Nyt Kaffehus i hjertet af Østerbro

Af Susanne

Kaffespecialisterne fra Kontra Coffee har efter måneders ombygning åbnet et nyt Kaffehus i deres lokaler på Dag Hammarskjölds Allé 36. Her kan man blandt andet købe espressomaskiner og specialkaffer, få forskellige kurser i kaffens fantastiske verden samt smage alle mulige forskellige kaffetyper fra deres brygbar i en kop.

Kontra Coffee har i de sidste 20 år været på en fantastisk rejse inden for kaffens verden, men med åbningen af Kaffehuset er det første gang, at man kan få serveret en kop kaffe på matriklen. De dedikerede kaffe-elskere startede med at riste kaffe i lokalerne på Dag Hammarskjölds Allé i 2005 og var nogle af de første herhjemme, der lavede espressobaserede drikke med masser af mælk som eksempelvis cappuccino og caffe latte. I 2013 voksede de ud af lokalerne på Østerbro, og Kontra Coffee flyttede risteriet ud på Avedøre Holme, hvor det stadig ligger. 

Kontra Coffee har, i modsætning til Café Amokka, som Kurt Dalsgaard var en af kræfterne bag, ikke som sådan haft et kaffehus; i stedet har forretningen været baseret på at sælge gode kaffebønner til firmaløsninger, eller snarere kaffeløsninger, som de kalder dem. “Kaffeløsningen til virksomhederne har handlet om at sælge gode kaffebønner, gode maskiner og en god service på alle maskinerne. Alt det har ligget ude i Avedøre Holme,” siger Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee og fortsætter: “Med det nye Kaffehus kan man fremover møde os og smage på vores forskellige kaffetyper her på Østerbro. Her kan man købe kaffe i en kop og kaffebønner, man kan købe maskiner og forskelligt udstyr, og så er der vores kursusdel, hvor vi igennem de sidste 20 år har haft op mod 10.000 deltagere igennem vores kursuslokaler i kælderen. Det har været til private og til erhverv, hvor vi både træner baristaer og underviser i Latte Art samt afholder generelle kaffekurser. Hen over sommeren kommer der mange flere kurser, så vi udvider paletten yderligere. Det gør det muligt at gå lidt dybere med kurserne og kaffeproduktionen,” siger Kurt Dalsgaard. 

Sort kaffe i centrum

Derfor har Kontra Coffee valgt at sætte den sorte kaffe frem på disken og placere espressomaskinen omme ved bagvæggen. Det er der en tanke med. Den sorte kaffe skal fremhæves, og man vil altid kunne vælge mellem 10 forskellige kaffer i kaffehuset. Kaffen bliver brygget individuelt i forhold til den, der kommer og spørger om kaffen, og den bliver serveret på en helt speciel måde, så der virkelig gøres noget ud af det. 

“Det bliver en oplevelse og ikke kun en drik, man drikker. Vi vil gerne pointere, at vi overhovedet ikke gør os til dommere over, hvordan og hvilken kaffe man ønsker at drikke, man skal bare have et valg. Det kan eksempelvis være, at man om morgenen gerne vil have en lidt mørkere brasiliansk kaffe, mens man om eftermiddagen måske foretrækker en etiopisk kaffe, der er lidt lettere i smagen,” påpeger Kurt Dalsgaard. 

Afsæt i naturens eget lærred

Når man besøger Kontra Coffee, mærker man tydeligt, at designet, som er kommet ud af samarbejdet med designfirmaet Juhl & Lange, er skabt for at fremme dialog og dybe smagsoplevelser med kaffe som omdrejningspunkt. Interiøret er præget af brug af naturlige farver, som reflekterer kaffens rige historie og de rejser, kaffebønnerne har foretaget. Denne farvepalette tager afsæt i naturens eget lærred, hvilket skaber en autentisk og jordnær atmosfære. 

“Vores indretning understreger dette tema ved at genbruge 60% af det eksisterende interiør, hvilket ikke alene vidner om et bæredygtigt fokus, men også om en respekt for historien og materialernes æstetik. I bestræbelserne på at skabe en indbydende atmosfære, hvor der er plads til både refleksion og samvær, har vi indrettet lokalerne på en måde, så de fremmer samvær mellem mennesker og mellem mennesker og kaffe. Det omfatter alt fra placeringen af møbler til valget af belysning, som alle bidrager til en afslappet og indbydende stemning. Vi har desuden indgået samarbejder med lokale producenter for at sikre, at alle nye elementer i vores indretning understøtter lokalsamfundet og reflekterer lokale traditioner og håndværk. Det ses blandt andet i vores nye møbelserie, specialdesignet af Juhl & Lange til Kontra Coffee, samt i en eksklusiv serie af keramikkopper fra Lena Malchau , der er skabt for at forbedre og personliggøre kaffeoplevelsen for vores gæster,” siger Kurt Dalsgaard og tilføjer: “Samlet set er målsætningen for Kontra Coffee ikke kun at servere fremragende kaffe, men at skabe et miljø, hvor bæredygtighed, æstetik og funktionalitet går hånd i hånd for at berige vores gæsters oplevelse og forståelse for kaffe som kulturelt fænomen og nydelsesmiddel.” 

Ligesom en vinbar

I de senere år er interessen for den sorte kaffe steget markant, og den trend vil Kontra Coffee og Kaffehuset gerne gøre endnu mere tydelig ved at præsentere de forskellige kaffetyper for kunderne og spørge ind til, hvilken slags kaffe, de ønsker at smage, fortæller Kurt Dalsgaard: ”Vi ønsker, at vores kunder vænner sig til at stille samme type krav til kaffen, som vindrikkere gør det på en vinbar i forhold til vinen. Vil man gerne have et glas rødvin, serverer vintjeneren ikke bare et glas rødvin, men spørger meget konkret ind til, hvilken slags rødvin, man ønsker at drikke. Det er det, vi også ønsker at gøre her. Kaffe er ikke bare en sort drik i en kop. Der er utrolig mange forskellige smagsnoter og mange forskellige steder, de kan komme fra.”  


Kontra Coffee · Dag Hammarskjölds Allé 36 · Tlf. 35 25 59 20 · www.kontracoffee.com 

Related Articles