Croque Madames sommerguide 

Af Susanne

Endelig er sommeren her, og byen vrimler med sommerfristelser. Læs med og få inspiration til en forrygende sommer i byen! 

Østerbro er ikke til at stå for om sommeren. De smukke kastanjetræer er sprunget ud, der plasker små søde fugleunger rundt i Sortedamssøen, og fortovscaféerne er plastret til med glade gæster, der saligt har vendt snuderne mod de længeventede solstråler. Ak ja, endelig er sommeren her! 

Rooftop Garden Bar på ØsterGro
Besøg Danmarks første tagfarm til en langbordmiddag eller sving forbi, når de i weekenden inviterer på kold vin. Baren har åben fredag, lørdag, søndag fra kl. 16 – 22 frem til september. 
Hvor: Æbeløgade 4 · København Ø · www.oestergro.dk

Forsød sommeren med is i verdensklasse 

På Østerbro er vi velsignet med virkelig lækker is af en høj kvalitet. Her er mine tre favoritter:  

Isoteket laver dejlig økologisk is. Jeg er særligt begejstret for deres pistacie is, som smager fuldstændig vidunderligt! Jeg har faktisk sjældent smagt bedre. 
Hvor: Randersgade 43 · København Ø · www.isoteket.dk

Olufs is laver håndlavede ispinde, som smager himmelsk! Og så er det i sig selv en oplevelse at kigge ind i den lille bitte butik, som lyses op af alle de farvestrålende ispinde i kølemontren. 
Hvor: Olufsvej 6 · København Ø · www.olufs.dk

Østerberg Ice Cream laver yderst delikat is med meget fine smage. 
Hvor: Rosenvængets Allé 7C · www.osterberg-ice.dk

Byens øvrige favoritter

Hvis du ikke kan komme til Grækenland, så lad Grækenland komme til dig  
På Gammel Kongevej ligger byens bedste græske restaurant. ALT smager tæske godt på Deligreco, da de bruger de absolut bedste råvarer fra nøje udvalgte leverandører. Jeg har aldrig smagt bedre feta og deres taramasalata er som at få en lille bid af himmeriget. Henover sommeren har de et særtilbud hvor man kan få 5 lækre og delevenlige retter + 2 snacks for kun 249 kr. Desuden har de et spændende vinkort med primært græske vine. 
Hvor: Gammel kongevej 170, Frederiksberg · www.deligreco.dk

Sommerdrinks?
På Hotel Sanders tagterrasse i København K ligger cocktailbaren Tata, som laver nogle fantastisk lækre cocktails. Omgivelserne er også ret fortryllende og der oser af god stemning på toppen af det charmerende hotel. Det er virkelig en fin oase midt i byen. Servicen er også eksemplarisk og personalet har masser af glimt i øjet og slynger om sig med elegante komplimenter og kvikke bemærkninger. Man kan kun blive glad i låget af et besøg på Tata! 
Hvor: Tordenskjoldgade 15 · København K · www.hotelsanders.com/tata-cocktail-bar/

Drinks med udsigt
På toppen af Hotel Grand Joanne ligger en imponerende rooftop bar med udsigt over byen. Tagterrassen har åbent hver dag og om onsdagen og lørdagen er der også DJ fra kl 17 – 20.
Hvor: Vesterbrogade 9A · København V · www.grandjoanne.dk

Båden er byens bedste sommerspot
Lige ud til Christianshavns Kanal ligger byens hyggeligste café, som er installeret i en gammel togvogn. Indretningen er farverig og fyldt med finurlige loppefund. Mormors kolonihave møder fancy retrobiks på Vesterbro. Stemningen er altid munter og montrerne bugner med velsmagende hjemmebag, som man får lyst til at sætte tænderne i. 
Hvor: Wilders Pl. 15c · København K · www.baadencph.dk


Af Croque Madame_cph · Mit Østerbro
Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Related Articles