Haider og Ronni guider Er dit syn klar til EM?

Af Susanne

Hvis du ser Peter Schmeichel, Edgar Davids og Ruud Gullit på grønsværen,
når EM løber over skærmen om få uger, er der noget helt galt. Husk at få
undersøgt dit syn op til årets vigtigste sportsbegivenhed, så du kan få
øje på spillerne og nyde alle de små og store fodboldøjeblikke.

Jamen dog, har Peter Schmeichel fået comeback på landsholdet?, udbryder du måske, når du, om nogle uger, sætter dig godt til rette for at se det danske landshold deltage i årets store slutrunde. Hvis du udbryder netop det, eller blot tænker det i dit stille sind, så er der grund til at kigge forbi til en synstest. For det er altså nogle år siden, at landsholdsmålmanden hed ”Peter” til fornavn.

Vi glæder os til EM, og selvom koblingen mellem EM og en synstest måske er lidt søgt, så gør vi det, med glimt i øjet, for at gøre opmærksom på, at det er vigtigt at få undersøgt synet, fortæller Haider Alzahawe, der er indehaver og chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbro. Han ejer butikken sammen med Ronni Rasmussen, der også er butikschef.

Udover at kunne undersøge din synsevne og rette op på den med briller og kontaktlinser, kan Ronni, Haider og kollegerne også passe på dit syn med Louis Nielsens grundige synstest med sundhedstjek. Via sundhedstjekket kan butikkens optikere finde tidlige tegn på alvorlige øjensygdomme, som ellers ikke giver mærkbare symptomer, før de har gjort varig skade på synet.

Med en øjensygdom som grøn stær oplever du ingen symptomer, før sygdommen er fremskreden og du har mistet en del af dit syn. Derfor er det vigtigt, at du får dit syn undersøgt regelmæssigt, så vi kan handle, hvis noget skulle være galt, fortæller Haider Alzahawe, der er uddannet optiker med over 10 års erfaring. Heldigvis oplever Haider og kollegerne i langt de fleste tilfælde, at kundernes syn er helt rask, og at der måske blot skal briller eller kontaktlinser til for at rette op på det nedsatte syn, og her byder butikken på en række spændende sommernyheder.

Jordfarvede stel med roligt udtryk
Earthy Tones, der er en af årets nye solbrillekollektioner, er inspireret af de jordfarver, der fortsat er blandt designfavoritterne. Kollektionen byder på et stort udvalg af solbriller i de smukke jordfarver. Den varme, klassiske brunlige farve skaber et roligt udtryk og matcher langt de fleste outfits, og så er den samtidig tilpas neutral, hvis man ikke ønsker at vække den store opsigt med sin solbrille. De jordfarvede nuancer er at finde i alt fra kollektionens store stel, i de kantede stel til de smallere solbrillestel – der er dermed lidt for enhver smag, ansigtsform og behov, fortæller Ronni Rasmussen.

Farverige stel som vækker opsigt
Er du ikke til afdæmpede, jordfarvede stel, så er der også masser af farver i årets solbrillemode. Der er en masse stærke bud på farverige sommersolbriller. Der findes nemlig ingen begrænsninger på mulighederne her, og de farvede glas kan kombineres med alle kollektionens stel – så du kan skabe præcis den solbrille, du ønsker at møde solen med. De fine farverige glas tilføjer et sjovt og frækt udtryk til din stil, og du kan skabe din helt egen personlige farverige favorit, som vækker opsigt i bybilledet, fortæller Haider.

En joker i årets solbrillemode er de sporty solbriller. Ifølge Ronni kan det være værd at have i tankerne, hvis du skal investere i et par nye solbriller.Modellerne på de store internationale modescener var nemlig iført sporty solbriller, da de præsenterede de nye kollektioner; de sporty smalle stel, der umiddelbart mest ligner nogle, som vi ser i Tour de France – men ikke desto mindre er det sæsonens helt store solbrilletendens. Måske vi også ser dem til EM, pointerer han.

Og lad os så tage EM-guldet igen, supplerer Haider og smiler.


Louis Nielsen Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles