Masser af digitale tilbud fra Søernes Trafikskole

Af Susanne

Søernes Trafikskole kom hurtigt tilbage i fulde omdrejninger efter coronanedlukningen i vinter, og eleverne kan derfor atter benytte køreskolens mangfoldige onlineunivers med en række spændende digitale tilbud til eleverne. 

Da frisører og køreskoler åbnede igen den 6. april efter vinterens uendeligt lange coronanedlukning, betød det, at der var kamp om at få tid til at få klippet de lange lokker, mens køreskolerne havde fået opbygget ventelister. Men på trods af lange ventelister ved genåbningen den 6. april, er det lykkedes Søernes Trafikskole på Strandboulevarden at få alle i gang med kørekortet ved udgangen af maj, fortæller direktør Johnnie Everland. ”Nedlukning i tre måneder er lang tid, og flere af vores elever fik aflyst sine køreprøver. Vi ventede derfor med spænding på, hvordan det hele ville foregå efter genåbningen i april, men det hele er forløbet rigtig fint og gik faktisk over al forventning. Alle de, der afventede køreprøver, har fået dem afviklet. Vi ved selvfølgelig ikke, hvad der sker til efteråret, men det er indtil videre gået langt bedre, end vi regnede med,” siger Johnnie Everland og tilføjer, at de ikke holder lukket i sommerperioden, så hvis man starter på køreskolen inden sommerferien, kører undervisningen videre i ferien. Faktisk holder køreskolen aldrig lukket i sommerferien. 

Moderniseret køreskolens rammer
Søernes Trafikskole har nu heller ikke ligget helt stille under den lange coronanedlukning. De har nemlig brugt tiden til at modernisere køreskolens fysiske rammer, så de fremstår endnu bedre. Og nu, hvor køreskolen er kommet godt i gang igen, er muligheden for at benytte deres fine tilbud til køreskoleleverne oplagt. Som for eksempel deres digitale univers onlinekørekort.dk, der bl.a. indeholder et analyseværktøj, som når man følger det, udløser en beståelsesgaranti fra Søernes Trafikskole. Analyseværktøjet holder ikke kun styr på hvilke og hvor mange fejl, eleverne begår, men også hvilke kategorier, de har fejl i. 

”Så kan man se, hvilke emner man har flest fejl i. Analyseværktøjet har et trafiklyssignal, som lyser rødt, når der er mange fejl, er rød og gul med færre fejl og grønt, når eleven er klar til teoriprøven. Det udløser så en beståelsesgaranti fra vores side, som jeg ikke tror, andre køreskoler kan tilbyde. Hvis der er grønt lys på hjemmesiden, og man ikke består den første teoriprøve, betaler Søernes Trafikskole for prøve nr. 2. Det kan vi gøre, fordi vores system er så gennemtestet. 95% af de elever, der har fulgt vores program og fået det grønne lys, består i første forsøg,” siger Johnnie Everland.

Skræddersyet til elevernes behov
Onlinekørekort.dk, som alle køreskolens elever har adgang til, har Søernes Trafikskole selv udviklet baseret på de erfaringerne fra de mere end 33 år, de har eksisteret som køreskole. Onlinesystemet er derfor skræddersyet til elevernes specifikke behov og ønsker. ”De digitale muligheder er mangfoldige på vores køreskole. Køber man en pakke i vores webshop, kommer der automatisk forskellige mails med koder til hjemmesiderne for Søernes Trafikskole og Onlinekørekort.dk,” siger Johnnie Everland. Her kan man klikke sig ind på elevforum, hvor man bl.a. kan læse praktiske ting i forbindelse med ens undervisning, men det primære er, at der ligger et afsnit, hvor der er undervisning, teoriprøver samt adgang til en teoribog m.m., fortæller han. ”Desuden har vi udvidet vores sms-service, så vi i dag bruger sms til næsten al kommunikation med eleverne. Vi har valgt at gå den vej, da der kan være udfordringer ved at sende indkaldelser og lignende via mail, fordi de kan blive fanget i elevernes spamfilter. Det er mere sikkert og effektivt at bruge sms,” påpeger Johnnie Everland.  

Følge et teorihold fast i otte uger
Undervisningssystemet giver eleverne mulighed for at repetere hjemmefra i det omfang, de har lyst og behov for det. Johnnie Everland understreger, at selv om onlineuniverset kommer vidt omkring i forhold til teori, skal man møde personligt op til teoriundervisningen, da loven kræver, at man fysisk skal være til stede og få undervisning af en lærer. ”Vores onlinemuligmuligheder er et ekstra tilbud om at øve derhjemme, både hvad angår undervisningen og teoriprøverne. Men når man starter med at tage kørekort på Søernes Trafikskole, skal man allerførst vælge, hvilket teorihold, man vil følge fast én gang om ugen i otte uger. Uanset hvilken platform, vi arbejder på, gør vi vores yderste for at give god undervisning, så eleverne er bedst muligt forberedt,” slutter direktøren for Søernes Trafikskole.

Søernes Trafikskole · Strandboulevarden 162 · Tlf. 33 33 03 04 · www.soernestrafikskole.dk 

Related Articles