Pas på dine øjne – få tjekket synet

Af Susanne

Det er vigtigt at få undersøgt synet regelamæssigt, lyder rådet fra indehaver og chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade, Haider Alzahawe. Det kan nemlig gå ud over livskvaliteten, hvis dit syn ikke er skarpt, og visse øjensygdomme kan komme snigende, uden du opdager det.

Med foråret kommer også solen, og vi misser med glæde med øjnene mod lyset, når vi er ude i det. Misser du også med øjnene, når du kigger på andre ting? Foråret er et oplagt tidspunkt at få undersøgt og reguleret synet på, forklarer chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade, Haider Alzahawe. “Vi bevæger os mere udenfor i foråret i de lyse timer, og det bliver tydeligere for os, hvis vores syn ikke er helt så skarpt, som det plejer. I det tilfælde er det vigtigt at få lavet en synstest med sundhedstjek hos optikeren,” siger han.

Forkert styrke kan give hovedpine
Det er dog ikke altid, at man selv bemærker, at man ser dårligere, end man plejer. Men går du rundt med en forkert styrke i dine briller, eller har du nedsat syn uden selv at vide det, kan det blive en gene i hverdagen. Du kan få spændingshovedpine og have svært ved ting i dagligdagen.

“Vi ser faktisk en del kunder, der har nedsat syn, uden at de selv havde det på fornemmelsen. Det kan briller eller kontaktlinser afhjælpe. Bagefter kan de godt se, at de har haft hovedpine eller svært ved at se bogstaverne på skærmen eller i bogen. Men inden de kom til os, havde de altså ikke tænkt over det,” fortæller Haider Alzahawe.

Undersøger for tegn på øjensygdomme
Der ligger mere i en synstest end blot at måle styrken på øjnene: “Ved vores synstest måler optikeren ikke udelukkende, hvor godt du ser. Den indeholder også et sundhedstjek, hvor du får målt trykket i øjet og taget et digitalt foto af nethinden. Vi kigger primært efter forandringer i nethinden, der kan være tegn på øjensygdomme, såsom grøn stær og aldersrelateret makula degeneration, også kaldet AMD,” siger han.

Grøn stær kan komme snigende uden, at du selv mærker noget. “Grøn stær mærker du ofte først selv, når synet har taget varig skade. Men tidlige symptomer kan vi opdage i vores synstest med sundhedstjek og sætte ind overfor, inden synet tager skade,” fortæller Haider Alzahawe.

Louis Nielsen anbefaler at få undersøgt synet forebyggende hvert andet år, medmindre andet er aftalt med optiker eller øjenlæge.

Beskyt øjnene mod solen
Foråret er også tidspunktet, hvor solbrillerne skal findes frem. De er nemlig også med til at passe på øjnene og beskytte dem fra solens UV-stråler. Lige nu er der ekstra god grund til at kigge ind til Louis Nielsen Østerbrogade, fortæller butikschef og medindehaver Ronni Rasmussen. Der er nemlig 2for1 på alle briller fra 795 kr. – og det gælder også solbriller.

“Så hvis du køber en brille med styrke, kan du vælge at få for eksempel en solbrille med uden ekstra omkostninger,” siger Ronni Rasmussen.

Nye engelske brands i butikken
Og så er der masser af forårsnyheder på hylderne:
“Vi har lige fået en ny kollektion af briller og solbriller fra det engelske mærke Vivienne Westwood. Det er markante stel med farver og personlighed,” siger han. Butikschefen fremhæver også Liberty, som
er et andet nyt engelsk mærke i butikken. Liberty er især kendt for blomstrede print og feminine detaljer, som præger kollektionen af brillestel.
Alle stel fås som solbriller
Alle brillestel hos Louis Nielsen kan laves til solbriller – med eller uden styrke. “Vi har i alt mere end 1100 stel på hylderne, så vi kan altid finde ét, der passer,” siger Ronni Rasmussen med et smil og slår fast: “Hvis synstesten viser, at du har brug for nye briller eller kontaktlinser, sørger vi for, at du får netop det, der passer til dig, din stil og dine behov.”


Louis Nielsen Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles