Træning virker på den lange bane

Af Susanne

Elite Fysioterapi på Kattegatvej i Nordhavn er en tværfaglig behandlings-klinik, der tilbyder et individuelt træningsforløb til behandling af sports- eller erhvervsskader. De behandler ud fra et helhedsprincip og har højt kvalificerede behandlere inden for områder som osteopati, fysioterapi og personlige træningsprogrammer.  

Der er i dag tre Elite Fysioterapiklinikker i Storkøbenhavn på henholdsvis Vesterbrogade, i Farum og Nordhavn med i alt 25 behandlere tilknyttet. Klinikken er startet af idrætsfysioterapeut og osteopat D.O. Jakob Mogensen. Osteopati, der ultrakort sagt går ud på at undersøge og evaluere kroppen som en helhed for at finde frem til årsagen bag problemerne, en af de behandlingsformer du kan finde på klinikken i Nordhavn, fortæller Jakob Mogensen.

”Men man skal altid være varsom med at påstå, man kan redde hele verden. Én bestemt ting kan i hvert fald ikke redde hele verden. Vi bruger osteopati til at undersøge og finde ud af, hvad udfordringerne i ens krop kan være, fordi det er så effektivt. Men der kan være rigtig mange veje til at løse problemet, og det, vi skal være særligt opmærksomme på, er, at der er kun én ting, der virkelig kan forbedre os på den lange bane. Nemlig træning. Selvfølgelig spiller også kost, søvn, og stressniveau og lignende ind, men det, som kan få kroppen til at virke bedre på den lange bane, er træning. Og det er blandt andet derfor, vi har lagt klinikken i Nordhavn i crossfitcentret NORCE Performances fremragende træningslokaler på Kattegatvej,” slår Jakob Mogensen fast.

Mange veje til Rom
Elite Fysioterapis praksis går ud på at få folk til at acceptere, at der er mange veje til Rom og til at finde den vej, som passer bedst til den patient, der står foran behandleren. ”Osteopati kan sagtens være det, der får tingene til at virke på den lange bane også, men dens primære opgave er at løse den opgave, der stilles foran én. Det skyldes, at behandlingen har flest veje til at undersø ge, hvad der er galt. Her har osteopati nogle kæmpe gaver med dens undersøgelsesevner og -struktur,” siger Jakob Mogensen og fortsætter: ”Men den dag, man tror, man alene kan redde hele verden med det, man laver, så fejlbehandler man patienten. Det er derfor, vi er så mange forskellige behandlere i Elite Fysioterapi. Vi skal kunne samarbejde og hjælpe hinanden samtidig med, at vi altid tager udgangspunkt i patientens situation.”

Faglig udvikling vigtig
Klinikejeren, der elsker sport og p.t. selv dyrker crossfit og cykling, er ved at tage en master i ”Osteopati og Sport”. Han tror meget på faglig udvikling, og alle hans behandlere skal gerne være i gang med en eller anden form for fagligt forløb. ”Vi skal blive ved med at flytte os og have en lyst til at blive bedre hele tiden. Ellers går vi i stå og laver de samme behandlinger hele tiden,” pointerer Jakob Mogensen. Da Elite Fysioterapi mener, træning kan gøre en afgørende forskel, har de dels et samarbejde med crossfitcentrene NORCE Performance, Puls 180 i Farum og klinikken på Vesterbro, der inkl. træningscentret er på hele 600 m2. Så alle tre steder kan man træne og/eller genoptræne på hold eller individuelt efter sin behandling. Udover osteopati og fysioterapi tilbyder de også massage-, akupunk- tur og zoneterapibehandlinger i Vesterbrogadeklinikken.

Egnede træningslokaler
Nordhavn har udviklet sig enormt de seneste år, og Elite Fysioterapi har nu i snart 2 1/2 år været en vigtig del af de tiltag, som skal give bydelen noget liv og gøre det endnu mere attraktivt. ”Vi havde flere og flere patienter i vores Vesterbroafdeling, som boede eller arbejdede i Nordhavnområdet, og da vi fandt nogle meget egnede lokaler herude hos crossfitcentret NORCE Performance, valgte vi at åbne en afdeling her. NORCE var en oplagt samarbejdspartner, da de har et træningsudstyr og klientel, vi kan drage nytte af, mens vi bruger nogle lokaler, de ikke rigtigt kunne bruge til noget. På den måde kom vi meget tættere på mange af vores patienter. At her er gratis parkering lige uden for døren, er endnu en af de mange fordele ved at ligge i Nordhavn,” fortæller klinikleder Thomas Hyldelund. ”Nordhavn er et område i en rivende udvikling, og det vil vi gerne være en del af, så vi forventer bestemt også, at vi udvikler os med og udvider antallet af behandlere på klinikken i den nærmeste fremtid. Vores primære mål-gruppe er erhvervs- og sportsaktive mennesker, som der er mange af i området. Udover at vi har mange af de lokale beboere som patienter, kan vi med vores fleksible behandlingstider også servicere de mange erhvervs-aktive, der efter endt arbejdsdag skal nordpå,” siger Thomas Hyldelund.

Tager den nødvendige tid
Udover Thomas hyldelund, der er uddannet fysioterapeut og osteopat D.O., består Nordhavnklinikken af fire fysioterapeuter, hvoraf den ene næsten er færdig som osteopat. Elite Fysioterapi er blevet etableret uden for sygesikringen, så de ikke er begrænset af de til tider noget rigide syge-sikringssystemer, forklarer Thomas Hyldelund: ”Vi vil gerne have tid til at give en rigtig god behandling. Derfor tager vi den tid, der skal til, for at behandlingen er optimal. Vi er fuld privat klinik og samarbejder med diverse forsikringsselskaber samt med Sygeforsikringen danmark.”

Elite Fysioterapi er i Nordhavn repræsenteret af:
● Thomas Hyldelund · Osteopat D.O.
● Philip Fagralid · Fysioterapeut- & Osteopatstuderende*
● Laurits Tielbo · Fysioterapeut og Personlig Træner
● Sofie Ankerstjerne · Fysioterapeut
● Alexandra Gunnarsdóttir · Fysioterapeut *
*Philip og Alexandra har et opstartstilbud, der gælder
marts ud med 25% rabat på første konsultation.


Elite Fysioterapi · Kattegatvej 4, 2150 Nordhavn · Tlf. 33 12 32 48 · www.elitefys.dk

Related Articles