer til mange forskellige stilarter. Kollektionerne rummer alt fra det lyse sildebensgulv og marmor-looket til de mørkere stenmønstre, der hver især kan være med til at skabe præcist det udtryk, man er på jagt efter i boligindretningen,” siger marketingchef Maria Hvedstrup fra Tarkett.

Fantastisk gulvmateriale
Laminat er et fantastisk gulvmateriale til dit hjem. Det er holdbart, modstandsdygtigt overfor ridser og især velegnet til familier med hunde og børn. Samtidigt er det nemt at gøre rent. Med nutidens designteknik får man ikke kun et utrolig robust gulv, men også et pænt gulv i mange stilarter, uden at det koster for meget. Gulvenes matte overflade, kombineret med en naturlig træstruktur, giver følelsen af ægte træplanker, fortæller Maria Hvedstrup: ”Nogle af vores nye designs findes også i flotte 2-meters planker i Long Boards-kollektionen, der giver et særligt eksklusivt udtryk til rummet. Gulvene består af 80 procent træ og er dermed så tæt på ægte trægulve, som man kan komme, når vi taler om laminatgulve. Kollektionen SoundLogic, som flere af de nye designs hører under, er derudover det mest støjsvage laminatgulv på grund af gulvets indbyggede lyddæmpende bagside. I serien findes blandt andet et mønster, der giver en fornemmelse af et ægte fyrretræsgulv, som dog er væsentligt mere holdbart end det traditionelle trægulv,” påpeger hun.

Kan kombineres med gulvvarme
En anden kollektion i rækken af laminatgulve er Lamin’Art, der findes i både marmor-, granit- og klassiske sildebensmønstre. Laminatgulvene er antistatiske og kan uden problem kombineres med gulvvarme. Gulvene er lette at installere, da dette gøres med et limfrit kliksystem og med fordel kan lægges ovenpå allerede eksisterende gulve, så længe disse er faste og plane. Samtlige gulve er PEFC-certificerede for miljøvenlig
og ressourceeffektiv skovbrug.

En af verdens største gulvproducenter
Tarkett har produceret gulv i Sverige siden 1886 og markedsfører i dag gulv- og vægmaterialer til både hjemmemiljø og design og funktionelle løsninger til offentlige miljøer. Med 36 produktionsenheder og ca. 13.000 ansatte er Tarkett en af verdens største gulvproducenter. I 2018 solgte selskabet for over 2,8 mia. Euro, og hver dag sælges ca. 1,3 mio. kvadratmeter areal til kunder i over 100 lande. Produktporteføljen omfatter træ-, vinyl-, laminat-, linoleum- og tekstilgulve. Tarkett arbejder langsigtet med bæredygtighed ifølge konceptet ”Doing Good Together”. Siden 2011 har virksomheden anvendt principperne for Cradle to Cradle® til at skabe gulvløsninger, som har en positiv indvirkning på indeklimaet og på vores planet. En vigtig del af arbejdet er at arbejde for udviklingen af en cirkulær økonomi. Tarkett er noteret på Euronext i Paris. For mere information besøg tarkett.dk


Tarkett · Kongelysvej 2 · 2640 Hedehusene · www.tarkett.dk

Related Articles