Sådan får du mest ud af din altan

Af Susanne

Altaner findes i alverdens størrelser og udformninger, men fælles for dem alle er, at de skaber et privat uderum til hygge, afslapning og samvær. Uanset om du har en stor eller lille altan, skal den indrettes, så den passer til netop dine ønsker og behov. Vi har her lavet en guide med en række tips til, hvordan du bedst indretter og får mest ud af din altan — om den er stor eller lille.

Brug sammenklappelige og multifunktionelle møbler

Hvis din altan er en mindre én af slagsen, kan det være svært at indrette den, så den kan bruges til alle dine behov. Hvis du vælger at indrette med sammenklappelige møbler, kan du slå møblerne ud og ind, som det passer dig, og din altan er altid indrettet til netop det, du skal bruge den til. Du kan også bruge møbler med flere funktioner, som f.eks. en hyndeboks, der både kan bruges som en bænk og til opbevaring af hynder, puder og andre småsager, som du bruger på altanen.

Indret i højden

Når du indretter din altan, specielt hvis den er lille, skal du tænke fra gulv til loft — her er ofte et uudnyttet potentiale. Hylder til småopbevaring, lyskæder og altankasser kan være med til at skabe en stemning på din altan, uden at optage sparsom og betydningsfuld plads. Vi anbefaler altid at sætte dine altankasser på indersiden af rækværket af sikkerhedsmæssige hensyn, også selvom de så fylder lidt mere. Med altankasser får du al udbytte af blomster, krydderurter og planter, og så optager de ikke den sparsomme gulvplads på samme måde som krukker. En altanvarmer er måske heller ikke, det første man indretter med, når pladsen er sparsom — den fylder jo for meget. Men med en væghængt eller lofthængt altanvarmer, kommer du ikke i pladsproblemer, og samtidig udvider du din altansæson betydeligt. Så kan du også nyde de sene efterårsaftener og de tidlige forårsmorgener med et dejligt tæppe og en varm kop kaffe på altanen.

Drømmer du også om altan?

Med Altan.dk som leverandør af jeres nye altaner, får I en samarbejdspartner med stor erfaring fra flere tusinde altanprojekter. Foruden den store erfaring, kan I også nyde godt af vores gennemtestede proces, hvor vi tager hånd om alt fra første besigtigelse, myndighedsbehandling og selve monteringsarbejde — og vi tager dig med hele vejen. Vi vil rigtig gerne inspirere til det gode altanliv — og derfor finder du også masser af inspiration til bl.a. indretning samt forslag til brug af din altan på vores hjemmeside www.altan.dk

Related Articles