Opskrift på Donuts

Af Susanne

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen” Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef, jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok” – Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste overfor sig selv og alle andre, at hun i denne udgave 2020 var den bedste af alle i Masterchef. Hvis vi er heldige, får vi flere opskrifter fra Sara i fremtiden…

Donuts  (ca. 16 stk.)
3 dl sødmælk
25 g gær
85 g sukker
2 fede vaniljestænger
2 æg
125 g smør (stuetemperatur)
1,5 tsk. salt
1 citron (skallen herfra)
450 g hvedemel

Fremgangsmåde
● Lun mælken til den er fingervarm, kom mælken i en røremaskine med gær, vaniljekorn, sukker og salt. Rør til det er opløst.
● Kom æg i blandingen sammen med citronskallen, og rør i 3-4 minutter.
● Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Alle 450 g hvedemel skal bruges i dejen. Rør dejen i 4-5 minutter til dejen er helt ensartet og glat.
● Herefter tilsættes smørret lidt efter lidt.
● Rør dejen i ca. 6 minutter til alt smørret er arbejdet ind i dejen. Dejen bliver lysere og mere glat når den er rørt i de ca. 6 minutter.
● Dejen kommes over i en ren skål der er penslet med neutral olie. Herefter kommes dejen i køleskabet overdækket i 12-14 timer.
● Når dejen har stået i køleskabet i 12-14 timer kommes den på et bord drysset med mel. Dejen rulles ud i ca 1,5 cm. Herefter kan man med fordel bruge et udstikkersæt til at forme dem i den ønskede størrelse. Hvis man ikke har et udstikkersæt kan man bruge et glas.
● Når alle donuts er udstukket skal de sættes til hævning i ca.
60 minutter.
● Neutral olie varmes op til 170-175 grader. Ikke varmere eller koldere.Kom dem i 1-2 af gangen og giv dem 2 minutter på hver side. Alt efter størrelsen. Når de gyldenbrune på begge sider er de færdige. Dejen bliver færdigbagt så længe man holder olien de grader som anbefalet.
● Når de er nedkølet kan man lave alle slags glasur ovenpå, sukker, flormelis mm.

Related Articles