Croque Madames Bangkok guide

Af Susanne

Mens vi går rundt med tusinde lag tøj og skuldrene oppe under ørerne her i iskolde København, så vibrerer den sydende og boblende storby, Bangkok. Jeg er netop vendt hjem fra en af verdens fedeste byer og min rygsæk er pakket til bristepunktet med uendelig mange indtryk og anbefalinger til dig, kære læser. 

Hvor skal man bo?

Sathon kvarteret er et meget lokalt kvarter uden horder af turister. Der er masser af lokale markeder med alt fra grøntsager og street food til kitchede souvenirs. Desuden bugner kvarteret med lækre specialcaféer med surdejsbagværk og hippe restauranter med masser af personlighed samt små gallerier og barer med tropiske cocktails. Vi boede på Le D’Tel Bangkok, som har en fantastik beliggenhed midt i det pulserende kvarter. Personalet var også yderst venlige og servicemindede, og så er det i det hele taget et udmærket hotel til prisen. Dog er det ikke noget prægende overhovedet.

Hvor: 269/1 Suan Phlu 6 Alley ·  Thung Maha Mek, Sathon · Bangkok 10120 · Thailand


Bangkoks bedste frokost

Byens bedste frokost finder du på KHAO-SO-I, hvor de har specialiseret sig i at mestre den nordthailandske nationalret, Khao soi, som vitterlig var et af turens allerbedste måltider – måske endda det bedste! Khao soi er en cremet nudelsuppe med sprøde friterede nudler på toppen. Vi bestilte en med tofu og en med rejser og kammuslinger, og det smagte helt afsindigt lækkert! Restauranten har åbent fra kl 10-20, men det kan være en god idé at bestille bord, da det er et meget populært sted. Desuden er det anbefalelsesværdigt at gå en tur rundt i området, da det bugner med lækre autentiske street food boder. 

Hvor: 14/2-3 Convent Rd · Silom · Bang Rak · Bangkok 10500 · Thailand


Michelin oplevelse på Bo.Ian

Bo.Ian får man vitterlig indbegrebet af en Michelin oplevelse. Vi startede med at blive seatet i deres loungeområde, hvor vi fik serveret snacks og Champagne. Herefter blev vi fulgt ud til køkkenet for at få en lille predinner snack, og så blev vi fulgt ind i deres spisestue, hvor vi fik serveret hele 7 serveringer. Først blev vi præsenteret for nogle milde smagsnuancer og så blev der ellers skruet op for intensiteten og kompleksiteten! Det var en fantastisk indføring i det thailandske køkkens råvarer, og ja, sågar i madkulturen. Slutteligt blev vi præsenteret for hele 15 forskellige kokos petit fours inde i de blødere gemakker. En mageløs afslutning på en fremragende aften med sublim service. 

Hvor: 24 Sukhumvit 53 Alley · Khlong Tan Nuea Watthana · Bangkok 10110 · Thailand


Markeder

Bangkok bugner med markeder for enhver smag og hvis du er til vintagetøj, så er Chatuchak Market et must at besøge! Det er Bangkoks største marked og der er også rig mulighed for at finde fine hånlavede souvenirs i pang farver og alverdens andre ting og sager. Markedet er kun åbent lørdag og søndag.

Hvor: 587 · 10 Kamphaeng Phet2 Rd · Kwaeng Chatuchak · Bangkok 10900 · Thailand

Hvis du vil opleve et rigtig autentisk madmarked for de lokale, så jeg kan anbefale at udforske Khlong Toei Market. Her kan man få mange timer til at gå. 

Hvor: Rama IV Road Khlong Toei Bangkok 10110 · Thailand


Massage

Efter en lang dag med masser af indtryk, så trænger kroppen og de trætte fødder nok til lidt forkælelse og selvom der er mulighed for at få thaimassage overalt i Bangkok, så er der stor forskel på kvaliteten! Jeg fik turens bedste oliemassage på Le Lak massage, som meget belejligt ligger 50 m fra hotellet. Hør om du kan få en tid hos Maow, hun kan
virkelig sit kram! En times oliemassage koster kun 300
baht svarende til 60 kr.

Hvor:  387/2 Suan Phlu 8 Alley · Thung Maha Mek · Sathon, · Bangkok 10120 · Thailand


Rooftop bar

Efter en hel dag på gadeplan, så føles det ret magisk at opleve byen fra oven på én af Bangkoks mange rooftop barer. Vertigo Moon Bar er en af Bangkoks mest populære cocktailbarer og så ligger det blot et lille kvarters gågang fra hotellet. Sørg for at tage afsted i god tid, så du kan nyde solnedgangen med en drink i hånden. De har åbent alle ugens dage fra kl. 17 – 01

Hvor: 61th floor · 21/100 S Sathon Rd · Thung Maha Mek · Subdistrict · Bangkok 10120 · Thailand


Aftensmad 

Jeg elsker steder med personlighed og netop sådan et sted er NAGA cafe. Indretningen er eklektisk og humoristisk og bæger præg af, den sprudlende indehavers, mange rejser rundt i hele verden. Deres thailandske mad er også aldeles fremragende! Prøv deres Panang curry med tofu og grøntsager og papayasalat eller hvad end du er til. Prisen er meget rimelig og så ligger restauranten kun små 100 meter fra hotellet.

Hvor: 170 6-7 Thanon Suan Phlu · Thung Maha Mek · Sathon · Bangkok 10120 · Thailand


En skjult perle

Det er noget nært umuligt at finde gode croissanter i Thailand, så derfor var glæden stor, da vi opdagede Kenn’s coffee & croissant! Et virkelig charmerende sted med fabelagtige croissanter og en hyggelig lille gårdhave. 

Hvor: 163/2 Soi Naradhiwat Rajanagarindra 5 S Sathorn Rd Khwaeng Thung Maha Mek Khet Sathon · Bangkok 10120 · Thailand

Related Articles