Altan.dk drømmer om en grønnere altan

Af Susanne

Altan.dk vil gerne være en aktiv medspiller i, hvordan bæredygtighed skal forstås i det eksisterende boligbyggeri. Det kan godt være, at det spiller en rolle for miljøet, hvis man river et gammelt byggeri ned og bygger noget nyt, der får en fin certificering af en art. Men måske bør man i stedet overveje, at al den CO2, der er bundet i det eksisterende byggeri, kan forblive bundet der og så i stedet transformere det eksisterende byggeri, så det bliver mere attraktivt at bo i og dermed spare vores planet for at bruge en hel masse ressourcer. 

I Altan.dk drømmer vi om en bæredygtig fremtid – og forsøger, så vidt det er muligt at bidrage dér, hvor vi kan. Blandt andet produceres alle vores stål- og betonaltaner i Danmark. Det giver et lavere CO2-aftryk i forbindelse med transporten, samtidig med at det bidrager til det danske arbejdsmarked,” siger Rasmus Plougmann Laursen, administrerende direktør i Altan.dk. 

Faste leverandører skaber tillid og høj kvalitet

Hos Altan.dk har flere af deres leverandører fejret både 10- og 15-års jubilæum som leverandør for virksomheden. Det har givet tætte og loyale samarbejder – og dermed også bedre produkter, som er udviklet med sparring fra deres leverandører. Blandt andet har deres stål- og aluminiumsleverandører fulgt dem siden begyndelsen. Aluminiummet kommer fra et af Sveriges største firmaer, Weland, som Altan.dk i årtier, og i tæt parløb, har udviklet deres aluminiumsaltaner med. Det stål, der bruges til altanerne, kommer blandt andet fra den Sydsjællandske virksomhed, Kecon A/S, som ligeledes har været med lige siden begyndelsen. Men også deres leverandører på døre, gulve og håndlister har været faste leverandører i en årrække.

Certificeringerne skal være på plads

Mange virksomheder skifter ofte leverandører, afhængigt af, hvor de kan få den billigste pris. Men for Altan.dk er det vigtigste parameter tillid. Tillid til et ensartet produkt, leveringsdygtighed, kendskab til produktet og sikkerhed. “Vi ved, at vores leverandører har de nødvendige certificeringer, samt at de overholder gældende regler og vejledninger. Vi handler for eksempel udelukkende med CE-certificerede leverandører. For os er et godt forhold til vores leverandører afgørende. Hvis vores leverandører har det godt, har Altan.dk det også godt,” pointerer Rasmus Plougmann Laursen.

Danske montører

Når man snakker bæredygtighed, handler det ikke kun om at reducere sit CO2-aftryk, men også om at skabe et sted, hvor det er rart at være som menneske og medarbejder. Den sociale bæredygtighed er et ofte overset emne i bæredygtighedsdebatten, men Altan.dk mener, at den er vigtig. Det skal være sjovt at gå på arbejde – det afspejler sig nemlig også i resultaterne. “Alle vores teams består derfor af danske montører, som tilsammen dækker alle faggrænser. Det er med til at skabe tillid og giver os muligheden for nemt at kunne føre vores kunder sikkert gennem altanmontagen,” siger Rasmus Plougmann Laursen.


www.altan.dk · Gl. Kongevej 17 · 1610 Kbh V  · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 

Related Articles