Multiform vinder international designpris – igen

Af Susanne

Der var jubel sidste år, da Multiform vandt Archiproducts Design Awards, og jubelen er ikke mindre i år, hvor komitéen har valgt netop det design af Form 45, indehaver Lene Halse har skabt til udstillingen i Multiforms flagship store på Grønningen 1. Så man kan med egne øjne selv opleve præcis det køkken og den opstilling, der blev udpeget som årets smukkeste.

Sidste år vandt Form 45 i messing den store pris, men i år var det den sorte udgave af køkkenet, der var i fokus. Designerne hos Multiform var kompromisløse, da de skabte årets vinderkøkken. Stort set alt er i sort, det gælder lige fra egetræskorpusset, egetræsskufferne, indretningen til vasken og bordpladen.    

Meget fint i svejsningerne

”Det sortoxiderede stål står meget fint i svejsningerne, og det er utroligt lækkert lavet. Her er virkelig kælet for detaljerne, og der ligger nøje udført håndværk bag arbejdet. Vi har for eksempel måtte tage til England for at få svejset lågerne, så de passede perfekt til resten,” siger Lene Halse Hornemann. 

Prisen bekræfter endnu engang, at Multiform med sine håndlavede snedkerkøkkener tager tråden op fra klassiske designtraditioner skabt af folk som Hans Wegner, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, mener Lene Halse Hornemann: ”Vi lægger stor vægt på produktudvikling, så vi kan fortsætte med at lave vore smukke snedkerkøkkener, som kræver stor håndværksmæssig kunnen. Alle vore køkkener er skabt fra bunden af og ordreproduceret, så finéren købes ind til hver enkel bestilling.”

Køkkener til unikt boligprojekt i Sydhavnen

Mange nye, eksklusive boligprojekter, hvor kun den ypperste kvalitet er god nok, er ofte udstyret med et Multiform-køkken. Som for eksempel det unikke projekt Sivholm i Enghave Brygge i Sydhavnen, som byggeudvikleren NPV står bag. De er i færd med at opføre 43 rækkehuse på en privat ø, hvor man både er omgivet af vand og helt tæt på byen. De kommende beboere får egen have og mulighed for at parkere under boligen. Her spares ikke på noget, og der er gennemført kvalitet i indretningen med produkter fra Miele, Dornbracht, Pietra Grey og det ikoniske Multiform-køkken Form 1 i gråbejdset egetræ. 

”Det bliver superspændende, og vi glæder os til at samarbejde med de øvrige partnere i det fantastiske projekt, hvor et Multiform køkken passer perfekt ind. Vi har i det hele taget gang i mange højinteressante byggeprojekter inden for især eksklusive erhvervsejendomme, som er et område, vi har valgt at fokusere stærkt på. Mange nye erhvervsejendomme er arkitektoniske pletskud, og det er helt naturligt, at Multiform er en del af konceptet,” fortæller Lene Halse Hornemann.

Related Articles