Deerest – kvalitets jakkesæt til gode priser

Af Susanne

Deerest er en relativ ny tøjbutik, som har fået stor succes med at lave elegante, skrædder-tilpassede jakkesæt til rimelige priser. Succesen har medvirket til, at de er flyttet fra små lokaler på Petersborgvej til Esplanaden 5, hvor de kan give kunderne endnu bedre oplevelser. 

Vi syntes, jakkesætsbranchen var blevet for kedelig med for høje priser og en falden de kvalitet. Vi tænkte, at der måtte være et marked for en bedre kvalitet til nogle bedre priser. Derfor har vi lavet en prisstruktur som gør, at man kan købe jakkesæt hele året rundt til den samme rimelige pris. Til gengæld holder vi ikke udsalg hverken sommer- eller vinterudsalg,” fortæller Benni Petersen, som sammen med Mikkel Hansen og Jean Vendel står for den utroligt spændende tøjbutik Deerest, der holdt åbningsfest på Esplanaden fredag den 29. nov.   

Butikken lagde fra land i marts 2018 i beskedne rammer, men de har været super aktive på de sociale medier og været på en del virksomhedsbesøg. Det har været med til at give en utroligt flot start med konstant stigende salg. ”I august gik det faktisk helt amok, hvor vi havde køer ud af butikken på visse dage. Vi havde fået et parti jakkesæt hjem, som var væk i løbet af to måneder, selv om de skulle have holdt i et halvt år! Det tager jo flere måneder at producere jakkesættene, så vi kom desværre til at mangle nogle sæt. Nu er vi så efter et halvt års leden rykket til den nye forretning på Esplanaden, hvor vi har mere plads og bedre forhold. Her ligger vi blandt andet tæt på to forskellige metrostationer og tæt på både Østerbro og centrum af København. Området omkring Esplanaden er også et rigtigt forretningskvarter, hvor mange går i jakkesæt, så det hænger fint sammen med vores forretning,” siger Benni.  

Lager er butikkens hjerte

Deerest havde brug for mere plads til deres kunder og til deres lager, som er butikkens hjerte. Hvis de skal kunne levere den service, de ønsker, er de nødt til at have mange forskellige jakkesætsstørrelser, og de skal kunne skille det hele ad i størrelser, beretter Benni. ”Det skal forstås sådan, at hvis du er lidt skævt bygget, som f.eks. med bredere skuldre end sædvanligt eller usædvanligt store lår, skal du stadig kunne komme ind og få dig et super jakkesæt hos os. Derfor kan vores lager rumme op imod et par tusinde jakkesæt, så vi kan levere den optimale service og oplevelse her i butikken.”   

Til fest og på arbejde

De fleste af deres kunder efterspørger et godt, klassisk jakkesæt, de kan bruge til lidt af hvert. Det må gerne være blåt eller mørkegråt og eventuelt have en lille diskret stribe. Sættet skal både fungere til festen og på arbejdet, men de laver bestemt også fashionsættet, hvor der er drøn på farverne og en masse tern på. Deerest bruger i langt de fleste tilfælde italienske metervarer, men har også noget tyrkisk super stretch, som er meget holdbart og fleksibelt.  

Ud over jakkesættene laver Deerest sine egne sko, skjorter og slips og det, der især hører til forretningsmandens og den velklædte mands klædeskab. ”Jakkesættene er vores kerneforretning, og folk skal kunne stole på, de altid får en ordentlig kvalitet her. Derfor producerer vi i hovedtræk alt selv. På sigt er det meningen, vi kun skal sælge vores egne ting, så vi bliver til en Deerest Brand Store. På den måde kan vi nemlig lave vores kvalitetsting til de priser, vi synes, er de rigtige og mest konkurrencedygtige hele vejen igennem,” siger Benni. 

Satser grønt De tre ejere har arbejdet med tøj i en del år, inden de startede Deerest. De ønskede at udfordre branchen, da de mente, der var god basis for det. Og det har virket endnu bedre, end de turde håbe på, fortæller Benni med stor begejstring i stemmen. ”Ud over at sælge en masse godt tøj, satser vi mere og mere grønt. Vi planter træer for hvert jakkesæt, vi sælger – 35 træer for hvert jakkesæt, 7 træer for hver skjorte, mens det er 16 træer per sko for at være helt præcis. Og vi har lagt en sum penge, så der kunne plantes 10.000 træer på det, vi kalder ’Green Friday’ i stedet for Black Friday,” siger Benni, der som nævnt har gode priser og god service hele året rundt og ikke bare på en enkelt dag. 


Deerest · Esplanaden 5 · 1263 K · Tlf. 93 93 73 03 · www.deerest.dk

Related Articles