Nøglen til et godt helbred ligger i blodet

Af Susanne

I hjertet af Østerbro ligger Danmarks eneste BEMER Center. Her kan man stifte bekendtskab med BEMER Terapi, som er en sundhedsteknologi, der understøtter kroppens naturlige funktioner uden skadelige bivirkninger. BEMER Terapien er forholdsvis ny i Danmark, men udbredt verden over og med over 20 års forskning bag sig.

BEMERs unikke teknologi stimulerer blodcirkulationen i de mindste blodkar – mikrocirkulationen – der er fundamentet for vores helbred. På den vis hjælper den kroppen med at hele sig selv. Det gælder, hvad enten vi taler om overbelastning, træthed, smerter, aldring, skader eller symptomer ved mange livsstilssygdomme. Regitze Visby, der er stifter af Bemer Center Copenhagen, har en baggrund som fysioterapeut og har arbejdet i sundhedsvæsnet i over 35 år, bl.a. mange år på Rigshospitalet. Hun fortæller, at hun efter de mange år i sundheds-væsnet trængte til forandring, og da hun så blev spurgt, om hun kunne tænke sig at introducere BEMER på det danske sundhedsmarked, sprang hun til.

”Det enkle i teknologien fascinerer mig. Det eneste, BEMER gør, er at stimulere pumpebevægelsen – vasomotion – i de allermindste blodkar. At noget kan påvirke blodcirkulationen i de mindste kar, er relativ ny viden. Når vasomotionen forbedres, får man en øget blodcirkulation og dermed en øget forsyning af ilt og næringsstoffer, vitaminer, mineraler etc. til kroppens celler. Samtidig får man en bedre borttransport af cellernes affaldsstoffer. På den måde optimerer BEMER cellefunktionen i hele kroppen,” siger Regitze Visby.

Alle kan bruge BEMER terapi
”Fra nyere forskning ved vi, at alder, stress, overbelastning, livsstils-sygdomme, skader m.v. påvirker pumpebevægelsen i mikrocirkulationen negativt. Den bliver både langsommere og svagere, og dermed bliver blodforsyningen til cellerne også nedsat. Når man stimulerer med BEMER, styrker man denne vasomotion, og blodcirkulationen forbedres, ”fortsætter Regitze Visby. ”Det betyder, at alle kan have glæde af at bruge BEMER. I vores ofte stressede hverdag kan kroppen i høj grad have brug for løbende understøttelse i at restituere og hele sig selv. ”Det ’raske’ mennesker oplever, at de sover bedre, får mere energi, bliver mindre stresspåvirkede mv.” Nyere undersøgelser viser, at mange kroniske sygdomme enten er forudgået af en nedsat mikrocirkulation eller efterfulgt af en nedsat mikrocirkulation. ”Det kan være alt fra åreforkalkning og forhøjet blodtryk til følgesygdomme ved diabetes og pinefulde gigtsmerter.”

”Mange mærker jo også, når de er kommet lidt op i årene, at det kan være lidt hårdere at komme i gang om morgenen, man sover måske dårligere, det knirker i knæ og ryg osv. Når blodcirkulationen i et område er utilstræk-kelig, ophobes affaldsstoffer. Det medfører f.eks. smerter i muskler og væv. Og når vi har ondt i kroppen, nedsætter vi aktivitetsniveauet og ind-skrænker dermed vores muligheder for at gøre det, vi gerne vil… alt fra at spille golf til at hygge med børne-børnene. Her kan BEMER være med til at afhjælpe generne.”

Hurtigere restitution
Et andet aspekt er, at BEMER hjælper til hurtigere og bedre restitution og regeneration, når man dyrker sport. Hård træning virker i første omgang nedbrydende på kroppen, fordi man typisk ender med at overbelaste sit væv. Mange oplever ømme og stive muskler efter træning. Med BEMER umiddelbart efter sportsudøvelsen, øges flowet, så man forebygger hævelsen i vævet og samtidig tilfører cellerne mere ilt, så de restituerer hurtigere. Alle sportstraumer – fibersprængninger, ledbåndsskader, forstuvninger m.v. er også oplagte at behandle med BEMER. ”Udover at behandle sportstraumer, kan man, når man bruger BEMER før sport, få en god opvarmning. Man får sat gang i flowet, så man hurtigt bliver varm i muskler og led og dermed forebygger skader,” påpeger hun.

Sådan bruger du BEMER hos Bemer Center Copenhagen
BEMER terapi er udviklet til hjemmebrug. Vil man gerne afprøve BEMER terapien, inden man beslutter sig for at købe apparaturet, kan man leje et apparat i 8 uger. Man får så en BEMER med hjem, som man kan anvende sammen med resten af familien. ”I de 8 uger tilvænner man kroppen til den nye livvstil. Det er som at spise sundt eller gå 10.000 skridt hver dag eller hvad, man nu vælger. Man lægger sig på sin BEMER morgen og aften i 8 minutter. Effekten holder op til 16 timer, så med to sessioner dagligt, holder effekten døgnet rundt,” forklarer Regitze Visby. ” Man bliver naturligvis grundigt instrueret, og vi følger op med rådgivning og vejledning i hele lejeperioden”

Andre behandlere som fysioterapeuter, trænere, og kropsterapeuter er også ved at få øjnene op for, hvordan BEMER kan understøtte deres specifikke behandling. Den øgede blodcirkulation giver en bedre og længerevarende effekt af behandlingen.

Besøg BEMER Center i Ryesgade
Når der ikke er Covid 19 restriktioner, holder Regitze Visby gratis foredrag om BEMER ca. hver 14. dag. Man kan tilmelde sig på hjemmesiden www.bc-cph.com. Indtil restriktionerne ophører, kan man i stedet aftale et individuelt besøg i BEMER Center Copenhagen i Ryesgade 103A.

BEMER Center Copenhagen har en række ambassadører, der bruger behandlingen, bl.a. Sanne Salomonsen, som startede med terapien for et par år siden. I dag er hun inkarneret bruger og tager ingen steder hen uden sin BEMER.

BEMER forhandlere og behandlere på Østerbro
● Stresscoach Sally Sharf, Bemer Center Copenhagen
● Fysioterapeut Randi Bitsch
● Kropsterapeut Theresa Hessellund
● Sundhedscoach Helle Ørskov, CopenhagenHealthClub
● Fysisk træner Nonkoh Kallon, Kallon Training

EU-certificeret og dokumenteret
Fysisk Vaskulær Terapi BEMER® en målrettet fysisk påvirkning til forskel fra en medicinsk påvirkning. Apparaturet stammer fra Tyskland og er Certificeret 2014 under Medical Device Certification. Class IIa BEMER er det eneste apparatur, der har denne godkendelse. BEMER har 5 verdens-omspændende patenter. Der findes i dag endnu ingen medicin, der påvirker denne pumpebevægelse.


Bemer Center Copenhagen · Ryesgade 103A · Tlf. 27 28 90 12 · www.bc-cph.com

Related Articles