Fair og gennemskuelige brillepriser nu også på Frederiksberg.

Af Susanne

Brillebutikken Democratic Eyewear er rykket ind på Gl. Kongevej 99. De har stille og roligt revolutioneret optikerbranchen med deres salg af kvalitetsbriller til yderst fair priser og med deres gennemskuelige fastpriskoncept, så man altid ved, hvad brillerne koster.

Democratic Eyewears vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en behagelig oplevelse at købe briller i den nyåbnede og smukt designede butik på Gl. Kongevej 99 lige over for ikoniske Frederiksberg-forretninger som Vinstue 90 og Anton Dam.

”Vi informerer folk inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så man uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne. Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen, partner og medejer i Democratic Eyewear.

Fokus på luksuskoncept
For at bruge noget af jargonen fra priskonceptet, må den nye butik på Frederiksberg kaldes flot og gennemskuelig. Her er nemlig lyst, åbent, enkelt og meget overskueligt samtidig med, at de få, men elegante og diskrete møbler fremhæver de mange designerbriller på hylderne. Her er der fokus på et luksuskoncept uden de høje luksuspriser – og alt i butikken er helt i topklasse. Democratic Eyewear bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter, optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Vores egne briller har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med 3 overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” forklarer Stig Hansen. ”Derfor er vi utroligt glade for, at vi fremover også kan tilbyde folk på Frederiksberg vores fordelagtige og gennemsigtige fastpriskoncept.”

Konglomerater ejer luksusbrands
Han fortæller, at der for nylig har været bragt flere artikler i de store dagblade med fokus på, at et par store konglomerater i optikerbranchen ejer langt de fleste af de store luksusbrands. De kan på den måde kontrollere priserne og skrue op for prisen og ned for kvaliteten.

”Det har hele branchen været berygtet for i mange år. Flere af vores kollegaer har ikke dementeret historien, men i stedet forklaret, at de har fravalgt at handle med de store konglomerater og kun handler med små nicheproducenter, hvor det hele er håndlavet. På den måde forsøger de at retfærdiggøre, at kunden skal betale rigtig mange penge for deres produkter. Men påstanden passer simpelt hen ikke. Vi har også små nicheprodukter, der er håndlavet i Berlin, London og Italien, og det er de samme kostpriser, som de store konglomerater tager. Så du kan sagtens stadig købe små, håndlavede nicheprodukter til maksimalt 6.000 kr. med flerstyrke eller 4.000 kr. med enkeltstyrke,” siger Stig Hansen og tilføjer: ”Det formår vi, fordi vi går uden om alle mellemledene og bruger de netværk, vi har skabt gennem mange år.”

Succes med koncept
Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen. Den lagde ud med en webshop og
i oktober 2019 åbnede butikken på Østerbrogade, mens Odense-butikken slog dørene op i marts 2020. Butikken på Gl. Kongevej åbnede den 1. november. Democratic Eyewear fører udover deres eget mærke briller fra Tom Ford, Massada, Oliver Peoples, Etnia Barcelona m.fl. Brillerne koster fra 995 kr. til 3.995 kr. for enkeltstyrke og 2.995 kr. til 5.995 kr. for flerstyrke. Prisen omfatter stel, glas, (inklusiv 3 behandlinger) og synstest. Se mere på www.democraticeyewear.com


Democratic Eyewear · Gl. Kongevej 9 · Tlf. 35 26 20 00
www.democraticeyewear.dk

Related Articles