Pas på øjnene i solen. Louis Nielsen giver gode råd om solbriller

Af Susanne

Beskyt øjnene med solbriller, ligesom du beskytter kroppen med solcreme. Louis Nielsen på Østerbro sætter i sommermånederne ekstra fokus på solbriller og tilbyder 2for1 på både briller og solbriller. 

Solbrillerne bør altid være på, når du bevæger dig udenfor i den kraftige forårs- og sommersol. De beskytter nemlig dine øjne mod uv-strålerne. Sådan lyder opfordringen fra Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen, som ejer Louis Nielsen på Østerbrogade 35 ved Trianglen. Ligesom vi smører kroppen ind i solcreme for at passe på huden, bør vi bruge solbriller for at passe på øjnene. Uden beskyttelse mod solen bliver øjnene lettere trætte, og vi kan få spændingshovedpine, siger chefoptiker Haider Alzahawe. Han uddyber, at uv-stråler over længere tid kan give grå stær, og desuden har den fine hud omkring øjnene godt af beskyttelsen fra solbriller. 

Gratis solbrille som andet par

I butikken møder optikerne ofte kunder, som ikke tænker over det vigtige i at beskytte øjnene ved at skifte den almindelige brille ud med en solbrille, når solen skinner.

Derfor sætter de nu ekstra fokus på solbriller og giver et godt tilbud: Få 2for1 på briller fra 795 kr. Den anden brille kan være en solbrille – med eller uden styrke – som kan passe på øjnene i den skarpe sol. Alle vores stel kan fås med farvede glas, hvor er der 100 procent UV-beskyttelse. Så man kan sagtens vælge en solbrille uden ekstra omkostninger, når man køber briller fra 795 kr., siger butikschef Ronni Rasmussen.  

Pas på børnenes øjne

Derudover bør man være ekstra opmærksom på, at børns øjne også skal beskyttes mod solen. Børn er nemlig sær-
ligt udsatte. Det skyldes blandt andet, at børns pupiller er større end voksnes. Børn har større pupiller, og derfor rammer flere uv-stråler rammer øjets nethinde og linse. Børn er desuden mere udenfor end voksne, og er derfor udsat for mere uv-stråling end voksne, siger Haider Alzahawe.

Mange refleksioner ved vandet

Du bør især skænke dine øjne en ekstra tanke, hvis du bruger dine sommerdage på vandet eller ved stranden. Både vand og sand reflekterer nemlig solens stråler, som rammer dine øjne. Og det kan være en god grund til at overveje polariserede glas, forklarer Haider Alzahawe: I modsætning til almindelige solbriller fjerner polariserede glas refleksioner fra horisontale overflader, som for eksempel veje, vand og sne, siger han. 

Alle stel kan blive solbriller

Det er dog ikke kun valget af glas, du skal tage stilling til, når du vælger solbriller hos Louis Nielsen. Alle stel – også butikkens mange designerstel – kan laves til solbriller med farvede glas i forskellige toner. Vi har lige lanceret stelkollektion i samarbejde med Adidas Sport og Adidas Originals. Adidas Originals har for eksempel både stel til kvinder og mænd i meget moderne stil med stel af god kvalitet. Dem kan du både få som almindelige briller og solbriller, fortæller Ronni Rasmussen. 

Han fremhæver også stellene fra Vivienne Westwood og Viktor & Rolf som kollektioner, der fungerer rigtig godt
med almindelige brilleglas med enkelt- flerstyrke eller som solbrilleglas – med eller uden styrke. 

Tjek CE-mærket

Det vigtigste råd fra chefoptikeren er at vælge solbriller, som er CE-mærket eller har uv400-mærkning og dermed har både uva og uvb-beskyttelse. Farvede glas betyder ikke i sig selv, at solbrillerne har den nødvendige uv-beskyttelse. Det tror mange desværre, men de skal altså beskytte 100 procent mod både uva og uvb-stråler, for at du får den rigtige solbeskyttelse, siger Haider Alzahawe. Han understreger, at det altid er vigtigt at få faglig rådgivning, når du skal vælge din næste brille. 

Både hvad angår stel og valg af brilleglas er det vigtigt, at du træffer valg, som passer til din stil og sin livsstil. Det står vi altid klar til at hjælpe dig med i butikken, siger han.

Gode råd om solbriller

 • Tjek, at dine solbriller er CE-mærket.
 • Vælg solbriller, som sidder godt på dig, og få
  hjælp i butikken til at få dem tilpasset rigtigt.
 • Brug også solbriller på overskyede dage, hvis
  du er ved vandet eller andet, som reflekterer solstrålerne. 
 • Lettere skydække beskytter kun minimalt mod UV-stråler.
 • Hos Louis Nielsen kan alle stel laves til solbriller,
  og alle solbrilleglas er CE-mærket og har 100% uv-beskyttelse. 
 • Du kan få 2for1 på briller fra 795 kr., og her kan
  du vælge en solbrille som den anden brille
  Til den 13. august 2023 får du gratis synstest med sundhedstjek hos Louis Nielsen på Østerbrogade.

Louis Nielsen Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles