Kvalitet i alle led  

Af Susanne

Brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade sælger kvalitetsbriller til særdeles fair priser. Butikken har høj kvalitet i alle led lige fra synstesten, over stellene og glassene til servicen. Samtidig har de et meget gennemskueligt fastpriskoncept, så man som kunde ved, hvad brillerne helt eksakt koster, inden man går på jagt efter sine ønskebriller. 

Democratic Eyewear vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i deres butikker, forklarer Co-founder Stig Hansen. “Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne,” fortæller han. Problemet er, at prisen på brillen først kommer frem til sidst i brillekøbet, og den ligger ofte meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv.

Kort sagt leverer Democratic Eyewear et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikken er elegant og indbydende designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk.

Glas i verdensklasse 

Deres glas kommer fra blandt andet franske Essilor, der er førende i verden, når det gælder udvikling og fremstilling af brilleglas. Køber man briller hos Democratic Eyewear, omfatter det altid tyndest mulige glas uanset styrke og med den bedste overfladebehandling samt bredt læsefelt. Der er tre års garanti på deres coatning, hvilket ikke er noget, alle optikere tilbyder. Der er desuden altid to måneders tilvænningsgaranti på briller med flerstyrkeglas. 

Den danske brillekæde har nogle meget klare og enkle priser. Hvis der står 995 kr. på prisskiltet, så er det 995 kr., man betaler. Priserne går i intervaller fra 995 kr., 1.995 kr., 2.995 kr., 3.995 kr. for enkeltstyrke plus 2.000 kr. for flerstyrke. De fører en række high-end brands som Tom Ford, Oliver Peoples, Cutler & Gross, Nirvanah m.fl. samt deres eget brillemærke. “Vores egne briller har et lækkert skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv., og kvaliteten er helt i top til særdeles lave priser,” siger Stig Hansen. 

Synstest med kunstig intelligens

Hos Democratic Eyewear kan du få foretaget en synstest af en af deres mange dygtige og professionelle optikere. Med en synstest kan de vurdere udfordringer med synet og hvilken styrke, man eventuelt skal bruge, og samtidig give et sundhedstjek af øjnene.

“Vores synstestudstyr indeholder den nyeste og mest avancerede teknologi inden for området. For eksempel udfører vi analyser af synet ved hjælp af wawefront-teknologien, der består af kunstig intelligens. Det gør, at vi får et mere detaljeret billede af synsfejlen end ved en almindelig synsundersøgelse. Vi fotograferer og skanner øjets nethinde med specialiserede kameraer, der gør, at vores synstest er på et virkeligt højt niveau,” påpeger Stig Hansen.

Lukusbrandet Nirvanah, en spændende nyhed 

Sammen med den franske designer Julien Avignon introducerer Democratic Eyewear det ultimative luksusbrand Nirvanah, der fås eksklusivt i butikken. Julien Avignon har tidligere designet for blandt andre Cartier og siger om den nye kollektion: “I designet har jeg haft fokus på at forene fortid og nutid. Derfor har jeg kigget langt tilbage i tiden – og udfordret tanken om at forene det moderne med historien.” 

Den nye kollektion har en anatomisk pasform, og kun de bedste råmaterialer er blevet benyt-tet, som f.eks. Mazzucchelli acetat. “Jeg kan kun opfordre til, at man kommer ned i butikken og selv oplever de fantastiske briller med den uovertrufne kvalitet med et stel, der passer til én. Vi har modtaget 22 styles, som hver kommer i to farver. Nogle er lækre tynde titaniumstel, mens andre er chunky acetat-stel. Som altid har vi gjort, hvad vi kan for at holde priserne nede. Derfor kan de købes for 3.995 kr. inklusiv enkeltstyrkeglas og 5.995 kr. inklusiv flerstyrkeglas,” fortæller Stig Hansen. 


Democratic Eyewear · Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00 · Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · Lyngby Hovedgade 35 · Tlf. 51 33 00 28 Valby Torvegade 21· Tlf. 30 51 00 25 · www.democraticeyewear.com

Related Articles