Nemt og enkelt at spise mere sundt 

Af Susanne

REMA 1000 gør det nemmere at spise sundere og mere klimavenligt med et stort udvalg af frugt, grønt og convenience produkter samt en masse enkle og relevante opskrifter i deres digitale madunivers på rema1000.dk. 

Ver godt inde i et nyt år, og så er der tradition for, at vi tænker mere på at leve sundere og opfylde nogle af de mange nytårsforsætter, som ofte går på at dyrke mere motion, drikke mindre alkohol, stoppe med at ryge og ikke mindst spise mere grønt og dermed mere sundt.  At gøre det nemt og enkelt for danskerne at spise sundt med fokus på frugt og grønt har REMA 1000 altid haft som mål, og den målsætning er bestemt ikke blevet glemt her i starten af 2024, pointerer indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen: 

”Generelt skal vi spise flere grøntsager og mere frugt samt mindre og gerne bedre kød. Det er både mere sundt og klimavenligt. Det har også opmærksomhed fra politisk hold, at vi generelt skal spise mindre kød og især reducere mængden af rødt kød og i stedet spise lyst kød samt mere frugt, grønt, korn og kerner. Det er noget, vi alle sammen skal bidrage til – både i forhold til klimaet og sundheden,” siger Anders René Jensen. 

Derfor arbejder REMA 1000 med et stort og bredt sortiment af frugt og grønt og med en række muligheder inden for convenience – klargjorte fødevarer, som kan lette hverdagen. Det kan for eksempel være måltidssalater samt forskellige grøntsager og skyllede salater. Med convenience produkterne kan man nemt få noget grønt til aftensmaden uden at skulle hakke og snitte selv.

”Vi ved godt, at mange på den ene side har det svært med at undgå kødet til aftensmaden, men at de på den anden side godt ved, at vi fremover bør tænke anderledes for at få indarbejdet nye sundere og mere klimavenlige vaner. I stedet for at spørge os selv om, hvilket noget kød, vi skal have at spise og derefter vælge tilbehøret i form af kartofler, ris, pasta eller grøntsager, bør vi fremadrettet vende det om og spørge os selv som det første, hvilke grøntsager, vi bør spise til aftensmad.  Hvis vi så vil have noget kød, skal det tilpasses grøntsagerne. Dermed bliver kødet tilbehøret. På den måde kan vi spise mindre, men bedre kød med en højere dyrevelfærd,” understreger Anders René Jensen. 

Bedre men mindre kød

Bedre kød med mere dyrevelfærd kan for eksempelvære REMA 1000s frilandsgrise og fritgående kyllinger fra Rokkedahl. Det er godt nok kød, der koster lidt mere end de konventionelle grise- og kyllingeprodukter, men som, hvis man spiser mindre af det, ikke bliver dyrere. Det smager bedre, ligesom dyrevelfærden har været i højsædet.

”For os handler det om at tilbyde forbrugerne smarte og enkle løsninger. Rigtig mange vil gerne være med til at bidrage til et mindre CO2-aftryk, bekæmpe madspild, have mere affaldssortering m.v., men det er virkeligt svært at få til at fungere i hverdagen. Her kan vi bidrage til at gøre det nemmere med løsninger som for eksempel vores convenience produkter, der gør det overflødigt at købe 6-7 forskellige produkter samt at bruge tid på at hakke, snitte og forbedrede i en travl hverdag. Det har vi alt sammen gjort klar til forbrugerne i de mængder, de måtte have behov for. Køber man 6-7 forskellige slags grøntsager, ender man med en masse rester, der ofte går til spilde. Det vil vi gerne undgå, og det er derfor, vi udvikler produkter, der gør madlavningen nemmere for vores kunder,” siger Anders René Jensen. 

Spændende madunivers på hjemmeside

Nuværende og kommende generationer har måske ikke samme madkundskab som de tidligere generationer. For at det ikke skal ende i frysepizzaer og fast food, skal dagligvarekæder som REMA 1000 være dygtige til at komme med løsninger, der sikrer, at de gode budskaber om den sunde og klimavenlige mad lever videre i bedste velgående. Desværre eksisterer og trives en del fordomme om sunde måltider. De mætter ikke godt nok, de består kun af en kedelige salatskål eller udkogte grøntsager osv. Men det er slet ikke det, det handler om, påpeger Anders René Jensen: 

”Vi skal i stedet sætte fokus på at tilberede de sunde madvarer på en ny måde. Eksempelvis skal grøntsagerne steges og tilsættes forskellige spændende krydderurter og smage. Det er lækkert og mætter godt. Vi har på vores hjemmeside en masse opskrifter, der kan inspirere folk til at lave mad på en ny måde og tilberede råvarerne anderledes. Vi prøver hele tiden at udvikle og øge antallet af opskrifter på vores hjemmeside, så folk kan lade sig inspirere, når de skal tilberede lækker og sund mad – og gerne på en nem måde. Overordnet set handler det om, at vi skal bruge de gode, sunde råvarer, der findes, på nye måder. Og det vil vi rigtig gerne gøre nemt for vores kunder,” slutter REMA 1000s indkøbs og marketingdirektør. 

Gå på opdagelse i REMA 1000s inspirerende online univers www.rema1000.dk og modtag deres nyhedsbrev med lækre opskrifter, som hver uge er baseret på de aktuelle tilbud.


REMA 1000 · Se mere på rema1000.dk

Related Articles