Dansk design i Classensgade

Af Susanne

Tøj & smykker · To metierer under samme tag. Håndlavede smykker. Skræddersyet tøj. Unika og under samme tag. Og snart kan de to kvinder bag det hele fejrer 20 års jubilæum. Vi har mødt powerkvinderne, veninderne og forretningskvinderne med stort K, Camilla Svejstrup og Nicolette Stoltze.

Camilla S: 
Design med tidløs elegance

Nicolette og jeg har kendt hinanden siden vi som helt unge arbejdede i en isbutik og hvor vi nok havde det lidt for sjovt sammen, hvis man havde spurgt indehaveren” griner Camilla og fortæller videre: ”Vi har altid sparret godt sammen om alt mellem himmel og jord og selv om vi arbejder med vidt forskellige håndværk, supplerer vi hinanden sindsygt godt i stil, æstetik og holdninger. ”Så da muligheden bød sig for at åbne en forretning sammen i 2000 var vi ikke et sekund i tvivl,” samstemmer Nicolette med et smil. 

Timeless

Camilla Svejstrup er uddannet på Margrethe Skolen i 1989 hvorefter hun tog til London og Paris bl.a. for at arbejde som stagiaires i et fransk modehus. Hjemvendt efter 2 år startede hun enkeltmands virksomheden Camilla S sideløbende med et job hos hos den farverige designer Sabine Poupinel i København. I løbet af de år kom kunder til lejligheden på Nørrebro og langsomt opbyggede hun en kundekreds som stadig i dag kommer til Camilla for at blive klædt på i hendes på en gang tidsløse og yderst moderne design.

“De fleste af mine kunder er stærke kvinder der ved hvad de vil. At få den følelse det giver når tøjet passer, at det komplimentere det bedste ved deres figur og derudover selv at kunne vælge farver og materiale, kommer mange langt fra efter. For mig er det den største glæde at kunne arbejde frit efter eget hoved med inspiration fra rejser, kunst og modescenen og indimellem også den kvinde jeg står overfor og den ping-pong der kan opstå. 

Jeg forsøger altid at skabe mine ting under overskriften “ timeless” og i de bedste materialer jeg kan skaffe. At gå på tværs af mønstre og farver og bringe dem sammen i et stærkt, sexet og elegant udtryk. Min stil er via formen feminin tilsat lidt kant, lidt garconne, som et godt suit med vest eller en knivskarp smoking og samtidig også bløde fede silke kjoler der smyger sig smukt,” forklarer Camilla. 

Her bringes drømme til live

Camilla designer nye styles 2 gange om året, men har efterhånden mange signatur designs og klassikere hængende i butikken i nye farver og materialer hvert år. Alt er håndlavet i København og af usædvanlig høj kvalitet, både af materiale og forarbejdning, og alt bliver tilpasset eller syet efter mål hvis standart størrelsen ikke passer. Derudover kreeres en til en i form af brudekjoler og festkjoler og andre særlige bestillings opgaver. Det er her drømmene kommer til live. 

Web: camillas.dk · Instagram: camillascopenhagen · Tlf.: 27 21 99 30 


Nicolette Stoltze
Det enkle, det elegante og det unikke. Det er min passion.  

For Nicolette er det at lave smykker ikke bare et job. Det er en passion. Og det kan ses i hvert eneste smykke i de smukke montrer i butikken på Classensgade, hvor hun regerer sammen med Camilla S. Og det har de to kvinder snart gjort i 20 år. 

De fleste af Nicolettes smykker er unika, og mange er specialdesignede, one off pieces. Alle fremstillet med en særlig fornemmelse for form – og udformet med kærlighed til både form og finish. Og hver i sær med deres eget udtryk, eftersom der ikke er to sten, der er ens.  

Nicolettes stil er på den ene side både enkel og klassisk – og på den anden også lidt avantgarde. Hvor andre kan have en tendens til at fylde på og lave smykker med masser af detaljer og finurligheder, så går hun i stedet
i den anden retning og skræller alt overflødigt fra. Det fremhæver både selve smykket, men også de sten, som hun elsker at bruge. Og helst de lidt store af slagsen. 

Laver alt med sjæl

Gennem årene har hun fået en trofast kundeskare, og mange kommer igen og igen. Ikke mindst op til jul. Men kan man ikke lige finde det man leder efter i montrene, så laver Nicolette også smykker på bestilling. Men hun laver ikke hvad som helst: ”Jeg siger faktisk sjældent nej til en opgave, men tager det gerne som en udfordring. Men det er meget vigtigt for mig, at jeg laver noget jeg kan stå inde for, og som jeg selv synes er flot og udtryksfuldt. Drejer det sig for eksempel om en kopi af et andet smykke, så siger jeg nej. Det ville jeg aldrig lave.” 

Et usædvanligt partnerskab

Nicolette er uddannet guldsmed i helt klassisk forstand, og har stået i mesterlære og derudover uddannet sig på Institut for Ædelmetal. Og blot kort tid efter at hun havde afsluttet sin uddannelse, startede hun som selvstændig sammen med veninden gennem mange år, Camilla S. Det var spørgsmålet ”Hvorfor starter vi ikke bare noget sammen?” der var startskuddet til den lækre forretning der i dag ligger lidt nede ad Classensgade. 

”Jeg syntes det var en god idé – og det gjorde Camilla heldigvis også, og der var ikke mange minutters betænkningstid, så var vi i gang!” fortæller Nicolette med et smil. Og noget kunne tyde på, at hendes hurtige indskydelse også var holdbar i det lange løb, for til foråret kan hun og Camilla S fejre 20 års jubilæum i butikken. 

”Selv om det måske kan virke som lidt af et usædvanligt partnerskab, har det vist sig at være et match made in heaven. Både fordi vi kan sparre og støtte hinanden – men også fordi Camillas tøj og mine smykker passer ret godt sammen og understøtter og fremhæver hinanden,” forklarer Nicolette, og understreger samtidig at der på trods af de fælles forretningslokaler er tale om to separate virksomheder. 

Personlig service er et must

Fælles for begge kvinder er, at de enige om, at give en god og personlig service. Hver gang. Lige fra kunderne træder ind ad døren til de går herfra med lige det de ønskede sig allermest. Det de var på udkig efter, men som de måske ikke selv vidste lige var det. ”Vi sætter en ære i, at det er i orden. Vores kunder skal føle sig godt tilpas – både i butikken og med de ting de køber hos os,” slutter Nicolette. 

Web: nicolettestoltze.dk · Instagram: @nicolettestoltze · Tlf.: 35 42 24 60

Julens åbningstider:
Onsdag 18.12 11-18 · Torsdag 19.12 11-18 · Fredag   20.12 11-19 ·
Lørdag  21.12  10-18 · Søndag 22.12  11-18 · Mandag 23.12  10-16 · Lukket mellem jul og nytår 


Camilla S & Stoltze · Classensgade 18 · 2100 København Ø

Related Articles