Det ender altid med en LILLY

Af Susanne

Et bryllup er en meget stor og vigtig begivenhed i ens liv og her spiller bl.a. kjolen en central betydning. Brudekjolebutikken LILLY på Esplanaden kan hjælpe til med, at man får den bedste start på brylluppet og dermed kan nyde den store dag helhjertet.   

I mere end 40 år holdt LILLY til på Strøget, men fordi de havde brug for større og bedre egnet plads, flyttede de til Esplanaden 7 for godt to år siden. I de flotte og stemningsfyldte lokaler kan kunderne i forskellige saloner
i ro og fred udvælge den kjole, de altid har drømt om. Det danske kjolefirma har et af landets største udvalg af brudekjoler, konfirmations-kjoler, dåbskjoler, festkjoler m.fl. samt alle slags accessories til kjoleuniverset og her er noget for enhver smag og enhver størrelse. 

Prinsessekjoler in til kirken

Vi har spurgt Mette Primgaard, som er butikschef på Esplanaden om trenden inden for brudekjoler p.t.: ”Den er meget blandet afhængig af bryllupsformen, men lige nu hitter især vintage- og bohemestilen og ikke mindst dem, vi kalder prinsessekjolerne, som er meget populære til kirkebryllupperne. Til rådhusbrylluppet foretrækker mange de korte kjoler, mens boheme- eller vintagelooket er in til havebryllupperne og lignende. Stadig flere holder bryllup alternative steder som i en have, en skov, en sø eller lignende, og her har LILLY tilpasset sin kollektion. Vi spørger altid ind til brylluppet og festen, så vi ved, hvilken slags kjole, der passer til begivenheden,” oplyser Mette Primgaard.  

Alle skal føle sig godt tilpas

LILLY har altid været kendt for at have konkurrencedygtige priser i forhold til kvaliteten af deres kjoler. Her kan alle komme ind og få en ualmindelig flot kjole til sit bryllup. ”Vi dækker lidt det hele, og alle vores kjoler koster under 10.000 kr. Når folk kommer her, spørger vi til deres budget, så vi kan finde den helt rigtige kjole. Det skal være en god oplevelse at komme her. Alle medarbejdere i butikken er velforberedte og dygtige, og de elsker deres arbejde. Vi sørger for, at der er en god stemning, da det at købe en kjole er en stor ting for mange. Derfor forsøger vi hver gang at give den allerbedste service. At købe en brudekjole er jo starten på ens bryllup, så vi vil rigtig gerne være med til at få folk godt i gang,” siger Mette Primgaard og tilføjer: ”Vi er førende inden for bryllupskjoler, men vi har faktisk rigtig mange spændende festkjoler. Mange bliver overraskede, når de opdager, hvor mange festkjoler, vi har, og hvor forskellige de er.” 

Konfirmationskjoler i vækst

Mette Primgaard har været i LILLY i mange år og har set udviklingen inden for konfirmationskjolerne ændre sig de seneste år. ”Når pigerne kommer til butikken, ved de godt, hvad de vil have. De har sat sig grundigt ind i området, og vi har derfor udvidet vores kollektion af konfirmationskjoler, da efterspørgslen efter de mere specielle kjoler er steget. Det er jo stort for pigerne, at de skal have en fin kjole til deres konfirmation, og også her tilbyder vi fornuftige priser,” siger hun. 

Hvor man før i tiden bare kom forbi LILLY, da den lå på Strøget, booker man i dag som oftest tid, når man for eksempel gerne vil prøve en brudekjole på Esplanaden. 

Det tager tid og kræver plads at finde den rette kjole, og derfor er butikken indrettet med små saloner, hvor man i ro og fred kan prøve det store udvalg. Man kan derfor gå ind på www.lilly.dk og booke en tid eller ringe 3313 6730. ”Man er selv-følgelig også mere end velkommen til at besøge os uden aftale i butikken,” slutter Mette Primgaard.

Drives af tredje generation
Du har højest sandsynligt hørt om LILLY Brudekjoler før, da den nærmest er et begreb inden for kjoleverden. Firmaet blev grundlagt den 1. september 1946 som ” Kjoleatelieret LILLY” af Lilly Brændgaard Hansen. På grund af krigen var der rationaliseringer på alt – især stof. Når der ikke var stof til rådighed, blev ting som gardiner, sofabetræk, lagner etc. brugt til kjolerne. Den første brudekjole blev bestilt kort efter åbningen og var klar til bryllup to måneder senere. I løbet af de følgende 15 år overtog de store rober langsomt systuen, for endelig til sidst helt at dominere. Igennem 60’erne og 70’erne voksede firmaet og fik filialer over hele landet samt i Tyskland og siden Sverige. I 80’erne faldt antallet af bryllupper, så LILLY blev udvidet med brudepigekjoler, konfirma-tionskjoler og selskabskjoler. I 90’erne blev fokus rettet mod begivenhedstøj, men stadig med brudekjolerne som hovedprodukt. I dag drives firmaet af tredje generation, og der er 7 butikker i Danmark.  


LILLY · Esplanaden 7 · Tlf. 33 13 67 30 · www.lilly.dk

Related Articles