Rejs grønt

Af Susanne

GrønRejs er opstået med ønsket om skabe et ”grønt” rejsebureau, hvor det er nemt og bekvemt for flere at vælge togrejsen, som deres næste ferieform. Jakob blev for et par år siden ramt af, hvad der populært bliver kaldt ”flyskam”.

Som den enkeltdel der udleder mest CO2, ønskede Jakob at fravælge flyrejsen så ofte som muligt, sådan at toget altid skulle være det naturlige valg for hans rejse rundt i Europa. Da han gik i gang med at undersøge mulighederne for sine kommende rejser, stødte han dog ind i en jungle af booking-planlægning ift. nattog, pladsbilletter, etc. Så idéen tog form om at lave et rejseselskab med pakkerejser, hvor der blev sørget for alle tog- og pladsbilletter samt indkvartering efter folks ønsker. Jakob tog fat i sin ven og rejsemakker Lau for at høre, hvad han syntes om idéen, og begejstringen var til at føle på, og der var pludselig ikke langt fra idé til handling. Med mange gode togrejseminder, blev der på ny fundet en næsten umættelig nysgerrighed for at forstå det europæiske jernbanenet og finde løsningen til at tilbyde fantastiske togrejser til danskere.

Ønsket om at være Danmarks grønne togrejsebureau syntes kærkomment i en tid, hvor klimaforandringer er på alles læber. Men udover klimaforandringer slår GrønRejs et slag for selve togrejsen. I et samfund hvor mange aspekter kun skal gå hurtigere og hurtigere, er togrejsen en rejseform, der kan bidrage med en langsomhed – en langsomhed, der fordrer nærvær med de medrejsende, en mere ”kropslig” fornemmelse af rejsen, hvor man ser landskabet bevæge sig og skifte ude foran vinduet.
GrønRejs lægger dermed vægt på, at rejsen i virkeligheden begynder idet man stiger ombord på toget, og de fokuserer på togrejserne, der har gode forbindelse og smukke udsigter, og dertil finde ud af, hvordan ople-
velsen for de rejsende bliver så god som mulig. Det er eksempelvis at tilbyde ørepropper med på nattoget, sørge for god skiftetid i rejseplanen og informere om spændende oplevelser på destinationerne.

Det nye grønne togrejsebureau har også lagt vægt på en alsidighed i sine rejser, både sommer og vinter, både nord og syd: Nordpå til forskellige destinationer i Sverige og Norge, og sydpå til Alperne, Italien og Kroatien. Så du kan finde nordlysture eller ski ferier, kroatiske kystbyer eller italiensk charme.

”Den 1. december 2019 var vi endelig klar til at lancere Danmarks nye grønne togrejsebureau og vi gik dermed i luften med første udgave af vores hjemmeside, www.groenrejs.dk, hvor vi tilbyder pakkerejser med tog til Europas skønneste destinationer. Vi gør det nemt for folk at købe en togrejse som passer til deres ønsker og som inkluderer alle rejsens billetter, rejseplan, forslag til oplevelser, indkvartering m.m. Vi tilbyder desuden at skræddersy folks drømmerejse med tog og vi arrangerer også togrejser for virksomheder, foreninger og skoler.”
Se mere på www.groenrejs.dk

Related Articles